maanantai 14. toukokuuta 2018

Kesän merkkejä kotona ja luonnossa

Äitienpäivän aamuna heräsin hellään muiskaisuun. Koira lipaisi kättäni varovasti ja ilmoitti, että nyt olisi aika päästä ulos ja sitten saada ruokaa. Käytiin siis - nyt äitienpäivän kunniaksi - vain pihalla. Kun joka paikka oli nuuskittu läpikotaisesti (ainakin melkein) ja pakolliset pissat oli lirautettu, siirryttiin sisään. Koira meni syömään ja minä takaisin nukkumaan vielä pariksi tunniksi.

Koko muu perhe olikin sitten Rovaniemellä. Tyttären oli aika muuttaa neljän vuoden opintojen jälkeen Rovaniemeltä etelään. Ensin muutamaksi päiväksi Hämeenlinnaan ja sitten Helsinkiin. Mies ja poika ajoivat muuttoautolla lauantaina Rovaniemelle ja pakkasivat kaikki kolme kimpassa tytön omaisuuden autoon. Kesän merkki on siis se, että tytär palasi etelään :-) Ja ihanan perheen merkki se, että miehet yhdessä käyttivät kolme vapaa- ja lomapäiväänsä ajaen maan toisestä päästä toiseen ja takaisin auttaakseen perheen kuopusta :-)

Ennen kuin hain äitienpäivänä tyttären lentokentältä kotiin, kävin hieman kuvailemassa, kuinkas muuten. Keli oli kuuma ja iho kertoi auringon voimasta kaikista vaatteista ja suojakertoimista huolimatta. Tuli enemmän kuin lämmin. Mutta parasta oli, että tein kesän ensimmäiset satakielihavainnot! Ihan mahdottoman kaunis ja ennen kaikkea kuuluva ääni niin pienellä otuksella :-)

Koska puut ovat vasta pienellä lehdellä, satakielen onnistui välillä jopa näkemään. Ja jopa kuvaamaan :-)

Armollisen lämpöistä viikon jatkoa!25 kommenttia:

 1. Upeat kuvat sait. Satakielen laulua voisi kuunnella vaikka kuinka kauan.

  VastaaPoista
 2. Satakieli se ei puvulla koreile, mutta äänellä senkin edestä! Harvoin sitä tosiaan kesemmällä pääsee näkemään, itsekin viikonloppuna Espoossa ihailin esteetöntä näkymää laulutaituriin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen laulukin taitaa hiipua kesän edetessä. Nyt on satakielen havaitsemisen kannalta todella hyvät ajat :-)

   Poista
 3. Nyt on meneillään se kultainen hetki, jolloin satakielen voi nähdä ja kuulla. Pieni ruskea lintu on niin huomaamaton ja häipyy nopeasti muille maille. Äänestä saa aina varmistetuksi lajin. Pitäisikin raahautua tuonne joen rantaan kuuntelemaan niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo pelkkä äänen kuuleminen tuottaa melkoista mielihyvää :-)
   Kuvaajalle tietenkin näkeminen ja kuvan saaminen ovat se ykkösjuttu...

   Poista
 4. Satakieli on tosi peloton, kun se keväällä laulaa. Ei se paljoa välitä, vaikka seisoo vieressä ja kuvailee. Mutta vähän ajan päästä sitä ei saa kuvattua millään, kun se vaan piilottelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satakieli munii vasta touko-kesäkuussa. Siksi se varmaankin metelöi vähän myöhempään ja vaikenee/piilottelee sitten myöhemmin kesällä?

   Poista
 5. Nyt taitaa olla paras aika kuvata satakieli. Upeat kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen niin. Kannustan liikkumaan satakielen suuntaan :-)

   Poista
 6. Beautiful Nightingale, I love them Susanna.

  VastaaPoista
 7. Satakieln laulu on kyllä kuin oikea suuri orkesteri olisi koolla, ihanaa laulua!
  Kiitos hienoista kuvista ja sulla siellä äitienpäivä alkoi kivasti ja mieleeni tuli poikani monet muutot joita oltiin aina auttelemassa ja tuli siinä kilometrejäkin aika paljon, jos ei nyt ihan suomea päästä päähän, muttei kaukana siittä.
  Nyt ovat lapset jo asettuneet paikoilleen melkein ainaskin.
  Hyvää helteistä viikkoa sinne sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Harakka!

   Meillä ainakin tyttärellä muuttoliikettä jatkunee vielä vuoden tai pari - nyt alkuunsa ;-) Välillä huonekalujen kanssa ja välillä ilman.

   Poista
 8. Minä istuskelen joka päivä ainakin pienen hetken meidän pihaterassilla ja kuuntelen - ympäröivässä metsässä on ihan uskomattoman paljon ollut nyt elämää ♥ Pöllöt huhuilevat, käet kukkuvat ja tikat koputtelevat puita. Tuli yhtenä päivänä nähtyä tikkapariskunta lisääntymispuuhissakin puun oksalla, jotrn mahtaisivatkohan pesäpaikkaa nakutella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noista pöllöistä olen kyllä kateellinen :-)
   Taidat asua ihan luonnon vieressä tai keskellä.

   Poista
 9. En ole onnistunut satakieltä näkemään kuullut kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuuleminen on jo henkeä salpaava nautinto.
   Näkökokemuksessa tulee aina se iso ihmetys siitä, miten niin pienestä ja vaatimattoman näköisestä linnusta voi soljua niin upea ja kantava ääni...

   Poista
 10. Mahtavat lintukuvat olet ottanut. Kiva katsella noin läheltä satakieltä, kuullut olen.

  VastaaPoista
 11. Beautiful image the building You chose well for the theme.
  Your blog is very nice,Thanks for sharing good blog.
  คาสิโนออนไลน์

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)