keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Kesän suunnittelua

Pasilassakin kuuluu lintujen laulu päivällä oikein voimalla. Pitäisi ottaa jokin päivä kamera mukaan, pitää päivällä töissä tauko ja käydä kuvaamassa läheisissä puistoissa. Kun kevät saapuu, aion välillä lähteä autolla töihin sillä mielellä, että menen työpäivän jälkeen vaikkapa Vanhankaupunginlahdelle kuvaamaan. Muutenkin nyt voisi tehdä suunnitelmia kevään ja kesän varalle.

Varasin jo tammikuun lopussa (muistaakseni) Sääksikeskuksesta piilokojuajan kesälle. Aion mennä kuvaamaan oikein urakalla :-) Etenkin loppukesästä piilokoju on kallis (puhumattakaan siitä, että tällä hetkellä kaikki kuvausvuorot on jo varattu), joten yleisötornin kuvauspaikat ovat etenkin harrastajalle mainio ja kannattava kuvausvaihtoehto. Kuvauspäivän hinta on silloin vain kymmenen euroa, mikä ei ole mikään kallis investointi. Yleisötornin kuvauspaikan voi lunastaa paikan päältä kahviosta, joten kuvausreissua ei tarvitse edes suunnitella kovasti etukäteen.

Yleisötornin vieressä on ylätorni, josta näkyy ruokintalammelle hieman paremmin, mutta erityisesti loppukesästä se on jo homattavasti hintavampi (70 e) kuin yleisötornin kuvauspaikka. Lisäksi uutuutena Sääksikeskuksessa on myös uusi kosteikkotorni, josta näkee uudelle kosteikkoalueelle.

Niitä ja monia muita mukavia kesäisiä juttuja odotellessa eletään tätä hetkeä. Ja suunnitellaan lisää tulevaa :-)

Ja julkaistaan - mitäs muutakaan kuin tintin kuvia ;-)24 kommenttia:

 1. Tiaiset jo laulavat kevättä rinnassa. Hieno höyhenten pörhistys.

  VastaaPoista
 2. Tomeran näköinen tintti =D. Ja kesää on kyllä jo kiva suunnitella, nimittäin kevät on täällä!

  VastaaPoista
 3. Söpö sinitiainen, kenties hän pörhistelee jollekin lajitoverille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla niinkin. Oli kovin keskittynyt itsensä pöyhimiseen auringon paisteessa :-)

   Poista
 4. Kivasti tuuli tuivertaa sintun höyheniä, ja antaa auringon lämmittää. Kyllä sitä väkisinkin tulee"suunniteltua" kesää ja tekemisiään, mutta en enää oikein arvaa ihan kunnolla suunnitella, koska ne tuppaavat jotenkin vaan menevän toisin kuin ajattelin. Jos ihan pikkuisen vaan suunnittelis... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun suunnitelmani eivät tavallisesti olekaan mitään pitäviä suunnitelmia, vaan enemmänkin vaihtoehtoisia etenemispolkuja, jos tilanne niitä tukee ;-) Aina on hyvä olla jokin suunnitelma takataskussa - ihan varmuuden vuoksi :-)

   Poista
 5. Vanhankaupungin koskella kannattaa käydä ensin. Koskessa ja sen sulassa on talvehtijoita.

  VastaaPoista
 6. Onpa kallista... eikä edes taata, että mitään näkyis! Kävin tuon linkin katsomassa, ja ihmettelin, kun siinä luki että VOI olla ystäviä mukana ja suositeltiinkin että olis 1-2. Vois kuvitella, että olis päin vastoin; vain se, joka on maksanut, pääsis. Oletko aiemmin ollut piilokojulla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huom: hinta on PER henkilö. Jokainen ystävä siis maksaa omansa. Ihmettelin varauskäytäntöä ensin. Mutta tavoitteena on turvata sääksien syömisrauha. Paikalla piilokojuissa on vain porukka, joka osaa toimia yhteen ilman lintujen häiritsemistä. Hyvä niin.

   Lisäksi kuvauskojujen paikkavuokrat käytetään sellaisenaan sääksien suojeluun. Eräänlaista vastikkeellista hyväntekeväisyyttä siis.

   Viime kesänä olin kerran piilokojussa kuvaamassa. Sain anteliaan tutustumismahdollisuuden piilokojuun ja hurahdin saman tien täydellisesti. Upeita lintuja todella lähellä :-) Ylätornissa kävin kuvaamassa parikin kertaa. Sieltä ehtii kuvaamaan hitaampikin. Lähin piilokoju vaatii todella nopeaa reagointia...

   Poista
 7. Sääksikeskuksessa pitäisikin mennä käymään kesällä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatan käyntiä ajan kanssa. Kahvilasta saa ostettua myös tuoretta savustettua kalaa. On kuulemma maan parasta. Itse en ole ehtinyt vielä kokeilemaan.

   Poista
 8. Pörhistelijä :)
  Sääksikeskus on lyhyen ajomatkan päässä meiltä, mutta vain pari kertaa olen käynyt. Tunnen kyllä paikkaa ja tulevana kesänähän siellä avataan uusi kosteikkotorni, kuulin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu - kosteikkotorni avataan keväällä. Kosteikolla oli jo viime kesänä jonkin verran säpinää. Siellä ei ole kaloja, joten sääkset eivät vieraile siellä. Muuta linnut viihtyvät toivottavasti senkin edestä :-)

   Poista
 9. Hyvä on välillä höyheniä tuuletella:) Hieno kuva tintistä.
  Kyllä ajatukset kummasti suuntautuu kesään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun nyt suunnittelee kesää edes kevyesti, saa iloa paljon kauemmin :-)

   Poista
 10. Sinulla on kevään ja kesän suunnitelmat hyvällä mallilla. Eikö sitä sanota, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän sitä sanotaan :-) Ja monesti suunnitelmat auttavat, kunhan niiden ei anna hallita omaa elämää. Varasuunnitelma on aina hyvä suunnitelma :-)

   Poista
 11. Niiiiin todella ihania kuvia tintistä!!

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)