maanantai 22. kesäkuuta 2020

Kuuman kelin korentoja

Nämä kuumat kelit eivät ole ollenkaan minun juttuni. Olen toki iloinen kaikkien helteen ystävien puolesta, kun heitä hemmotellaan näin upealla kesällä :-)

Korennot ja perhoset sen sijaan tuntuvat olevan elementissään. Siksi minäkin tuuppaan itseni päivittäin ainakin hetkeksi tuonne helteiseen porotukseen.

Neidonkorentoja on liikkeellä mukavasti. Ne ovat niin upean loistokkaan näköisiä :-)


Ruskohukankorennot poseeraavat tämän tästä korsien tai pitkien lehtien pinnalla. Jos ei ehdi heti kuvaamaan, ei hätää. Paikalta kadonnut korento palaa suurella todennäköisyydellä vähän ajan kuluttua samaan paikkaan tai ainakin ihan viereen. Riittää siis, kun jää odottelemaan ja kuvaustilanne kyllä uusiutuu :-)


Lisää neidonkorentokuvattavia.


Tämä oli ensimmäinen kohtaamiseni täplälampikorentojen kanssa. ne olivat parittelemassa minun kannaltani vaikeassa paikassa. Sain etsiä hyvää kuvauspaikkaa rämpimällä veden rajassa pusikon ympärillä jonkin aikaa, ennen kun pääsin kuivaan paikkaan, missä tuuli ei puhallellut pensaan lehtiä linssin eteen.Isolampikorento on sen sijaan tuttu jo entuudestaan. Punaselkäisen koiraan erottaa täplälampikorennosta sentakaruumiin punasävyiset täplät. Täplälampikorennon takaruumiin viimeinen täplä on keltainen.


Ja ruskohukankorento on taas tyrkyllä kuvaan :-)


Tästä kuoresta on kuoriutunut joku korento. Kuori oli jäänyt tyhjilleen osmankäämin varteen.


Tulevista päivistä on ennustettu vieläkin kuumempia. Yritetään selvitä ja vältetään keskipäivällä ulkona oleilua ja hurjaa ultraviolettisäteilymäärää!

16 kommenttia:

 1. Ei ainakaan pihahommista tule mitään. Läkähtyy.

  VastaaPoista
 2. Onpa uskomattoman kauniit värit tuossa neidonkorennossa.
  Lämmintä on sen verran runsaasti, että pakostikin on otettava rennosti. Ja mieluummin varjossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neidonkorennot ovat värimaailmaltaan moniulotteisia. Eri valaistuksissa tulee esiin erilaisia värimaailmoja. Koiras on tuo korea sinisiipinen ja naaras hieman tylsemmin ruskeasiipinen. Sävyjä riittää tuossa ruskeassakin :-)

   Poista
 3. Lovely dragonfly wonderful picture, greetings.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you a lot, Agnieszka!
   Warm days get dragonflies moving :-)

   Poista
 4. Jotenkin uskomatonta, että hyvät kelit jatkuu ja jatkuu! Jotenkin ajattelen, että on korvausta kevään eristäytymisestä. Sinullahan on täällä hieno setti korentoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kauan kun näissä keleissä pystyy nukkumaan, sulatan kaiken tämän lämmön ( siis siedän ;-) ). Nukkuminen on elämässä paljon tärkeämpää kuin hyvinä aikoina osaisi kuvitellakaan.

   Sääjärven padon ja Ankkalammen yhdistelmä antaa aika hyvän korentokattauksen :-)

   Poista
 5. Ihanat kuvat ja niin upeita nuo korennot! Minä olen sellainen vilukissa että kesälämmöt kyllä kelpaa:) Aurinkoista alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että saat hyvää energiaa näistä keleistä :-) Yksi syy lisää jaksaa kärvistellä näissä säissä <3

   Poista
 6. Katsoinkin säätiedotusta, että teillä lämpöä piisaa. Kiva, kun kuitenkin olet käynyt kuvaamassa. Tuo neidonkorento on kertakaikkisen upea. Mä en enää näe ihan lähelle kovin hyvin, joten monet yksityiskohdat jäävät huomaamatta ötököissä.

  Osallistun kärvistelytunnelmiisi. En ole kovien lämpöjen ystävä muualla kuin saunassa. Kesä alkaa olla tukala, tänäänkin hiki virtasi kun lykin lastenrattaita yli 30 C lämmössä ja tuulenvirekään ei käynyt. Ilmankosteuskin oli sitä luokkaa, että hyvä ettei tiivistynyt pisaroiksi. No, syyskuussa helpottaa.

  Mukavaa viikkoa! Kiitos upeaista kuvista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neidonkorennot ovat suomalaiseen ympäristöön harvinaisen värikkäitä olentoja. Siksi kai niiden näkeminen jaksaa ilahduttaa ihan erityisen paljon.

   Meillä kärvistely helpottanee jo paljon ennen syyskuuta :-) Ihan vain ennustelen :-)

   Poista
 7. Se on sitten semmonen kesä tämä. Näköjään. Toivottavasti tulee sitten komeat ukkoset hellejakson perään. Mut ei tietenkään salama saa aiheuttaa tuhoja.

  Olis ihana olla ulkona, mutta ei vaan jaksa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ukkoskelit seuraavat kaiken logiikan mukaan näitä kelejä väistämättä. Niitä odottelen ihan ilolla ja mielenkiinnolla, kunhan kenellekään ei aiheutuisi mitään oikeita vahinkoja.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. No juu. Ihan samaa mieltä. Olen suunnitellut yöpymistä pahimpaan helleaikaan teltassa, mutta tänään tuli Kirsi-kollegan kanssa keskusteltua mieleen myös riippumatto. Ihme, ettei tullut itsellä aikaisemmin mieleen!

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)