torstai 8. helmikuuta 2024

Käsityöt ja Pixie ovat rentoutumisreseptini 💖

Viime yönä näin unta käärmeistä. En koe mitään isoa käärmekammoa, mutta uniini toisinaan tunkeutuvat käärmeet ovat ikäviä ja lisääntyvät voimakkaasti. Tavallisesti tällaisia unia edeltää vilkas ja tapahtumarikas päivä. Minulle siihen riittää kellotettu aikainen aamuherätys, päivä toimistolla ja tiivis päiväohjelma. Nukun itse asiassa matkapäivää (lähipäivää) edeltävän yönkin levottomasti. Kolmen lähipäivän setti peräkkäin teettää siis neljä mahdottoman heikosti nukuttua yötä perätysten. Minkäs teet.

Kohtuullisen usein jaksan nautiskella iltaisin käsitöiden tekemisestä. Lopen uupuneena käsityöt eivät enää kiinnosta, mutta tavallisen oloisena iltana käsityöt tuovat rentoutusta iltaani. Hyvä ruokkii hyvää.

Jotain aina välillä valmistuukin.

Poika pyysi pipoa. Väri on keskiharmaa, vaikka kuva näyttää ruskeankin sävyjä tuonne. En ryhtynyt säätämään kännykkäkuvaa. Pipo on merinovillaa ja pitäisi olla melkoisen kutittamaton. Tämän voi kuitenkin pestä vielä hellästi pesukoneessakin.


Sukkarintamalla olen naisten valepalmikkosukkien lisäksi tehnyt miehelle sukat hänen valitsemastaan reippaan vihreästä langasta. Ihan kaupassa siis lanka valittiin, ei kotoa omista varastoista. Varren pituus on myöskin miehen toiveiden mukainen. Sukkia ei tarvita ihan vielä, mutta ovat odottamassa, kun tilanne tulee, että jotkin vanhat kuluvat rikki.

Ruskeat pötkylät ovat säärystimet itselleni. Ostin Novitan Mustaa lammasta tutkimatta langan paksuutta. Se olikin sitten Isoveikan paksuista. Kun en halunnut niin paksusta langasta tehdä sukkia, tein kääreen ohjeiden mukaan langasta säärystimet itselleni. Innostuin kovilla pakkasilla lämpöä varaavista säärystimistä niin paljon, että ostin Isoveli-lankaa ja tein siitä pitkät säärystimet tyttärelle, joka kävelee melkein neljän kilometrin työmatkan kumpaankin suuntaan. Pakkasilla merituulen armoilla niillä matkoilla tarvitaan kaikki mahdollinen lämmitys 💖.
Pixie-koiran kanssa otettiin yhteiskuva yhtenä iltana, kun Pixielle tuli pitkä yskä. Olin tietenkin huolissani ja kun yskä ei näyttänyt hellittämisen merkkejä, nappasin koiran syliini ja kiersimme rintamamiestalon alakertaa ympyrää kuin pienten kipeiden lasten kanssa aikoinaan. Pidin koiraa sylissä, kävelin ja hieman hytkyttelin (niin kuin ainakin aikoinaan tehtiin vauvojen ilmavaivojen kanssa). Taputtelin Pixietä myös selkään. Toisen kierroksen aikana köhä hellitti ja hieman sen jälkeen laskin koiran lattialle. Jäi siihen paikoilleen kuin patsas ja tuijotteli minua kiinteästi. Oletin, ettei olo ollut vielä hyvä.

Oltiin sitten sylikkäin, vaikka olisi ollut jo minunkin nukkumaanmenoaikani. Mutta kaveria ei jätetä 💖. Vähitellen Pixie rentoutui ja otimme sitten muutaman valokuvankin ennen iltapehkuille siirtymistä. Kaikki on nyt siis Pixien kanssa hyvin. Odotellaan maaliskuussa vietettävää 14-vuotissyntymäpäivää. Tai ainakin me muut odotamme. Pixie taitaa nauttia elämästä ihan päivä kerrallaan. Tekisi hyvää meille muillekin 💖.

