keskiviikko 30. toukokuuta 2018

Linnuillakin on kuuma

Kuumien kevätkelien myötä olen huomannut monen linnun liikkuvan nokka auki. Sää on sen verran lämmintä, että linnut joutuvat jäähdyttelemään suunsa kautta.

Räkättirastas liikkui saalistamassa nokka auki.


Samoin kalalokki hautoi muniaan nokka levällään.


Kalalokin kuva on otettu siitä paikasta, kun yllättäen huomasin sen. Muutama kuva ja sitten hiivin pois. Mahdollisimman pienillä häiriöillä tämä kuva on otettu.

Sadetta saisi totisesti tulla. Ja vähän viileämpääkin. Luonto kiittäisi :-)

22 kommenttia:

 1. Hienot kuvat! Jostakin blogista juurikin luin että ihmisiä oli kehoitettu laittamaan vesipisteitä lintuja ja siilejä varten, kyllä varmasti nämä ilmat uuvuttavat eläinparatkin, jos eivät vettä saa. Aurinkoista toukokuun viimeistä päivää♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun muistutit!
   Lehdissä on ollut nyt paljon tuosta eläinten vesipulasta.
   Kävinkin samantien viemässä pihalle pari vesiastiaa.

   Siilin vesiastian täytyy olla aika matala, että se ylettyy.
   Liian kevyt astia on sitten aamulla jo ihan ylösalaisin, joten matalat, vankkarakenteiset vesiastiat vein pihalle. Täytyy muistaa käydä vaihtamassa vesi päivittäin :-)

   Poista
 2. Säälittää kyllä ku niiden on ruokaa etsittävä vaikka kuinka olis kuuma. Pesässä poikaset oottaa nokka ammollaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi täällä meillä ainakaan ei ole vielä niin kuivaa, etteivät löytäisi ruokaa. Jos ruokaakaan ei löytyisi, olis tilanne todella ikävä :-(

   Poista
 3. Ihana on ollut lämmin ja aurinkoinen toukokuu, mutta on totta että välillä pitäisi sataakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos allergialta on kestänyt tämän siitepölyruuhkan, niin veden puute taitaakin jäädä ainoaksi harmiksi. Toivottavasti sitä saadaan pian :-)

   Poista
 4. Pieni (ei välttämättä niin pienikään) kesäsade kyllä piristäisi.

  VastaaPoista
 5. Sadetta täälläkin kaipaillaan! Meilläkin kanat ovat noin nokka auki ja siivet hiukan levällään, hiukan kai viilentää oloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmanalakin viilenee väistämättä ainakin meillä, kun seuraa säätiedotuksia, eikä luota pelkästään uutisotsikoihin. Tänään oli jo huomattavasti viileämpää. Viikonlopuksi on luvattu taas lämmintä, mutta sitten putoaa lämpö selvästi hellerajojen alle.

   Ja jospa sitä sadettakin... :-)

   Poista
 6. Totta, tasalämpöisiä eläimiä alkaa vähän riepoa tämä kuumuus ja kuivuus, ja kasveillakin on vaikeaa. Veimme eilen vesiastian pusikkoon, jossa siili käy välillä etsimässä ruokaa ja oravat liikkuvat usein - kuivuuden takia nimittäin poikasiaan imettävät emot alkavat kärsiä nestehukasta, joten ajateltiin laittaa vettä tarjolle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa!

   Minäkin äsken juuri sain aikaiseksi ja vein pari vesiastiaa pihalle sopivan rauhallisiin paikkoihin. Toisen siilien reittien lähistölle ja toinen lähelle oravan kulkuväylää. Toivottavasti löytävät veden :-)

   Poista
 7. Linnulle, siileille ja oraville pitäisi kuulemma laittaa vesiastiat näillä helteillä. Eilen katselin, kuinka räkätti kurkotti rannalta veteen juodakseen. Se oli jotenkin oudon näköistä, mutta ilmeisesti hyvin tarpeellista linnulle. Varpusetkin kahlailivat matalassa rantavedessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tuossa tien toisella puolella lampi, jossa linnut käyvät peseytymässä ja juomassa. Siileille ja oraville (ja muillekin janoisille) kävin tosiaan laittamassa pari vesiastiaa pihalle.

   Poista
 8. Upeat kuvat lintusista - onnistuit taas vangitsemaan juuri sen sykähdyttävimmän hetken!

  VastaaPoista
 9. Upeat kuvat. Meillä linnut kylpevät altaassa vesi roiskuen;-)

  VastaaPoista
 10. Olen kanssasi samaa mieltä. Sade olisi tervetullut. Olen vienyt mahdollisille oraville ja siileille vettä matalassa lautasessa pihallemme. Myös meidän mehiläisille vein vettä jokunen päivä sitten (vadissa vettä mehiläispesän ulkopuolelle). Niiden päivät kuluvat siinä, kun yrittävät jäähdytellä pesää. Vaikka asumme kahden järven välissä, ajattelin, että pienille eläimille matka rannoille on kuitenkin turhan pitkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanasti olet huolehtinut luonnon otuksista :-)

   Kiitos minunkin puolestani!

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)