maanantai 5. syyskuuta 2022

Oravat kävivät juottolassa, syksy saapuu hiljaa, unet seikkailevat

Vielä hetki sitten kärvisteltiin kuumassa ja kotia viilennettiin kaikin mahdollisin keinoin. Nyt meillä on jo lämmitys päällä ainakin osittain. Etenkin kellarikerroksen suihkussa olisi jo viileää ilman lämmitystä. Ja samaan aikaan mietitään sähkön säästämistä. Ikkunoiden tiivisteiden uusiminen on ehdottomasti tämän syksyn tehtävälistalla. Muuten totutellaan lisäksi astetta aikaisempaa pienempään sisälämpötilaan.

Orava kävi vielä pari viikkoa sitten ahkerasti pihajuottolassa. Ehkä siellä juoma-astioilla kävi oravan ja lintujen (peseytyivät, mokomat) lisäksi muitakin, mutta niistä ei ole havaintoja. Mutta hänelle puhdas vesi maittoi 🥰.Ihana kurre ilman talvisia korvatupsuja, punaisen ruskean turkkinsa kera. 💖


Viime yönä näin ihan uudenlaisen unen. Tavallisesti ihon alle menevät unet seuraavat minulla jotain tuttua kaavaa. Nyt meni uni ihon alle syvälle, mutta kaava ja juoni oli aivan uusi.

Unessa meillä oli mieheni kanssa tontti ja talo (suunnitteilla ja rakentumassa). Jostain syystä jokin työmaakone alkoi ajamaan reittiään meidän pihamme läpi. Se oli paha. Oikeassa elämässä ihan naapurissa tehdään isoilla työkoneilla jotain, mistä ei kerrota mitään ja meteli herättelee välillä öisinkin. Siinä ehkä yhteys?

Vähitellen unessa ulkoa tuleville työkoneille syntyy oikea ajotie - meidän tonttimme läpi. Se ärsytti unessa jostain syystä oikein isosti.

Sitten yhtäkkiä tonttimme pihasuunnitelma ja sen toteutuskin oli valmiina - meiltä kysymättä. Olin entisenä superpuutarhurina kovasti eri mieltä suunnitelman ja toteutuksen toimivuudesta. Tuossa vaiheessa kiehuin oikein kovasti. Kieloja - pyh!

Sitten päästiinkin talomme rakentamiseen. Se oli yllättäen melkein valmis - ja aivan kauhea! Jo keittiössä oli käytetty kaikki pastellin sävyt enkä osannut löytää siitä mitään positiivista. Vaadin kovasti parannusta asiaan.

Pian talosta ilmestyikin uusi versio, jossa keittiö oli pieni ja tumman sininen. Ei juurikaan edellistä versiota parempi. Kaikki muutkin tilat olivat pienempiä, oikeastaan ihan ahtaita. P***a versio.

Herättyäni huomasin nopeasti, mitä uneni kertoi arjestani: pakotettuja ratkaisuja, nopeita suunnan muutoksia ja huonoja esivalintoja. Onneksi kaikki oli vain unta. Nyt vain eteenpäin, kuten mummo lumessa 👍.


Minä näen paljon unia, olen aina nähnyt. Viime aikoina olen oppinut löytämään niistä jotain tolkkua. Näetkö sinä unia? Mitä muistat niistä? Miten suhtaudut niihin?


💖🥰

16 kommenttia:

 1. Kuinka söpöt oravakuvat! ♥
  Näen paljon unia. Eniten varmaan koitan pakata tavaroita, jotka eivät lopu millään. Helppo syy-yhteys - pitäisi raivata tämä asunto tavaroista, koska ne ahdistavat yötä päivää. Pitänee kaivella Roi-energia takaisin päälle...
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Stansta!
   Joskus unien alkuperä löytyy helposti, joskus ei sitten millään. Pääasia, ettei päästä unia hallitsemaan oikeaa elämää.

   Upeaa viikkoa sinullekin! 🥰

   Poista
 2. Mielenkiintoinen tuo unesi ja tulkintasi. Näen paljon unia ja muistan niitä. Tulkitsen lähinnä psykoanalyyttisesti ja jungilaisesti. Ihanat kuvat oravista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marja!

   Tätä voisit avata vaikka jossain omassa blogikirjoituksessasi lisää. Todella mielenkiintoista! Pitkän matematiikan opiskelijana aikoinaan minulla ei ollut mahdollisuutta opiskella psykologiaa, vaikka se olisikin kutsunut. Meillä psykologian ja pitkän matematiikan tunnit olivat samaan aikaan. Hienoa olisi päästä sivistymään tältäkin osin 👍.

   Poista
 3. Olisi kiva, jos joskus ei näkisi unia. Eikä vielä muistaisi niitä! Meillä äiti näki aina unia. Veli ja minä jatkamme uniperinnettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anne!

   Minä näkisin mieluusti ihania seikkailu- ja menestysunia vaikka yö toisensa jälkeen! Lentäminen on mahtavaa 🥰. Samoin kaikki muut upeat jutut, joita kohtaa vain unissa 💖.

   Poista
 4. Oravat ovat minusta todella söpöjä. Upeat kuvat. Kyllä näistä omista unista tulisi aikamoinen seikkailu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sami!

   Unia tai ainakin niiden tärkeimpiä käänteitä kannattaisi varmaan kirjata. Eihän niitä muuten muista. Siinäpä olisi seuraavilla sukupolvilla ihmeteltävää 🤭.

   Poista
 5. Upeita kuvia! Oravat ovat söpösiä ja niiden touhuja on lysti seurata. Orava on varastoinut käpyjä terassillemme. Yksi oli laitettu ruohonleikkurin päälle! Näen välillä tosi usein unia. Joskus on sellaisia jaksoja, että toivoisin näkeväni vähemmän unia ja saisin vain nukkua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tarja!

   Mieleen jäävät unet ovat ainakin minulla harvemmin parempia kuin nukkuminen. Jotkin lentokokemukset ovat olleet muistamisen ja heräämisen arvoisia.

   Poista
 6. Ihanat kuvat oravasta. Ihan kuin olisi asettunut kuvattavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Seita!

   Siinä tuijoteltiin toisiamme. Yritin olla mahdollisimman paikallaan, jotten häiritsisi oravaa. Se jaksoi kuitenkin muutamaan otteeseen pysähtyä ja jähmettyä epäluuloisena tarkkailemaan.

   Poista
 7. Hienot oravakuvat.
  Minä näen ajoittain paljonkin unia. En oikein suhtaudu niihin mitenkään, aivot ehkä putsailevat yön aikana lisää tilaa ja tuottavat enemmän tai vähemmän omituisia kokonaisuuksia pienten fragmenttien ympärille. Välillä unet ovat ihanan seikkailullisia. Välillä sellaisia, että unessa ihmettelen, että miten olen joutunut tälläiseen tilanteeseen ja onko tämä totta laikaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, rouva Kepponen!

   Kuulostaa oikein terveeltä.
   Noinhan sen pitäisikin mennä 👍

   Poista
 8. Hyvää syksyä toivotellen Suvi

  https://suvivusuvivus.blogspot.com/

  Ihanat kuvat ihanasta oravasta !

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)