maanantai 2. helmikuuta 2015

Touhua, palkatonta vapaata ja se mustarastas :-)

Tänään olen töiden jälkeen hakenut tyttärelle naapurikunnan kirjastosta Suomen laki I, II ja III:n. Olen varannut keskustelujen perusteella yhden junamatkan Rovaniemeltä kotiin ja lisäksi yhden ulkomaan matkan. Lisäksi olen seurustellut tyttären kanssa puhelimessa kunnon tovin sekä pojan kanssa jonkin aikaa ihan kasvotusten täällä meillä kotona. Mies ja koira odottavat vuoroaan tuolla olohuoneessa. Näin ne illat menevät :-)

Joudun / pääsen käymään omia asioitani hoitamassa keskiviikkona keskellä päivää. Koska kyse on omista asioistani, työpäiväni lyhenee ja se merkitsee sitä, ettei samana päivänä voi tehdä viikottaista etäpäivää. Koska asioiden hoitamisen toisaalta täytyy tapahtua keskellä päivää, ehtisin aamulla Helsinkiin töihin vain toviksi, ennen kuin pitäisi lähteä kotiin takaisin asioimaan. Asioinnin jälkeen ehtisin taas vain toviksi töihin ennen kuin työpäivä päättyisi. Ja päätyisin matkustamaan päivän aikana 400 kilometriä junalla. Lohduton yhtälö. Miinustunteja tulisi joustavaan työaikaan lisäksi hyviteltäväksi iso määrä, joten päädyin hakemaan päivälle palkatonta vapaata.

Mustarastaan kuvia muutama, enempään en tänään ehtinyt. Vaan hyvä näinkin :-)

Ihanaa arkiviikkoa itse kullekin! Helmikuu on tuonut lintujen laulua paljon, paljon lisää. Toivo pilkahtelee - halusi tai ei ;-)

26 kommenttia:

 1. On se vaan niin ihana tuo mustis! Viimeinen kuva on kerrassaan hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sirpa!
   Viimeistä on tietenkin rajattu, mutta herkkukohdat kannattaa välillä rajata :-)

   Poista
 2. Eka kerran tietoisesti, näin mustarastaan täs viiime tai edellis keväänkorvalla näihin aikoihin. Koirulia kävelytin ja ko hää alkoi nuuhkimaan lajitovereiden viestejä, mie huomasin kurtturuusupuskassa pari mustaa lintua, toisen nokka ol aikas keltanen. Mie ihmeissäni, mikä lintu ja tähän aikaan vuodesta, talvella, sitko se läht lentämään, räpytteli niiku rastas ja miun pieneen päänuppiini iski oivallus: Olisko ollut mustarastas.....olin joidenki ukkojen kuullu kertovan toisilleen, että se jo mustarastas huiluttelee ja mie en koskaan ollu tietoisesti kuullut linnun huilutusta, mut kerra sit satuin kuulemaan....niiku kahtena kesäkuun alkupäivinä satakieli laulaa läheisessä lehdossa, aamul enne neljää, mie otin äänen oikein kännyn nauhalle ja hyvin kuuluu siitäki....oi onnea, korvat hyvin kuuloo vaik näkö onkin vajavainen....

  VastaaPoista
 3. Ihanat kuvat! Varsinkin tuo viimeinen.
  Kurjaa kun joutuu ottamaan palkatonta vapaata, mutta joskus vaan on pakko...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ame!

   Kyllä tämä palkaton vapaa minulle sopii... :-)

   Poista
 4. Oi, tuo viimeinen kuva on ihana, sillä on oikein ilme:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rajatusta lähikuvasta näkyy aina niin paljon enemmän ykstyiskohtia :-)

   Poista
 5. Päästääkö lähellekin kuvaamaan? Meidän mustarastas on toisinaan tosi arka... olen miettinyt, olisko täällä peräti kaksi m-rastaskoirasta, kun käytös niin vaihtelee, mutta en ole koskaan nähnyt kahta yhtaikaa. Naaraan ja koiraan kyllä.

  Viikonloppuna kuului tosiaan ihan keväistä kujerrusta, ja kissatalon pihalla lauloi talitiainen ihan tosissaan jo, täysin keuhkoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti oikein tulla tänne kertomaan, että NÄIN tänään kerralla kolme, ja saattoi olla neljäkin yhtä aikaa mutta yhdestä näkyi vain lepahdus - meillä siis saattaa olla kaksi pariskuntaa täällä. Niistä kolmesta tosin kahdella oli tumma nokka, toinen tummanokka oli kyllä ihan musta...

   Poista
  2. Mahtavaa! Onpa ollut elämys!!!

   Ei meidän mustarastaamme lähelle päästä kuvaamaan. kauempana saa olla, jos on ihan liikkumatta ;-)

   Helsinkiläiset mustarastaat ovat kuulemma rohkeampia. Tuntuu, että urbaanit linnut ovat kaikki rohkeampia - kai niissä olosuhteissa (ihmisiä joka puolella) täytyy tottua kaikenlaiseen...

   Poista
 6. Voihan mustarastas, ihana kuva tuo viimeinen!
  Oikein ihanaa viikkoa myös sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuitiina!

   Kuvan rajaus vain osaan linnusta tuo kuvaan heti eri fiiliksen :-)

   Poista
 7. Hieno kuvasarja mustarastaasta!

  Hyvää viikonjatkoa ja valoisia päiviä!

  VastaaPoista
 8. Mielenkiintoinen lintu, hienosti sait kuvattua!

  VastaaPoista
 9. No nyt olet päässyt lähelle. Silmän pilkekin taltioitu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välimatkaa oli 4-5 metriä. Se ei huomannut minua, kun olin kyykistellyt paikallani niin kauan...

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)