keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Syksy alkaa, paljon odotettavaa :-)

Syyskuussa ei ole mitään vikaa. Eikö ollutkin positiivisesti ja rakentavasti lähestytty asiaa? ;-) Itse asiassa odotan lintujen syysmuuton parhaita paloja innolla. Ei niin, että lintujen muutto olisi tärkeää, mutta sen seuraaminen tuo paljon arvokkaita ja upeita hetkiä.

Lintujen parveilun näkee jo nyt, hyvän hetken tullen otan kameran mukaani seurantaretkelle. Viime sunnuntaina kuvatut kuvat näyttivät savitaivaan pimentävän voiman. Parvissa lentävät linnut saivat aivan liian vähän valoa, jotta kuvat olisivat onnistuneet. Odotan siis valoisampia hetkiä.

Heinätöpökatti (naaras) on tämä, jota muuten olisin kutsunut vain hepokatiksi. Kökötteli viljan tähkän päällä pellon reunalla kuin odottaakseen kuvaajan saapumista :-)Perhosia riitti. Sitruunaperhosen näin muutaman kerran ohimennen. Neitoperhosia oli liikkeellä todella paljon. Muutamia nokkosperhosiakin löysin. Nämä siinä vaiheessa, kun aurinko vielä porotti eivätkä tummat pilvet olleet vielä ihan vieressä.


Tytär palasi pohjoiseen opintojen pariin. Koira alkaa ymmärtää tilanteen ja hakeutuu jatkuvasti tuohon lähelleni, kun varsinaista emäntää ei näy eikä kuulu. Meinaa, että tyydytään nyt sitten tähän taas toistaiseksi ;-)

9 kommenttia:

 1. Täällä Helsingissä tällä hetkellä vähän huono lintujen muuttosää, mutta eiköhän tämä tästä parane :)
  Tuntuu kuin vasta olisi ollut kevät ja odotettiin muuttolintuja palaavaksi. Nyt niistä suuri osa on jo muuttanut takaisin etelään ja loput hankkiutuvat muutolle.
  Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä tuntui lyhyemmältä, kun varsinaiset kesäkelit jäivät vähiin...

   Poista
 2. Oletpa ollut onnekas, kun olet nähnyt nokkosperhosenkin. Vaikka olen nähnyt paljon eri lajin perhosia kesällä, nokkosperhosta en ole tavannut. Sehän melkein hävisi Suomesta jokin aika sitten. On kuulemma palautumaan päin, mutta ei vain tänne ole eksynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan niitä nokkosperhosia tavallista vähemmän näkynyt, mutten tiennytkään, että tilanne on tuo. Onnekas olin sitten, kun sen ehdin näkemän :-)

   Poista
 3. Perhossaaliini jäi sunnuntaina amiraaleihin ja neitoperhhoihin. Nokkosperhosia ei näkynyt täällä LäsinHelsingissä. Hienoja kuvia onnistuit saamaan.

  VastaaPoista
 4. Nokkosperhonen! On niitä sitten vielä olemamassa, hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu... En nolosti edes tiennyt, että ovat vähentyneet niin paljon...

   Poista
 5. Kiva perhosia, meilläpäin ei ole niitä näkynyt.

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)