sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Valoa tunnelin päässä :-)

Eihän se joulun sairastelu tapaninpäivän jälkeen helpottanut, vaikka niin halusin kuvitella. Työpäivä osoittautui enemmän kuin raskaaksi ja tauti näytti kyntensä oikein kunnolla. Toki uudeksi vuodeksi sitten jo paranin.

Koko syksyn olen ollut täsmällisesti nippa nappa aikataulussani, vaikka monesti olen ollut unohtaa jotain olennaistakin. Etenkin suppiskauden loputtua ja jalan uhiteltua itseään paljon isommalle ja kovapintaisemmalle lecaharkolle ja päädyttyä sen seurauksena pitkään lepoon monen kivun kera, tuntui, ettei palauttavia hetkiä enää ollut tarjolla.

En muutenkaan ole sitä sorttia, joka paranee kuin viini vanhetessaan, kun syksy lyhentää päivien pituutta ja kerää harmaita pilviä taivaan täytteeksi. Voisin aivan mielihyvin paeta johonkin valoisaan ja lämpimään talvikaudeksi. Se ei ole kuitenkaan ollut varteenotettavana vaihtoehtona tämän talven aikana, joten näillä eväillä on menty, mitä on saatu.

Me asumme "montussa".  Aurinko yltää säiteitään tähän aikaan vuodesta vain pihamme korkeimpien puiden latvoihin. Oikealla sijoittumisella auringon saattaa nähdä pikaisesti sen noustessa korkeimmalle kohdalleen. Aurinkoinen päivä merkitsee meillä siis vain lisääntynyttä valon määrää varjoiseen pihaamme.

Mutta silti tämän päivän auringonpaiste piristi mieltäni aivan mahdottomasti. Pitkälle en ehtinyt, lähinnä pihaan kameran kanssa tarkkailemaan pihalintuja. Tähän mennessä tarkkailu on jäänyt ikkunatarkkailuksi. Nyt valoa riitti jo kuvaamiseen ja runneltu jalkakin kesti jo ihan iloisesti pihakävelyn. Voimat olivat palautuneet joulutaudin jäljiltä, joten pieni neljän asteen pakkanen kylmässä viimassa oli vain piristävää.

Vajaan tunnin aikana pihassa kävi vierailemassa sini- ja talitiaisia, kuusitiaisia, urpiaisia, vihervarpusia, järripeippoja, mustarastaita ja punatulkkuja. Urpiaiset ja vihervarpuset kulkevat yhteisessä parvessa. Vihervarpuset ovat sopuisampia, mutta urpiaiset osaavat nostaa mekkalan, jos joku on syömässä väärässä paikassa. Todella temperamenttisia lintuja :-)

Ilmatieteenlaitos on luvannut ainakin tänne Hämeenlinnaan todella mainiota keliä tulevalle viikolle. Hyvältä näyttää sääennuste muuallekin Suomeen ainakin viikon alkupäivinä. Ihania talvipäiviä siis kaikille :-)


16 kommenttia:

 1. Kaunis oli sää, mutta taisin lähteä ihan turhaan pihaa kauemmas! Mitään kuvattavaa ei löytynyt, siis lintuja! Kevättä kohden mennään! Yöksi luvattu puhuria. Toivottavasti aamulla jo rauhallista. Joulu meni flunssassa ja tänään yrittää selkeästi joku uusi pöpö iskeä. Toivottavasti pian kuntoudut ja pääset kuvaamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tillariina!

   Tänään päivä oli jo huomattavasti pitempi - ihana niin :-)
   Säätiedotukset uskottelivat, että olisi ollut pilvistä, mutta aurinko näyttäytyi isosti, vaikkakin matalalla. Pahin on taittunut :-)

   Poista
 2. Mahtavaa, että olet jo paremmassa kunnossa! Pihan lintuja on ihana seurata;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anne!

   Olen isosti kiitollinen kunnon kokoisesta omasta pihasta :-)

   Poista
 3. Tänään on moni saanut nauttia hetken upeasta auringon paisteesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänäänkin aurinko näyttäytyi ainakin täällä Hämeessä. Ja päivä oli valoisa vielä vähän ennen iltaneljää :-)

   Poista
 4. Tänään on ollut ulkona outo valoilmiö. Valo piristää paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valo piristää ja elvyttää :-)
   Onneksi päivät jo pitenevät.

   Poista
 5. Hienoa, että voit paremmin. Kaikkialla muualla on ilmeisesti paistanut paitsi täällä.. Huoks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Satu!

   Toivottavasti aurinko on sittemmin vieraillut myös teillä :-)

   Poista
 6. Aurinkoista päivää vietettiin meilläpäin. Upeaa.

  Hyvä että vointi paranee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Matti!

   Talvi alkaa näyttää parempaa puoltaan :-)

   Poista
 7. Ihana tintti, mukava että olet toipunut. Meilläkin näkyi aurinko hetken, tuntui ihanalta, rämmein lumihangessa ja yritin kuvailla:) Onnellista alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Irja!

   Tänäänkin aurinko paisteli säätiedotuksista huolimatta. Valo vain lisääntyy tästä eteenpäin :-)

   Poista
 8. Mukavaa, että voit jo paremmin.
  Aurinkoinen sää tuo oitis tintit ruokintapaikoille. Nyt on ollut niin leutoa, että ilmeisesti linnut viettävät aikaansa enimmäkseen jossain muualla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Between!

   Meillä on riittänyt linturuokailijoita tasaisesti, vaikkei välttämättä niin runsaasti.

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)