keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Tilhiä

Rovaniemelle asti piti lähteä, että näkee tilhiä. Muut näkevät niitä etelässäkin, mutta minun täytyi lähteä pohjoiseen asti ;-)

Ensimmäiset tilhet nähtiin Ounasvaaralle mentäessä. Parveilivat puissa ja lensivät puusta toiseen. Olipa se upean näköistä... <3 p="">

Pari päivää myöhemmin mentiin ihan pihlajien perässä paikalliselle hautausmaalle. Ei ollut ensimmäinen kerta, kun kävelin hautausmaalla kameran  kanssa, myönnän sen :-(  Monista pihlajista huolimatta lintuja ei näkynyt missään. Vaan sitten bongasin - toisen valokuvaajan :-) Pitkästä putkesta arvasin, että paikalla täytyi olla myös lintuja. Vähitellen näkyviin tuli muitakin kuvaajia ja vihdoin myös niitä lintuja.

Tilhiä oli paljon, mutta pakkasta vähintään yhtä paljon. Kamera ei toiminut jatkuvasti pelkästään mallikkaasti, kylmä hidasti kuvausta. Tilhien lisäksi paikalla oli myös niitä taviokuurnia. Mutta nyt vielä pari kuvaa tilhistä :-) Ihanaa illan jatkoa!
28 kommenttia:

 1. Ihania kuvia, viimeinen varsinkin :)

  VastaaPoista
 2. Tilhit ovat niin kauniina kuvissasi!

  Täällä niitä on edelleen todella runsaasti, näkyvät syövän koivun siemeniäkin ja pihassa käyvät verottamassa keltasirkkujen kauranjyviä:)

  Hyvää loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 3. Ons tukka hyvin, näkyyks kello? :D
  Hienosti tuossa alimmassa kuvassa nuo värikkäät merkit ainakin näkyvissä.

  VastaaPoista
 4. Oikein hienot kuvat, etenkin viimeinen!!

  VastaaPoista
 5. Komppaan Sannaa, onks tukka hyvin... :-) On se komea lintu.

  VastaaPoista
 6. Hienoja kuvia komeasta linnusta!

  VastaaPoista
 7. Hienoja tilhikuvia! Kolme kertaa olen nähnyt tänä talvena. Yhden kerran kuvannut. Tahtoisi kyllä enempi. Uskomaton tuo punainen neonväri siivissä!

  VastaaPoista
 8. Näitten takia kannattaa mennä vähän kauemmaksikin. Kauniita kuvia.

  VastaaPoista
 9. Kauniita kuvia ja niinhän ne bongarit toimivat, mennään sinne missä linnut ovat ;)) Kyllä tilhi on upea ilmestys, sen taas tänään sain huomata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnekkaasti olit oikeassa paikassa ilman Rovaniemelle lähtöä ;-)

   Poista
 10. Hienosti olet taas onnistunut nappaamaan kuvaan luonnon mestariteoksia! Hyvää viikonloppua sinulle ja mukavia kuvausretkiä edelleen - vähemmissä pakkasissa!

  VastaaPoista
 11. Söpöisiä kuvia, koitin miekin kuvata pikku samsungillani, mutten saanut pihakoivusta selvää kuvaa niistä, yhen kuvan koitin suurentaa ja kyl siit päätupsun erottaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lintujen kuvaaminen on kieltämättä helposti myös välineurheilua... :-(

   Poista
 12. Jostain syystä tilhikuvia katsellessa tulee mieleen Angry Birds :)

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)