sunnuntai 23. lokakuuta 2022

Äiti, isä, sanomalehdet, Pixie ja sieniä 😳

Tulossa on mahdottoman kiireinen ja kirjava työviikko. Työn lisäksi sinne ei muuta mahdukaan kuin palautumista. Minusta on mahtavaa päästä uusien työhaasteiden pariin. Toivon vain tulevani myös kuulluksi kiireisen aikataulun ja tulospaineiden ristitulessa. Haaste on upea, mutta jos aikataulupaine on sellainen, että työn joutuu tekemään keskinkertaisesti, oma fiilis jää rankasti miinuksen puolelle. Huomenna toivottavasti selviää, mitä minua ylemmät miettivät urakastani ja tavoitteistani.

Elämä olisi paljon mukavampaa ja miellyttävämpää, jos en olisi niin kovin työorientoitunut. Tai jos ainakin pääsisi keskittymään edes johonkin omaan osaamisen vahvuusalueeseensa. Mutta näillä nyt mennään. Ja nukutaan epävarmuudessa juuri tilanteen mukaisesti 👍. Tai siis minä nukun.


Viime maanantaina kävin äidin luona palvelutalossa. Äiti oli ollut koko päivän superaktiivinen ja kun minä saavuin hänen luokseen, päästiinkin nopeasti rennompaan olotilaan. Äiti rentoutui vihdoin ja nukahti samoin tein.

Heräsi välillä sen verran, että halusi jalkoihinsa hänelle tuomani kisu- tai pupuliukuestesukat. Laitoimme ne jalkoihin ja lepo sai jatkua.Isällä on korona, eikä häntä päässyt tällä kertaa tapaamaan.

Äidin ja isän kotona oli taas täysi sanomalehtivillitys. Laitoin jo pari kuukautta sitten edunvalvojalle sanomalehden laskun mukana viestin, että lehden voisi perua. Mutta hän ei ollut perunut lehteä. Onneksi sain katkaistua tilauksen puhelimitse. Jäin taas miettimään, miksi moinen edunvalvoja on edes toimessaan. Hän tietää, ettei edunvalvottavan kotona ole ketään lukemassa lehteä, mutta hän antaa tilauksen jatkua. Ja minä pääsen käymään kerta kerran jälkeen lehdet tarkasti läpi, jotta mahdollisesti sekaan joutuneet laskut löytyisivät ajoissa. 😡
Pixie-koiran kanssa otettiin tällä kertaa videokuvaa. Ei mitään muuta ihmeellistä kuin Pixie 💖
Ja tässä Pixie syksyisen lehmuksen alla. Ihan sävy sävyyn menevät 👍.


Suppilovahveroita alkaa vihdoin löytyä. Toki suhteessa edellisiin syksyihin aika niukasti. Mutta kun on tarkkana kuin porkkana ja jaksaa kävellä kilometrejä toisensa jälkeen, niin niitä todellakin löytää joistakin tutuista metsistä. Ehkä hieman eri paikoista kuin aikaisemmin, mutta löytyy kuitenkin 💖.Ja siellä täällä näkyy aina muutama kantarellikin 💖.Ehkä tämä ylihektinen työelämäkin näillä eväillä tästä sujuu. Lokakuu on vielä aivan mahtavaa aikaa 💖.
20 kommenttia:

 1. No onpas kummallista edunvalvontaa kun ei tuota lehden tuloa katkaista. Edunvalvojanhan pitäisi nimenomaan valvoa sitä ettei valvottavan omaisuutta käytetä väärin.
  Tsemppiä työelämään ja hektiseen viikkoon<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kristiina!

   Vähän menee homma nyt vain sinne päin. Hyvä tietysti, että maksaa edes laskut, mutta...

   Poista
 2. Erikoista edunvalvontaa tosiaan.
  Ihania suppiskuvia <3 Eilen löysin ensimmäiset, vaikka useita kertoja olen käynyt vakiopaikalla etsimässä. Pikkuriikkisiä näkyy olevan, vain muutamat hassut sain poimittua. Erikoinen syksy. Jaksamista työkuvioihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Helmi!

   Tänä aamuna meillä oli jo kuusi astetta pakkasta, joten suppikset saavat ensimmäiset jäätymiskäsittelynsä jo nyt. Onneksi ne kestävät jäätymisenkin 👍.

