lauantai 31. tammikuuta 2015

Se oli sään vika... ;-)

Tänään pääsin olemaan ulkona 'päivänvalossa'. Kyllähän se yön voitti, mutta hämärää oli jo ennen lumisadetta eikä se hienoinen lumisade valostuttanut maisemaa yhtään. On siis ihan kelin vika, ettei uuden kameran koekuvaukset sujuneet niinkuin toivoin ;-)

No juu, voinhan minä valittaa ruokintapaikalla käyneiden lintujen vähäisestä määrästäkin. Niitä oli tosin ihan reippaasti paikalla, ennen kuin käytiin koiran kanssa sössimässä äänekkäällä ja ylitouhukkaalla ruokinta-automaattien täyttämisellä koko homma. Hiljaista oli sen jälkeen :-(

Eivätkä nuo asetuksetkaan ole kamerassa vielä ihan kohdillaan. Minulla ei ole ollenkaan malttia käydä koko ohjekirjaa läpi ja fiksata asetukset yksi kerrallaan kuntoon ennen 'jahtiin' lähtemistä. Osan asetuksista rukkasin kuntoon etukäteen, muutaman korjauksen tein lintuja odotellessa ja jotain yritän taas ruuvailla kohdilleen ennen huomista kuvausyritystä.

Pikseleitä on paljon enemmän kuin vanhemmassa kamerassa. Kroppausta on vara tehdä paljon enemmän. Nyt, kun valon puutteen vuoksi isosta ISO-arvosta huolimatta kuvista tuli vähän tärähtäneitä, oli hyvä kuitenkin, ettei kroppausta tarvinnut tehdä paljoakaan. Hieman asettelua vain. Putken pituus 'kasvoi' sen verran, että puolisuttuiset kuvatkin pääsee esittelemään ensimmäisinä koekuvina :-)


30 kommenttia:

 1. Jaa, että puolisuttuiset kuvat ;)) Höpsis hienot kuvat ja erityisesti tykkään tuosta värimaailmasta.
  Aikansa se ottaa, että uuden kameran saa omille asetuksilleen ja omanlaisekseen. Toivottavasti huominen tuo uusia jännittäviä kuvausmahdollisuuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun reaalikoossa katsoo, niin sutun huomaa - tärähtäneitä ja sumeapäisiä tipuja tämä joukko ;-)

   Poista
 2. Jotenkin tosi ihana tuo keltasirkkukuva!
  Linnut oli varmaan just syöneet mahansa täyteen, kun lähtivät, vaikka pöytä pantiin koreaksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan jotain tällaista on ollut tekeillä. Sitä paitsi käpytikka lennähti ruokapaikalle syömään heti, kun väänsin itseni sisälle ;-)

   Poista
 3. Se on vähän kaksijakoista uuden kameran kanssa. Toisaalta uudet hienot ominaisuudet ja mahdollisuudet, mutta sitten taas se uuden opettelu...aina ei malttaisi! Äkkiä sä sen kanssa sinuiksi tulet ja vanha tuntuu pian ihan "lelulta"! :)

  VastaaPoista
 4. Uusi kamera uusi elämä, onnea ja kuvauksellisia tilanteita. Ohje kirja kyllä kannattaa ottaa tyynyn alle ja päivittäin harjoitella ja harjoitella, että kaikki säädöt lähtevät selkärangasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-)
   Ohjekirjaa alan nyt pänttäämään. Lisäksi kamerassa on jokaisen asetuksen kohdalla info-osuus, josta selviää oikein mukavasti, mitä milläkin säädöllä haetaan. Kyllä tämä tästä... :-)

   Poista
 5. Todella kauniita lintu kuvia, innolla odotan kevättä että pääsen kuvaamaan palaavia lintuja tänne eteläiseen suomeen, nyt on ruokapaikalla ollut vain tali ja sinitiaisia, en ole viitsinyt niitä kuvata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tintit tuntuvat joskus perin tavallisilta otuksilta eikä niitä aina jaksa kuvatakaan. Välillä ne onneksi tarjoavat itseään epätavallisiin asentoihin ja silloin tulee ihan uudenlaisia kuvia :-)

   Poista
 6. Paljon onnea uuden kameran johdosta! Aina siinä aikansa menee ennenkuin keksii kaikki jipot ja pääsee sinuiksi!
  Iloa ja onnistuneita kuvakulmia teidän yhteiselle taipaleelle!
  Kuusitiainen on vaan niin symppis!

  VastaaPoista
 7. Vastaukset
  1. Kyllä niistä näkee, että kamera toimii, muuten eivät maailman parhaita esittelykuvia. Vaan tässä vaiheessa mennään nyt :-)

   Poista
 8. Onnea uuden kameran omistajalle!
  Hienot kuvat linnuista oletkin heti ottanut, tosi upeat ja selkeät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-)
   Tänään tuli jo paljon parempia kuvia, kyllä tämä tästä :-)

   Poista
 9. Oli miten oli, niin UPEITA kuvia tuli!

  VastaaPoista
 10. Hyviähän kuvat ovat!
  Ymmärrän, että uuden kameran kanssa ei heti ehdi tutustumaan kaikkiin ominaisuuksiin... Ajan kanssa, pikku hiljaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari asetusta sain jo korjattua, vielä täytyy pikkuhiljaa perehtyä lisää. Automaattinen hommien hanskaaminen on vielä kaukana... :-)

   Poista
 11. Uusi kalusto innostaa ja antaa uusia mahdollisuuksia. Hyvin aloitit, hieno sarja.

  VastaaPoista
 12. Kuvat on hienoja.
  Eikös se niin aina uuden kojeen, kamerankin, kanssa mene, että ensin kokeillaan ja erehdytään ja sitten luetaan manuaalia :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ja sitten erehdytään taas ja on pakko lukea vielä lisää sitä manuaalia ;-)

   Poista
 13. Hienoja kuvia olit saanut otetuksi!

  Hyvää ja leppoisaa pyhäpäivää Sinulle!

  VastaaPoista
 14. Onnea uudelle kameralle kuvat ovat hienoja :)

  VastaaPoista
 15. Esitteletkö myös uuden kamerasi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kameran nimi on Canon eos 7d mark ii. Kroppikenno, 10 kuvaa sekunnissa, rungolla erinomainen säänkestävyys, pikseleitä paljon enemmän kuin vanhassa kamerassani ja vaikka mitä... Tutustuminen on vasta alussa, mutta luontokuvaukseen sitä suosittelevat. Lisää tietoa Canonin omilta sivuilta http://www.canon.fi/For_Home/Product_Finder/Cameras/Digital_SLR/EOS_7d_mark_ii/index.html.

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)