sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Uusi pihavieras: Pikkutikka

Käpytikka kävi tänäänkin ruokailemassa ja tyrkkäsi itsensä ihan kuvattavaksi asti. Vaan paljon kävi paikalla muitakin lintuvieraita. Kävin aina talviurheilukisojen välissä (tulivat siis televisiosta) pihassa kuvaamassa. Noihin lyhyisiin kuvaushetkiin tupsahti paikalle myös minulle uusi pihavieras: pikkutikka.

Ensi kuului tikan ääntä, sitten lehahti paikalle lintu, joka näytti tikalta ja sitten ei. Liian pieni käpytikaksi ja liian vähän siinä oli punaistakin. Päättelin heti, että pikkutikkahan sen täytyy sitten olla ja saman vahvisti lintukirja sitten kuvausten välillä.

Vikkelä otus tämäkin ja popsi mielellään kaikkein taaimmaista rasvapötkylää, jota on vaikea saada kuviin mukaan paitsi siirtämällä kuvauspaikka huomattavasti oikealle entisestä paikasta. Tikan vieraillessa paikkaa oli turha yrittää, se olisi häipynyt saman tien, Joten ensimmäisen vierailun jälkeen siirsin kamerajalustan parempaan paikkaan ja vain toivoin parasta. Tulihan se uudelleen kuvattavaksi sitten myöhemmin, mutta parhaat kuvat sain kuitenkin sen ollessa vasta matkalla sinne taaimmaiselle pötkylälle (kaupasta ostettu valmispötkylä, josta käpytikkakin tykkää...).

Katsastaessani kuvia koneella huomasin, että yksi linssilude oli tunkenut itsensä mukaan kahteen ensimmäiseen kuvaan. Sopihan sinne :-) Pikkutikka lienee naaras, sillä sen päälaella ei ole punaista, kuten koiraalla.

Olipa jännittävä päivä uuden tuttavuuden myötä :-)
29 kommenttia:

 1. Tyttötikka juu. Meilläkin kävi jokin aika sitten ja juuri rasvapötkylän kimppuun sekin kävi. Toivottavasti kelit vähän paranisivat. Märältä näyttää tuokin tipu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, tänään ei satanut vettä :-) Eikä huomiseksikaan ole sadetta luvattu...

   Poista
 2. Nyt olen kyllä kade ja hienot kuvatkin.
  Ei varsinkkaan, olen aina iloinen kuvaajakolleegoitten uusista bongauksista!

  VastaaPoista
 3. Pikkutikkaa ei juuri enää näe.Meillä asusteli monena talvena joitakin vuosia sitten. Söpö lintu, aikamoinen raparipa, se on aina vähän suttuisen näköinen :) Kivoja kuvia taas. Oih, täytyypä mennä nakkelia metsästämään, kun on noin lähellä ;) Kiitti vinkistä.

  VastaaPoista
 4. Oi, miten söpö vieras sinulla kävi!

  VastaaPoista
 5. Tikkamaisesti se siinä katselee ympärilleen. :) En ole itse pikkutikkaa tavannut. Hieno kuva.

  VastaaPoista
 6. Onpa hienot kuvat. Terävän näköinen lintu ja aivan uusi tuttavuus minulle. Pidän silmät ja korvat auki jos vaikka sattuisi täälläkin päin näkymään:)

  VastaaPoista
 7. Hieno bongaus. Lupaavasti alkaa sinulla tämä vuosi. Pikkutikka on tosiaan hauska veikko, jospa se asettuisi siihen ruokinnalle pidemmäksikin aikaa. Mahtavat kuvat sait otettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-)
   Pikkutikka kävi tänäänkin, mutta nakutteli rasvapötköä sen verran vaikeassa kulmassa (= minä olin väärässä paikassa), ettei kuvan ottamista kannattanut edes yrittää.

   Poista
 8. Hih, vitsikäs siivetön linssitiainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin ;-)
   Jotkut eivät vain kestä pelkkää statistin roolia ;-)

   Poista
 9. Onneksi olkoon pikkutikasta!
  Katsoppa lintutieteellisen yhdistyksesi nettisivulta kuuluuko pikkutikka teillä päin harvalukuisiin lajeihin, joista havainnot olisi hyvä ilmoittaa Tiiraan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä (taas)!
   Kuuluihan se pikkutikka sellaisiin ilmoitettaviin lintuihin ja pienen räpellyksen jälkeen sain sen mielestäni ilmoitettua Tiiraan, vaikkei se juuri nyt siellä vielä näykään.

   Poista
  2. Halutessaan havainnot Tiirassa voi myös salata. Silloin ne näkyvät vain itselle ja Tiiran ylläpitäjille. Tämä on hyvä toiminto, jos näkee jotain erikoista omalla pihalla tai muulla yksityisalueella, eikä halua sinne ”norkoilemaan” bongareita. Olen itse kirjannut havaintoja salattuna, kun on ollut kyse yksityisalueesta (siirtolapuutarha), jonne ei ole ollut toivottavaa tulevan paljon ulkopuolisia ihmisiä.

   Poista
 10. Hieno pikkutikka. Mutta ihana tuo tintti, joka halusi kuvaan myös:)

  VastaaPoista
 11. Hieno bongaus ja söpö linssilude:)

  VastaaPoista
 12. Onneksi olkoon, söpönen pikkutikka :)

  VastaaPoista
 13. Hienot kuvat. Mainio myös tuo linssilude taustalla.

  VastaaPoista
 14. Taitaa olla hyvät tarjoilut kun ruokinnalle ilmaantuu harvinaisia vieraita. Hyvät kuvat.

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)