perjantai 11. joulukuuta 2015

Kiirettä ennen joulua ja tammikuun taviokuurna

On se upeaa, että viikkoon mahtuu aina vähintään yksi perjantai ;-) Mennyt viikko on ollut raskas ja koetteleva - jopa enemmän kuin edellinen. Nyt ei ole enää tiedossa giljotiinivauhtia muutamaan päivään :-)

Ensin huomiseksi luvattiin hyvää säätä ja tein kuvaussuunnitelmat sen mukaan. Sitten hyvä sääennuste muuttuikin pilviseksi räntäennusteeksi. Viimeisimmän tiedon mukaan aurinko SAATTAA pilkahtaa iltapäivällä. Suunnittele siinä sitten hyvää kuvausreissua... :-(

Olen vetänyt töissä upeaa projektia melkeinpä hiki hatussa tämän syksyn. Nyt on aika laskeutua jouluun ja vuoden vaihteeseen. Aion pitää muutamia lomapäiviäni vuoden vaihteessa ja rentouttaa itseäni sillä tavoin.

Pääsetkö sinä viettämään ylimääräistä vapaata joulun aikaan? Tarvitsetko edes vapaata?

Viime tammikuun taviokuurna (Rovaniemeltä) auttanee sinua pohtimaan näitä vaikeita kysymyksiä :-)


10 kommenttia:

 1. Hieno tilannekuva: suu on niin täynnä syömistä, ettei nielemään pysty :)

  VastaaPoista
 2. Hieno taviokuurna. Onpas muuten kummallinen nimi. Selvästi yhdyssana, mutta kummankaan osan merkitys ei aukea. Mikä ihme on tavio ja mikä on kuurna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etsiskelin netin syövereistä selitystä nimen alkuperälle. Kovin moninaisia versioita löytyi. Uskottavin tarina löytyi Tiede-lehdestä, jossa Kaisa Häkkinen kertoo lintujen nimien taustoja (http://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/artikkelit/tilhi_laulaa_nimeaan).

   "Taviokuurnan nimen alkuosa on ilmeisesti samaa juurta kuin yleiskielen taaja, joka tarkoittaa usein toistuvaa. Perusosa kuvaa ruokailutapoja.

   Vanhasta Raamatusta tuttu kuurnitseminen tai kuurnaaminen merkitsee siivilöimistä. Taviokuurna syö talvella pihlajanmarjoja, mutta ei niele niitä kokonaan, vaan purskuttaa mallon ulos ja siivilöi eli kuurnaa marjoista pelkät siemenet suuhunsa.

   Kaisa Häkkinen on suomen kielen professori Turun yliopistossa.

   Julkaistu numerossa 1/2014."

   Poista
 3. Hieno lintu ja hieno nimi :) oon miettiny samaa kuin Kvilttaaja...
  Ja aattelin sua, kun katoin sääennustetta, että ei hyvältä näytä. On hävinnyt useampikin auringonkuva lähipäiviltä. Mutta jos saatais edes vähän valkoista maahan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kvilttaajalle jo vastasinkin tuohon nimiasiaan. Löysin kohtuullisen uskottavan selityksen nimen merkitykselle netin uumenista.

   Meillä aurinko pilkahti metsän rajasta äsekn ihan pieneksi hetkiseksi. Ei siitä mitään toivottua lisävaloa tullut :-(

   Poista
 4. Komea lintu ja nimi sitä mukaa.

  Vapaata on mutta jotenkin sen kiireen osaa itselleen tehdä, höh :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse järjestetty kiire tuntuu parhaimmillaan enemmän oikealta elämältä kuin työkiireet. Voihan se olla tietenkin toisinkin päin..

   Poista
 5. Hieno kuva hienosta linnusta. Mukavaa, että myös nimelle löytyi taustaa. Eipä olisi ilman selvennystäsi avautunut.

  VastaaPoista
 6. 16 lomapäivää, tosin käyn ennen uudenvuoden hulinoita tekemässä pari päivää. Siis megapitkä loma tiedossa. Joista joudun kyllä tilipussia aika tavalla pienennyttämään. Olkoon itselle joululahja kumminkin. Eikä ollut helppo päätös...kuukauden mietiskelin! :)

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)