   Poista
 3. Ihana, reipas, leikkisä Pixie <3
  Tuli mieleen, että jospa sanomalehti kuuluu jotenkin ihmisen perusoikeuksiin, eikä edunvalvoja saa siihen puuttua... en tiedä. Joitakin lehtiä on vielä niin hankala peruakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, RH!

   Sen sanomalehden olisi ihmisoikeuksista huolimatta voinut perua jo aikaisemminkin, kun vanhusten kotona oli vielä asukkaita. Kumpikaan ei heistä nähnyt lukea lehtiä. Ihan turhaa paperin kantamista ja rahastamistahan se oli. Mutta nyt kun tuossa osoitteessa ei asu ketään enkä minäkään tee noilla lehdillä siellä käydessäni muuta kuin kannan paperinkeräykseen, lehden tilauksen jatkuminen on ihan pöllöä 🦉.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. En ole ihan varma, Anne.
   Kummatkin ovat olleet melkoisen väsyneitä viime aikoina. Lääkkeidenkin kanssa on ollut jonkin moista sovittelua. Mutta omasta mielestäni heillä ei ole oikein mitään muuta edes jokseenkin turvallista vaihtoehtoa.

   Poista
 5. Suppiksia ilmestyi vihdoin myös tänne. Pixie on vaan niin ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sami!

   Mahtavaa!

   Miten teidän kantarellisatonne kanssa tänä vuonna kävikään?

   Poista
 6. Kuulostaa tutulta tuo epävarmuudessa eläminen ja sen mukanaan tuomat pätkityt yöt. Toivottavasti saat töissä pistää enemmän omia vahvuuksiasi käyttöön.
  Ja toivottavasti isäsi paranee pian koronasta. Kyllä tuota tautia tuntuu nyt olevan paljon liikkeellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hitunen!

   Soitan heti seuraavan säällisen rauhallisen hetken tullen isän hoivakotiin ja kyselen hänen vointiaan. Mitään dramaattista ei varmaankaan ole tapahtunut. Luotan siihen, että ilmoittavat kaikista olennaisista muutoksista.

   Poista
 7. Tsemppiä töiden kanssa! Mahtavaa, että suppiksia on alkanut löytymään. Minulle niitä tuli tällä kertaa harvinaisen helposti. Teinityttö kävi meidän ovella myymässä poimimiaan sieniä. Sellaisia ihanan kokoisia ja niin puhtaita. Tietenkin ostin. Olisi pitänyt kysyä häneltä, että tiesiköhän tulla meille jostain vai kävikö ihan vaan satunnaisesti soittelemassa ovikelloa. Ollaan asuttu tässä aina, kolme poikaa ja useampia heidän koulukavereitaan samassa korttelissa tekee meidät tunnetuksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, rouva Kepponen!

   Mahtavaa, että suppissaalis saapui kotiin noin helposti 🥰.
   Kaikki hyötyvät ja tulevat iloisemmiksi.

   Poista
 8. Touhua riittää, onneksi on metsä, missä latautua. Suppikset ja Pixie osaavat hyvin maastoutua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, kiitos, Marja!

   Jotkut vain osaavat maastoutumisen paremmin kuin toiset 👍😂.

   Poista
 9. Onpas turhanpäiväistä edunvalvontaa, kun edunvalvojan toimia on toisen henkilön valvottava.
  Pixiellä on syksyinen naamioväri, se on lehmuksenvärinen koira.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä!

   Kesällä Pixien erottaa lehmuksesta huomattavasti helpommin 🙄🤭.

   Poista
 10. Pixie on sitten niiin ihku ihana!
  Ihmettelin myös tuota edunvalvojaa, ei ainakaan työtään hyvin tee, kannattaako ollenkaan pitää?
  Olet löytänyt jo suppilovahveroita, ne on sitten niiin hyviä, nam.
  Vaikka itse en poimikkaan, mutta syönyt niitä kuitenkin olen.
  Oliskin hieno tuntea sieniä niin, että niitä uskaltaisi sitten myös syödä, mutta mun sienituntemus on niin huono, etten uskaltaisi kyllä keräämiäni sieniä syödä.
  Hyvää syksyn jatkoa sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Harakka!

   Edunvalvoja tuottaa joitain ikäviä dokumentteja, joita minä en halua tuottaa. Mutta voisi toki hoitaa nuo muutkin hommansa.

   Minä kerään vain muutamaa sienilajia. Kun ne on opetellut, ei tarvitse arpoa 👍.

   Poista

Kiitos kommentistasi!