perjantai 26. lokakuuta 2018

Minne matkalle marraskuussa?

En vastaa ihan vielä Kristiinan antamaan upeaan haasteeseen, vaan kyselen tällä kertaa neuvoja. Minulla olisi nimittäin marraskuun puolen välin jälkeen mahdollisuus ottaa muutama päivä lomaa ja lähteä johonkin nauttimaan kauniista ympäristöstä - ja tietenkin valokuvaamaan :-)

Enkä kuollaksenikaan keksi, mikä paikka olisi marraskuussa kaunis ja hyvä kohde yksin vierailtavaksi. Matkustan yksinäni mielelläni kohtuullisen lähelle, pitemmät matkat ovat olleet aina kimppamatkoja. Toisaalta kaiken ei tietenkään tarvitse noudattaa vanhoja kaavoja.

Pohjoisen päivät lyhenevät lyhenemistään eikä marraskuussa olla kuitenkaan vielä edes talvessa...

Mitä paikkaa suosittelisit muutaman päivän syystalven lomalle? Kaikki ehdotukset ovat äärimmäisen tervetulleita, sillä aika kuluu ja enää on jäljellä alle kuukausi lähtöhetkeen. Tik-tak - niin se aika kuluu. Mitä suosittelisit?


10 kommenttia:

 1. Yksi kohde voisi olla jyväskylä ja mahtavat museot.

  VastaaPoista
 2. Minä suosittelen sinulle kuopiota.

  VastaaPoista
 3. Itse lähtisin Viipurin reissulle, mutta kotimaassa suosittelen vaikka Turkua, missä itse asun, oppaanakin voin olla ja kyläänkin voi tulla.

  VastaaPoista
 4. Helsinki voisi olla kiva, siellä kyllä nähtävää ja ihmeteltävää riittää aina:) Piti tänä kesänä käydä muutaman päivän Helsinki vierailulla, vaan eihän sitä taas keritty:) Talvipuutarha on sellainen paikka mikä olisi varmasti näkemisen arvoinen paikka ja kuvattavaakin taitaisi riittää:) Mukavaa syyspäivää ja ihanaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
 5. Turku on hieno paikka, vielä kun saa oppaan! Yöpyisin Ruissalossa Villa Rauhala -nimisessä paikassa:
  https://de-de.facebook.com/villarauhala.ruissalo/
  Kävisin Honkatuvassa hernekeittoa syömässä ja kävelisin tammimetsässä kulkevia polkuja pitkin aina Kuuvannokkaan asti. Siellä ihailisin merta ja satamaan tulevia laivoja.
  Taisit käydäkin Ruissalossa juuri. Mutta siellä kyllä syksyisin viihtyy toiseenkin kertaan.

  VastaaPoista
 6. Hangon rannat on marrakuussa upeimmillaan valokuvaajalle. Myös edellä mainitut Ruissalo, Kuopio ja Jyväskylä ovat hyviä kohteita.

  VastaaPoista
 7. Lähtisin saaristoon tai rannikolle, meren äärelle. Turussa on paljon hyviä kohteita, esim. juuri aiemmin mainittu Ruissalo, jonka tammilehdoissa ja rannoilla kelpaa kulkea myös vuoden harmaimpana aikana. Kasvitieteellisellä puutarhalla pääsee nauttimaan myös etelän lämmöstä ja sademetsien vihreydestä sisäkasvihuoneissa! Ruissalossa on myös pari isoa linturuokintapaikkaa (kasvitieteellisellä puutarhalla ja rantatien varrella lähellä lintulavaa), joiden luona voi saada hyviä kuvia talvilinnuista. :)

  VastaaPoista
 8. Luontokuvauskohteita en marraskuulle osaa vinkata, mutta huonojen säiden varalle isot kaupungit voisivat tarjota paljon mielenkiintoista nähtävää. Tampere ja Turku ovat täynnä museoita ja muuta nähtävää. Molemmissa on myös vettä keskellä kaupunkia ja se on jännä kuvauskohde.

  VastaaPoista
 9. Kiitos erinomaisista ja avuliaista lomaehdotuksistanne!
  Pistän ne kaikki korvani taakse ja lisäksi vielä mietintämyssyyn ;-)
  Eiköhän näistä aineksista jotain kehity :-)

  VastaaPoista
 10. Helsinkikin on hyvä kohde marraskuussa. Lintuja ruokintapaikoilla ja kivoja maisemia voi kuvata esim. Viikin ls-alueilla. Myös esim. Skattan alue on kaunis. Helsingissä siis on useita luontokohteita, jotka voit saavuttaa myös julkisilla liikennevälineillä. Ja, jos kelit sattuvat olemaan huonot, niin Helsingissä on sitten paljon sisätiloissa muuta nähtävää ja tekemistä.

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)