torstai 10. toukokuuta 2018

Tylyttäminen on joskus todella helppoa...

Eläimet osaavat olla todella raakoja, vaikka usein kohtaammekin juuri luonnon lempeän ja ihastuttavan puolen. Sama taitaa päteä jossain suhteessa myös ihmisiin. Raakuus ja torjuvuus ovat ihan niskan kääntämisen takana.

Olen jo pitkään pitänyt omaa meteliäni siitä, että ihmisiä kohdellaan huonosti (tai hyvin) heidän taustatekijöidensä mukaan. Sehän on syrjintää, jota yhteiskuntamme arvot eivät missään nimessä tue.

Syrjintää voi olla se, että asut väärällä alueella, olet vääränlaisessa parisuhteessa tai vaikkapa kannatat vääränlaista ideologiaa ja sinua luokitellaan sen mukaisesti. Minun mielestäni ei tietenkään ole reilua, että joku syrjii minua. Jonkun muun mielestä on ihan ok puhua minulle kuin vähä-älyiselle sosiopaatille, koska näytän hänen mielestään siltä.

Minusta eläimet ovat raakoja fyysisesti - syystä. Nälkä ja halu puolustautua ovat todella varteenotettavia syitä olla puolustuskannalla. Ihmisten kohdalla toisen kuuntelemisen kyky ja sosiaalinen taitavuus luulisi oleva keinoja saada toinenkin osapuoli kuuntelemaan. Ja ymmärtämään.

Siis tulipas kakkaa palautetta mielipidekirjoitusyritelmästäni paikalliselta lehdeltä. Olisivat voineet olla ihan hiljaa ja vaieta kirjoituksen (ihan asiallisen mielestäni). Vaan päättivät lähettää raikulipoikamaisen puolivähättelevän vastauksen sähköpostiini. Vähempikin olisi riittänyt. :-( Toivovatko ehkä, etten kirjoittaisi enää mitään?


Ihanaa kevään jatkoa kaikille omista äkäisistä tunnelmistani huolimatta ;-)

5 kommenttia:

 1. No voi harmi, että noin syvältä tylytettiin - toivottavasti se ei lannista sinua! Kaikilla meillä on oikeus mielipiteisiin, asiallisiin ja perusteltuihin. Tylyttää voi niin monesta syystä. Olen kokenut tylytystä niinkin 'tyhmistä' asioista, että tulen toimeen puolisoni kanssa, saan tehtyä työni ja asiakassuhteet pelaavat, elämänaikaisen tiukan budjetin ja säästämisen vuoksi olemme saaneet laajennettua elinpiiriä ja rakennettua kotimme ihan itse, pihalla kukkii kaikenlaista...joskus tuntuu, että jos on asiat hyvin niin se on toiselta pois, en oiken ymmärrä sellaista ajattelutapaa. Ilo toisen hyvästä, selkeistä näkemyksistä maailman menoon, ideoista ja innovaatioista ... eikö niistä pitäisi olla vain iloinen, kyllä perisuomalainen kateuden metaliteetti pitäisi hiljalleen muuttua, kaikillahan meillä on mahdollisuus hyvään itse tekemällä ja yrittämällä, kateus ja ilkeys ei johda mihinkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Saila!

   Tylyys tuntuu olevan paikoin tyylilaji ja elämänasenne.

   Tuo muista tai muille kohtuuttomasti puhuminen / käyttäytyminen tökkää aina minun tuohtumusnappiani ihan täysillä. Täytyy harjoitella tätä omienkin tunteiden hallintaa.

   Ihana olet, kun vastasit ja kannustit <3

   Poista
 2. Useimmiten luonnosta puhutaan levon ja rauhan tyyssijana ja kauneuden lähteenä. Se onkin kaikkea sitä, mutta myös kaaosta, ristiriitoja ja jatkuvaa elossapysymisen taistelua.
  Ihmisen maailma on vielä raadollisempi, ilkeys ja ylenkatse eivät johdu hengissäpysymisstrategiasta, vaan ovat ihan sitä itseään.
  Jos ihmiset ymmärtäisivät miten hyvä olo itselle tulee ystävällisyydestä, puheissä ja teoissa, niin kaikki kilpailisivat sillä alueella eikä ilkeydessä.
  Erilaisuus aikaansaa usein negatiivista kommentointia johtuen sanojan peloista, epävarmuudesta ja kapeista näköaloista.
  Tsemppiä Susanna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Cheri!

   Olet kovasti oikeassa. Täytyy taas itsekin keskittyä niihin ihmisiin, joiden kanssa voi olla rakentavassa vuorovaikutuksessa eikä niiden, jotka huitovat kaikkea tielleen osuvaa.

   Iso kiitos kannustavista sanoistasi!

   Poista
 3. Beautiful image the building You chose well for the theme.
  Your blog is very nice,Thanks for sharing good blog.
  คาสิโน

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)