keskiviikko 3. lokakuuta 2018

Sääressä kehnolla säällä - ihanaa :-)

Kuvausmatka Saarenmaalle oli joululahjani. Tai siis lahjana oli kuvausmatka ja itse sitten pähkäilin ja tutkiskelin erilaisia kohdevaihtoehtoja kevään ja kesän ajan. Loppujen lopuksi päädyin siis Saarenmaalle ja tukikohdan löysin Kuresaaresta, pari kilometriä keskustan ulkopuolelta.

Ensimmäinen varsinainen perilläolopäivä alkoi sateisesti, mutta se ei estänyt lähtemästä kameran kanssa tutustumaan ensimmäisiin luontokohteisiin. Sadekin oli kuurottaista ja kuurojen välissä ehti heilumaan välillä kameran kanssa pitkänkin aikaa. Ja muutaman hetken aurinkokin pilkisteli pilvien välistä. Kotona olisin saattanut jättää kuvausreissun väliin tuollaisella säällä, mutta matkalla pitää hyödyntää kaikki, mitä tarjolla on. Ensimmäinen kohde oli Saarenmaan eteläisin kärki, Sääre.


Tyhjää (ilmaista ja luvallista) karttapohjaa oli vaikea löytää. Paintmaps.com oli paikka josta löysin vihdoin käyttökelpoisia ja luvallisia pohjia.Taustaväri ei tarkoita tietenkään vettä, sillä Viro ei ole saari. Mutta tämä on pelkistetty karttapohja Virosta, ja olen lisännyt siihen Saarenmaa-tekstin ja merkinnyt Säären.

Säären majakka näkyy tuossa valkean talon takana. Pysäköintipaikka jäi tuohon taakseni ja kävelemistä tuli todella vähän (päinvastoin kuin muutamassa muussa paikassa ;-)).


Ensimmäisten kuvien jälkeen jouduin kiiruhtamaan sateen alta takaisin autoon istumaan ja odottamaan. Onneksi seuraava sadekuuro ei kestänyt kauan. Täytyy selvitellä jossain vaiheessa, mitä nuo rakennusten jäänteet tuolla rannassa ovat. Kauempana näkyy sadetta, joka onneksi ohitti niemen.


Majakan eteläpuolella niemi kapenee ja kasvillisuus on niukkaa ja matalaa. Niemen kärkeen asti en mennyt, sillä lokit ja merimetsot patsastelivat siellä tyytyväisen oloisina. Minulle riitti käväisy niemellä ja linnut saivat pitää oman rauhansa minun puolestani. Tunne oli kuitenkin huikea - Itämerta edessä ja molemmilla sivuilla! Tuuli puhalsi reippaasti ja syksy oli kovasti läsnä. 


Kaiken tämän keskellä huomasi taas luonnon mahtavuuden ja oman pienuutensa. En ole koskaan aikaisemmin nauttinut huonosta kelistä näin paljon.


Niemen korkeimmat puut eivät olleet paljoakaan minua korkeampia. Pieni hiven auringonvaloa synkkien pilvien välistä teki näkymästä lähes maalauksellisen :-)Suosittelen meren tai suuren järven rantaa tuulisella ja pilvisellä kelillä. En keksi montaa muuta paikkaa, jossa tuollaisella kelillä voi tuntea niin voimakkaasti olevansa elossa ja onnellinen kuin juuri tuolla :-)

Kun kotona muistaisi myös sen, ettei antaisi harmaan kelin estää, vaan miettisi, mitä eksoottista siitä voisi löytää :-)

Upeaa lokakuun alkua sinulle! Ja eksoottisia hämärän hetkiä ;-)

16 kommenttia:

 1. Hyvin sanottu, kannattaa tosiaan mennä "huonolla" säällä ison vesistön ääreen fiilistelemään luonnon voimaa. :) Tosi kauniita kuvia! Sääre on upea paikka. Olen käynyt Saarenmaalla vain kerran, mutta haluaisin todellakin käydä uudestaan. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Varpuslintu!

   Huonon sään antoisat puolet jäävät todella helposti unohduksiin, jos haasteita ei ole riittävästi :-) Haasteisiin päin ryntääminen kannattaa melkein aina :-)

   Poista
 2. Toivottavasti sinulla oli ihana loma! Kuvat ovat aivan ihania;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anne!

   Loma oli todella ihana. Sykähdyttäviä luontokokemuksia päivä toisensa jälkeen. Tämä loma jätti kyllä (positiivisen) jälkensä :-)

   Poista
 3. Uskomattomia värejä. Tummat pilvet ,vihreää heinää, ruskeat puut. Huh huh. Upeaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni ripaus aurinkoa ja riittävän muhkeat pilvet tekivät ihmeitä :-)

   Poista
 4. Oliko paljon muuttolintuja. Vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta paikalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joutsenia oli paljon, kurjet lentelivät aika pienissä ryhmissä. Tiklit parveilivat iloisesti. Merimetsoja, muutama tylli, yksi sepelhanhi. Mutta ei tuntunut mitenkään varsinaiselta muuttoryntäykseltä...

   Poista
 5. Tuo puukuva näyttää tosiaan maalaukselta. Hieno reissu.

  VastaaPoista
 6. Onpa hieno paikka! Saitko siellä ihan yksiksesi vaeltaa, vai eikö kuviin vain eksynyt muita ihmisiä?
  Meri ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä olin kovastikin yksin, etenkin perjantaina huonommalla kelillä liikkeellä oli yhtä koululaisbussia lukuunottamatta aika niukasti ihmisiä. Lauantaina oli kaunista ja ihmisiä oli liikkeellä, mutta eivät tulleet sinne, mihin minä menin kuvaamaan.

   Nyt on hyvää kuvausaikaa, kun turisteja ei enää parveile joka paikassa :-)

   Meri oli kyllä NIIIN ihana...

   Poista
 7. Upeat maisemat! Upeat kuvat! Tykkään tuollaisista vähän myrskyisistä merinäkymistä.

  VastaaPoista
 8. The blog are the best that is extremely useful to keep.
  I can share the ideas of the future as this is really what I was looking for,
  I am very comfortable and pleased to come here. Thank you very much!
  หนังใหม่

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)