22 kommenttia:

 1. Säärystimet ovat oivat pakkaskelin lämmittimet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maarit!

   Näillä pakkasilla tuo on tullut kovasti mieleen 🤸‍♀️

   Poista
 2. Käsitöiden tekeminen on terapeuttista puuhaa ja koirat terapeuttista seuraa <3

  VastaaPoista
 3. Unet kiinnostavat minua. Luin jostain unenselvittäjistä, että käärme voi olla sekä hyvä että paha. Käärme voi edustaa muutosta ja uudistumista, mutta se voi myös tarkoittaa pelkoa tai uhkaa. Onko stressi? Silloin näkyy käärmeunia, kun pelkää, ettei jaksa tai ei suoriudu nopeasti tehtävästä.
  Ihana tuo Pixie. Suloinen kuva.
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Enkuli!

   Tässä tilanteessa stressiä on viljalti. Aikatauluja, uusia tehtäviä ja ennalta arvaamattomia haasteita on riittänyt oman kunnianhimon äärirajoille asti. Itse olen varmasti itseni pahin piiskuri ja ajanut itseäni tähän stressiin.

   Pixie kiittää 💖🥰

   Poista
 4. Hyvä että pixie rauhoittui. Olisi kiva, jos olisi välillä öitä, ettei tarvisi nähdä unia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anne!

   Minulla on joskus ihan hurmaaviakin unia. Niistä pitäisin mielelläni kiinni. Noista ruuhka- ja stressiunista luopuisin ihan hetkessä 👍

   Poista
 5. Jaksan aina vain ihailla teitä ahkeria neulojia - noin monet sukat ja vielä säärystimet ja pipokin! Itse olen vasta päässyt ajattelun asteelle eli mietin, mitä tänä talvena neuloisin. Ehkä talvi loppuu ennen kuin saan aloitetuksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hitunen!

   Kukin touhuaa omalla lahjakkuus- ja mieltymysalueellaan. Onneksi meitä on moneksi 🥰

   Poista
 6. Ihanasti hoivasit Pixietä. Hänen oli hyvä olla "äidin" sylissä. Noinhan me tosiaan rauhoittelimme omia lapsia heidän ollessaan pieniä. Nyt minulla on seitsenkuinen pojanpoika, jota olen myös kanneskellut.

  Minäkin ihailen kaunista jälkeä, kun osaajat - kuten sinä - neulovat ihan mitä vain. Minä osasin aikoinaan tehdä vain nuken vaatteita. Muuta en ole neulonut tai ehkä alakoulussa pannulapun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sirpa!

   Minusta on mahtavaa, että kaikki ihmiset eivät ole samanlaisia ja tee aina samanlaisia asioita. On ihanaa kuulla ja lukea muiden omaa osaamista ja tekemistä avartavista tekemisistä ja kokemuksista 🥰

   Poista
 7. Ihana Pixie. Kaikki kuulemma näkevät unta. Iskä sanoi joskus ettei näe unia tai ei vaan muista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sami!

   Kyllä se unien näkeminen taitaa olla meidän kaikkien yöllisellä touhulistalla. Jotkut vain nukkuvat sen verran hyvin, etteivät herää unen aikana tai heti sen jälkeen.

   Poista
 8. Hyvin olet saanut kauniita, kivoja sekä tarpeellisia neuleita aikaiseksi! Onneksi Pixien yskä sai onnellisen lopun parhaassa seurassa! Hyvää ystävänpäivän iltaa! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Stansta!

   Myöhäiset ystävänpäivätoivotukset 💖

   Poista
 9. Onneksi sai Pixien yskän rauhoittumaan. On se söpö ja uskollinen kaveri :)

  VastaaPoista
 10. Olipas Pixiellä jännä yskä, mutta hyvillä konsteilla sait rauhoittumaan onneksi👍🩷 Ja hienoja neulomuksia olet saanut aikaan. Itsekin pidän säärystimiä, mutta itselle on vielä jäänyt tekemättä nuo tosipitkät lämmittävät säärystimet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Irkku!

   Vanha lady voi hyvin, mutta ikä näkyy ja tuntuu yskän lisäksi myös haukkureaktioissa. Ja vahtikoirahan haukkuu 🤭

   Poista

Kiitos kommentistasi!