lauantai 12. joulukuuta 2015

Lämmintä kesää (2014) muistellessa

Oli se sittenkin hyvä, ettei aamu valjennut aurinkoisena. Nukuin nimittäin niin huonosti, että olin lähtöaikaan vielä kuoleman väsynyt.

Aamulla näin herätyskellounta kolmesti tunnin sisällä. Herätyskellouni on sitä, että kuulee oman herätyskellonsa herättävän ja kun aukaisee silmänsä, huomaa, että se olikin vain unta. Kolme kertaa siis heräsin aivan turhaan ja aamun viimeinen unitunti meni ihan risaiseksi. Vaan eivätpä ne unet ruusuisia olleet ennen sitäkään. Herätyskellouni on minulle ihan uusi juttu. Parin viikon ajan uni on herätellyt minua milloin mihinkin aikaan yöstä...

Koska keli ei suosinut kuvaamista, hoidin ensin joitakin lupaamiani asioita pois alta ja kävin sitten kuva-arkiston kimppuun. Säilytän kuvat latauspäivän mukaisissa kansioissa. Siinä on etunsa ja haittansa. Lightroom antaa mahdollisuuden avainsanojen käyttöön, mutta sitä ei ole tullut vielä käytettyä riittävästi.

Lataan kuvat koneelle jokaisen kuvauspäivän jälkeen. Poistan kuvat kamerasta vasta, kun olen tehnyt niistä myös varmuuskopiot ulkoiselle kovalevylle. Jotain olen oppinut muutamien kuvamenetysten jälkeen ;-)

Yhdessä kansiossa ei kunnollisen läpikäynnin jälkeen ole enää jättimääriä kuvia, vaikka aina kuitenkin ihan liikaa silti. Löysin yhden kansion, joss kuvia oli reilusti yli 700. Sitä kansiota ei ole pengottu eikä käyty läpi tuon luvun perusteella ollenkaan. Ja niinhän se oli, että kansiosta paljastui vain reittaamattomia (rate - Lightroomin toiminto) raakakuvia. Kokonainen kansio kesäisiä kuvia aivan koskemattomana vuodelta 2014!

Kaikkia kuvia en käynyt vielä läpi, mutta kuvamäärä putosi silti alle 300:n. Kuvauspäivä on ollut 8.6.2014. Silloin on ollut aurinkoista, tyyntä ja lämmintä. Tulipa hyvä mieli niitä kuvia selatessa :-)

Oli ensimmäinen lintukuvauskesäni ja sekin vasta alussa. Kurkikuvia oli paljon, mutta ne olivat kurjia. En tainnut säilyttää yhtäkään. Silkkiuikkujen pesintä oli käynnissä ja niistä löytyi lämpöisen näköisiä kuvia :-) Nokikanojen paritteluakin löytyi ja kovin kaukaa otettuja kuvia monista muista linnuista. Silkkiuikkujen kuvia muutama tässä. Kuvitellaan kesää - edes pienen hetken :-)

28 kommenttia:

 1. Kylläpä lämmittää nämä ihanat silkkiuikkujen kuvat, kun ulkona sataa räntää.

  VastaaPoista
 2. Tähän pimeyden keskelle nuo kesäiset kuvat, KIITOS!

  Minulla on kuvien suhteen tapana, että kun lataan kamerasta koneelle, laitan samalla pilvipalveluun varmuuskopion. Vaikka varmasti kuvaan vain murto-osan siitä mitä sinä ja surkeita otoksia. Mutta silti harmittaa jos tuhoaa juuri sen tärkeän :)

  VastaaPoista
 3. Hienoja lintukuvia. On se kiva, että löytyy ihmisiä, jotka jaksavat paneutua mm. lintukuvaukseen. Voi itse sitten keskittyä johonkin muuhun ja nauttia toisten upeista kuvista.
  Kantapään kautta minäkin olen oppinut, etten enää poista kamerasta mitään ennenkuin olen takuuvarmasti tallentanut kuvat kahteen muuhunkin paikkaan. Nykytekniikka on erinomaista, mutta myös hyvin haavoittuvaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between :-)

   Kuvaamisessa on pitkällä, kun oppii varmuuskopioinnin :-)

