sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Orava teki pesää ja tänään oli LÄMMINTÄ!

Orava teki pesää naapurin kuuseen eilen isolla vimmalla. Se hyöri koivussa ja puri sieltä hentoja oksia pesäänsä varten. Karkasi niiden kanssa välillä kuuseen ja palasi sitten kirmailemaan koivun oksiin. Välillä sille tuli nälkä ja sitten se söi koivun oksasta kuorta ja kuusesta neulasia.

Kuvat ovat kaukaa, eikä objektiivin pituus ollut ihan riittää, mutta laitan nämä silti tähän vähän niinkuin dokumentinomaisesti :-)Tänään mittari näytti peräti 20 astetta lämmintä! Lämmintä olikin, mutta ilmanala tuntuu minusta edelleen peruskolealta. Minulla oli takki päällä, joskin sen vetoketju oli auki. Törmäsin tosin myös t-paidassa ja shortseissa viihtyviin ihmisiin - miten eri tavoin meidät kaikki onkaan rakennettu :-)

Nurmikko vihertää ja aikaisimpien pensaiden silmut tuottavat jo ensimmäisiä lehtiään. Kevät kuroo selvästikin kylmälle menetettyä aikaa takaisin.

Posket kuumottelevat edelleen tämän päivän ulkoilun tuloksena. Suojasin kasvot monella kerroksella suojavoiteita, mutta kasvot ovat selvästikin olleet kontaktissa uv-säteilyn kanssa. Pitäisi löytää jokin varma tapa suojata kasvot auringolta kuvaus- ja ulkoilureissulla. Onko sinulla mitään suosituksia?

Minun kasvoni eivät rusketu ollenkaan tasaisesti. Enkä minä edes rusketuksesta (tasaisestakaan) niin välittäisikään. Nykyiset suojauskeinot eivät selvästikään ole riittäviä, joten uusia juonia kaivataan ;-)

Upeaa kevään ja uuden alkavan viikon jatkoa :-)

20 kommenttia:

 1. Hauska kuvasarja! :) Mulla naama ei myöskään rusketu, se vain palaa, joten teen kaikkeni suojatakseni sitä auringolta. Yleensä kunnon lierillä varustettu hattu toimii parhaiten, mutta sen kaveriksi laitan aurinkorasvaa suojakertoimella 50, jos olen aikeissa ulkoilla pidempään ja/tai suuntaan merelle. (Kemiallisia aurinkovoiteita ja -öljyjä en käytä lainkaan niiden terveys- ja ympäristöhaittojen ja heikomman tehon takia.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Varpuslintu!

   Lierihattu kannattanee siis hankkia, kiitos neuvosta :-)
   Millaista aurinkorasvaa käytät, jos et käytä kemiallisia aineita ollenkaan?

   Poista
  2. Juu. :) Kemiallisella aurinkorasvalla meinaan niitä sellaisia, jotka suojaavat ihoa uv-säteilyltä kemiallisesti. Vaihtoehtona ovat ns. mekaaniset, jotka eivät imeydy ihoon vaan jäävät sen pinnalle ja estävät uv-säteilyn pääsyn iholle peilaamalla sen pois. Ne ovat yleensä paskumpia ja jättävät ihon vähän valkoiseksi. Mulla on ollut käytössä lasten aurinkorasva Nivea Sun Kids suojakertoimella 50, mutta kunhan olen käyttänyt sen loppuun, vaihdan johonkin muuhun, koska huomasin sen sisältävän nanomateriaalia, joille en myöskään haluaisi turhaan altistua. :D

   Poista
  3. Kiitos! Ympäristöystävälliset vaihtoehdot tulevat aina todella tarpeeseen :-)

   Poista
 2. Ihanat kuvat! Oravat ovat uskomattoman kauniita ja suloisen näköisiä eläimiä. Lämmintä oli täälläkin mutta tuuli kuitenkin kylmähkösti.

  VastaaPoista
 3. Hurmaava toukokuu ja oravan onnenpäivät! <3

  VastaaPoista
 4. Meillä orava kuori lehmuksen oksat paljaiksi. Sulloi posket täyteen kuorta.
  Oli hupaisan näköistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pesän rakentaminen on menossa sielläkin kai sitten samanmoisella vimmalla :-)

   Poista
 5. Söpöläinen tuo orava. Hyvää alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)