sunnuntai 9. lokakuuta 2022

Kiihkeä mennyt viikko, sieniltä ei säästytty tänäkään viikonloppuna 🥳

Kulunut viikko on ollut mahdottoman vaihteleva. Onneksi iloa ja upeita hetkiäkin on mahtunut mukaan. Viikonlopun piti olla vähintään yhtä vaihteleva ja täyteläinen, mutta perjantaina sain tiedon, että iäkäs isäni onkin sairastunut koronaan. Hänen luokseen ei pääse käymään ainakaan pariin viikkoon, joten väljensin sovinnolla täpäkäksi suunnittelemani viikonlopun aikataulua, Lahden vierailu siirtyy nyt reilulla viikolla eteenpäin.

Eilisen päivän vietin tyttären kanssa Helsingissä. Meillä aika kuluu aina kuin siivillä, niin kävi tälläkin kertaa. Käydessämme lounaalla törmäsimme luontokatokapinaan. Luontokatokapina on käynnissä 5.-14.10. Sillä on kolme vaatimusta: 1. Suojellaan metsää 2. Irti tehoeläintuotannosta ja 3. Kannetaan vastuumme. Lisää tietoa: luontokatokapina.fi.

Lattialla makaavat ihmiset tummissa vaatteissaan ja kyltteineen olivat vaikuttava näky. Samanaikaisesti kuului kaiuttimista taustatietoa.Äiti-tytär-aika teki taas todella hyvää 💖

Tytär nappasi meistä muutamat selfiet kauppareissulla - taustalla myynnissä on jatkojohtoja sun muita vermeitä. Se ei haitannut 🥰.Tälle päivälle vapautui aikaa metsäilyyn ja sienten perässä juoksemiseen. Suppilovahveroita löytyy minun sienipaikoistani edelleenkin melkoisen vähän vuodenaikaan nähden. Kantarelleja löytyi sen sijaan odotusten vastaisesti vielä melkein kilo, vajaa kolme litraa.
Kahden metsän välillä jouduin jonottamaan siltatyömaan kapealla kohdalla väliaikaisissa liikennevaloissa. Ihan autojonon vieressä oli varis aterioimassa haaskalla. Se oli tarkkana kuin porkkana, mutta arvioi vieressä etanan nopeudella etenevän autojonon nopeuden riittävän turvalliseksi ruokailun jatkamiseksi. Räpsäisin tuosta hauskasta tyypistä jonottaessani kuvan.Toivotan sinulle (niinkuin itsellenikin) positiivista, iloista ja hyödylliseltä tuntuvaa alkavaa viikkoa. Hyödyn ei tarvitse kohdistua muihin. Oman itsensä hyvinvointiin kohdistuvat hyöty on itse asiassa ihan sieltä parhaasta päästä. Kun satsaa omaan aitoon hyvinvointiinsa, on tavallisesti iloksi ja avuksi muillekin, ihan siinä itsestään. Hyvä poikii hyvää. Omasta hyvästä olosta on oikein hyvä aloittaa 💖🥰.

Mahtavaa alkavaa viikkoa!

14 kommenttia:

 1. Kiitos samoin! Ja te ootte molemmat niin kauniita ja seesteisen näköisiä <3
  En tajua mikä lääni sulla on siellä koluttavana, kun aina vaan löytyy sieniä - eikö siellä kukaan muu sienestä?
  Korona on ikävä vieras, toivon sun isälle lievää muotoa ja pikaista paranemista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, RH!

   Kun lähtee Hämeenlinnan keskustasta vähän kauemmas, väki vähenee ja metsä lisääntyy - vaikka niitä hakattuja metsiä onkin todella ikävän paljon. Sieltä löytyy metsiä, joissa ei ole ruuhkia. Kovasti myös etsin uusia sienestysmetsiä joka vuosi. Onneksi suppilovahverot alkavat vihdoin kukoistaa 🥰.

   Poista
 2. Kuitti. Siis lueskelin ehkä viisi postausta peräkkäin, kun en ole nyt viihtynyt läppärin äärellä. Kaunis äiti ja kaunis tytär! Kaikkea hyvää!

  VastaaPoista
 3. Jo on jono. Variksella taitaa olla supikoira eväänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siltatyömaiden luona olevat liikennevalot päästävät kerrallaan vain melko rajallisen määrän autoja. Nyt taisi olla sellainen mökeiltä paluun aika. Jonoa tosiaan riitti.

   Supikoiraksi minäkin tuota vähän veikkailin 👍.

   Poista
 4. Voisi olla ihan hyvin sisaruskuva.
  Ihmettelen mistä kaivat noita suppiksia. Kuopion seudun suppispaikkani tuottivat pettymyksen. On ollut niin kuivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Seita 🥰.

   Kahdessa ns. suppismetsässä kävin ja toisessa sai kävellä kovasti niukan suppismäärän kerätäkseen. En tiedä, onko siellä sato vain myöhässä vai jääkö se peräti kovasti tavallista niukemmaksi. Toisessa metsässä oli kovasti lupauksia tulevasta. Hirvikärpäsiäkin löytyi vain yksi ainokainen.

   Poista
 5. Ihana sienisato sinulla! Olette kauniita molemmat, sekä äiti että tytär.

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)