   Poista
 4. Hienot kuvat. silkkiuikku on kyllä lintujen komeimmistoa ;) (hi, uusi sana)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-)

   Sanatoimisto Mörökölli tuottaa lisää vivahteikasta suomen kieltä :-)

   Poista
 5. Inhottavaa nähdä aina samaa unta. Itse toivoisin etten näkisi unia. Mutta kun niitä pitää nähdä joka ikinen yö, ja vielä aamulla muistaa. Valokuvaaminen on hieno harrastus, kuvaa sitten mitä tahansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syvä ja yhtenäinen uni ilman energiaa vieviä unitarinoita olisi upeaa :-)

   Valokuvaamisen opettelemisessa kiinnostuksen kohteet muuttuvat matkalla. Kyse on paljon myös siitä, mitä oppii näkemään vai osaako sen jo entuudestaan. Minulle valokuvaaminen oli ensimmäiset vuodet ennen kaikkea näkemään opettelemista.

   Poista
 6. Upeat kuvat silkkiuikuista! Ihanat. Minullakin on käytössä tuo varmuuskopio-systeemi. Oikein tärkeissä kuvissa myös varmuuskopion varmuuskopio- :). On se sen arvoista :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ninnu!

   Kuvausharrastukseni alkuvuosina menetin kovalevyn rikkoutumisen myötä paljon aarteita ja muistoja. Se opetti...

   Poista
 7. Mulla on niitä muistutuksia puhelimessa - käytän sitä myös herättämisessä - niin paljon, että heräilen toisinaan siihen ääneen, vaikkei se edes soi. Varsinaista herätystähän en tarvi; jos sattuu että nukun aamulla kun muut herää (ehkä 2% aamuista) ja minua kaivataan niin minut herätetään.
  Meillä on ulkoinen kovalevy kohta täynnä miehen ottamia jättikokoisia raakakuvia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi kovalevyt eivät maksa maltaita ja ne ovat fyysiseltä kooltaan ihan siedettäviä, vaikka niitä sitten olisikin useampia...

   Poista
 8. Ihania kuvia silkkiuikuista! Minulla oli kesä vähän aikaa, olin Puerto de la Cruzissa lomailemassa. Vaan nyt olen takaisin tässä päivättömässä hämärässä. Piti jo ennen lomaani ryhtyä lukijaksesi, mutta kiire tuli ja blogijutut jäivät. Nyt muistin korjata tilanteen ja lukijaksesi ryhdyn. Lintuja ja niiden elämää seuraan minäkin mielelläni. Matkalla sain seurata vähän erilaisia lintuja.
  Hyvää joulunodotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuula! Ja kovasti tervetuloa, ilo saada sinut seuraan!

   Matkalla näkee parhaimmillaan upeita lintuja :-) (Ja upeaa kaikkea muutakin :-))

   Poista
 9. Ihanan kesäisiä kuvia. Hieno tuo silkkiuikun silmä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anu!

   Kesä kelpaisi... ;-)
   Silkkiuikun silmässä on väriä.

   Poista
 10. Ihanan ilmeikkäitä silkkiuikkukuvia. Kun ottaa monta otosta samasta kohteesta niin löytää tuollaisia ilmeitä. Minäkin siirrän kuvat koneelleni kotiin tultuani. Vanha Adobe bridge tekee päivämääräkansiot. Lisään kansion nimeen manuaalisesti kuvauspaikan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kuvauspaikan lisääminen kuulostaa tehokkaalta ajatukselta - kuvien etsimisen kannalta siis. Taidan matkia sinua tuossa asiassa, jos sopii :-)

   Poista
 11. Mukava löytö. Onneksi olit säilönyt kuvat talteen.

  VastaaPoista
 12. Upeat silkkiuikkukuvat! Kummasti lämmittää mieltä kesäiset kuvat.
  Ulkoiselta kovalevyltä löytyvät minunkin kuvani, mutta nytpä teetinkin paperikuvia pitkästä aikaa. Kuva-albumeissa on sittenkin oma viehätyksensä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pirkkoinkeri!

   Paperikuvia minäkin suunnittelen - sellaista käsin kosketeltavaa :-)

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)