keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

Luonnosta löytyy pysähtynyt hetki

Pari viikkoa sitten juhannuksesta povattiin lämmintä, jopa helteistä. Sittemmin on palattu tavanomaiseen juhannussään ennakoimiseen - viileää ja kosteaa on luvassa. Tosin heinäkuuksi luvataan taas lämmintä ja kuivaa. Mitenkähän näiden ennusteiden kanssa sitten käykään...

Kimalaisia on näkynyt ihan huomattavasti aikaisempia vuosia vähemmän. Täältä löydät tietoa muunmuassa kimalaisten elinolojen varmistamiseen..Perhosbaarien lisäksi on hyvä siis perustaa myös pörriäisbaareja. Ne kannattanee sijoittaa hieman kauemmas oleskelupaikoista. Ohjeita löytyy tuolta linkin takaa.

Kannustan sinua siirtymään vihreään paikkaan, varaudu hyttysiä vastaan. Kuuntele, katsele ja haistele. Pysähdy ja keskity siihen, missä olet ja mitä olet. Keskity niin paljon, etteivät työasiat eivätkä muutkaan velvoitteet rynnistä mieleesi. Kuuntele luontoa ja sitten kuuntele itseäsi. Tee jokin hyvä päätös kesäloman jälkeistä aikaa varten. Ja suunnitelma päätöksen toteuttamiseksi. Vähintään tämän tarvitset ollaksesi stressaamatta nykyistä enemmän. Jos haluat muutosta, päätöksiä ja suunnitelmia tarvitaan paljon enemmän.

Minun täytyy käydä itseni kanssa vakava keskustelu siitä, miten selvitä hieman helpommalla ensi vuodesta. Tästä ei kuitenkaan enää nuorruta ;-)

Leppoisaa ja rentoa juhannusta!

18 kommenttia:

 1. Taannoin kun tarkkailin sitä kukkahämähäkkiä, huomasin että viereisen norjanangervopuskan juurella kävi kova liikenne, kun isot mantu(?)kimalaiset meni eestaas. Varmaan pesä siellä jossain, toivottavasti ei ole menny rankkasateissa vesi sisälle.

  Olen joogaillut pihalla aamuin illoin, pari seisten tehtävää liikettä, ja se on ollu kyllä hienoa! Yhtenä lämpimänä päivänä levitin viltin ja joogasin makuullakin, ja sitten kävi niinku aina; nukahdin. Siinä rentoutuu niin tehokkaasti. Mullahan ei kesälomaa ole, eikä töitä, eikä nyt just muutoksen tarvettakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvältä kuulostaa :-)
   Ainakin tänään vielä jää ulkojoogat vähemmälle (tai mistäs minä sen tiedän). Josko tuo alkaisi kohta taas kuivumaan ja lämpiämään :-)

   Poista
 2. Pienista asioista tulee lopulta isoja. Upea kuva ja hyvää juhannuksen aikaa.

  VastaaPoista
 3. Luontoa kannattaa auttaa aina. Kukin omien taitojen, keinojen mukaan. Hyvää juhannusta.

  VastaaPoista
 4. Välillä onkin oikein hyvä vaan pysähtyä
  pohdiskelemaan ja nauttimaan ympäristöstä ja tuulettaa ajatuksia! Mukavaa juhannusviikkoa❤

  VastaaPoista
 5. Olet oikeassa, pitää joskus, vaikka itsekkäästikkin ajatella vain itseään ja hyvinvointiaan, sillä jos itse voi nyvin, koko perhe voi hyvin.
  Oikein hyvää Juhannuksen aikaa sulle sinne!

  VastaaPoista
 6. hyvä postaus! Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
 7. Leppoisaa juhannusta!
  Kiitos hyttysmuistutuksesta, täytyy heti lisätä huomisen mökkikassiin:)

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)