sunnuntai 2. lokakuuta 2022

Porista se alkoi - loma siis 💖

Maanantai on yhden yön päässä. Ensimmäinen työpäivä viikkoon. Mennyt loma tuntuu ihanalta ikuisuudelta muussa todellisuudessa, vaikka sen aikana syntyikin paljon toiveita ja tarpeita monen asian tekemisestä tai aloittamisesta. Tavallaan tekemisen määrä lisääntyi lomailemalla ja arjesta irtautumalla. Eikä vain niin, että tekemisen tarvetta syntyi lomailun vuoksi, vaan enemmänkin niin, että oli aikaa ja kykyä havainnoida oman elämän kokonaisuutta. Piilotoiveet ja -tarpeet ponnahtivat pintaan. Hyvä niin.

Vielä on kesälomankin kuvia ja tarinoita purkamatta, mutta ne odottavat kyllä totuttuun malliin. Näitä tämän loman kuvia ja tunnelmia puran taas arjen mahdollistaman rytmin mukaan.

Porista aloitettiin. Olemme perheen kanssa mökkeilleet Siikarannassa vuonna nakki ja keppi mahdottoman kylmänä ja sateisena kesänä. Yyterissä yövyimme pari vuotta sitten. Itsekseni olen käynyt Yyterissä kerran. Nyt viivyimme Porissa kaksi yötä, yhden yön Reposaaren Siikarannassa ja toisen Yyterissä. Siikarannan leirintäalue oli matkailuautoilijalle mykistävän upea kokemus. Paikka merinäköalalla auringonlaskun suuntaan oli aivan luksusta!


Sillä aikaa, kun mies haki meille ravintoa, me rentouduimme Pixie-koiran kanssa hammockissa. Kevyt retkeilyriippumatto on helppo kantaa mukana ja ripustaa puihin. Olipa mainio (oma) idea ottaa se mukaan 👍.



Rannalla uiskenteli paikallisen kalastajaveneen lisäksi runsaasti joutsenia. 





Välillä piti nukkua lomasta huolimatta.


Ja aamulla paikalla oli jälleen runsaasti kyhmyjoutsenia.


Kaikkien onnen tuulahdusten välissä mietiskelin, miten parantaisin oman elämäni laatua. Jos en pian tee muutoksia, joiden seurauksena elämäni on nautinnollisempaa ja rikkaampaa, niin milloin sitten?

Ristiriitaisista välifiiliksistä huolimatta lomareissu oli ehdottoman ilahduttava ja voimaannuttava. Ihanaa lokakuun alkua! Tehdään hyviä jatkosuunnitelmia 💖.

10 kommenttia:

  1. Potkua uuteen viikkoon loman jälkeen ja lokakuuhun.

    VastaaPoista
  2. Peukutan toivotuille ja itse päätetyille muutoksille. Virtaa ja virkeyttä loman jälkeiseen arkeen ♡

    VastaaPoista
  3. Ihanan paljon joutsenia. Aloin miettimään, että olenko ikinä nähnyt tuollaista määrää joutsenia ja ei nyt heti ainakaan tullut mieleen. Kivaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, rouva Kepponen!

      Muuttojen yhteydessä oikeassa paikassa voi nähdä huikeita parvia. Nämäkin odottelivat selvästi muutolle lähtöä.

      Täällä kuvia vielä isommasta joutsenparvesta: https://luonnonluomaa.blogspot.com/2020/10/laulujoutsenia-ja-hanhia.html

      Poista
  4. Niin, muutosten teko elämässä voi olla vaikeaa. Olen itsekin miettinyt sitä. Mutta kuitenkin elän tällä hetkellä melko itseni näköistä elämää. En välitä niin paljon muiden mielipiteistä. Tämä on tullut iän mukana, ei tietoisena toimena. Upea loma sinulla ollut. Mukavaa työviikon alkua sinulle!

    VastaaPoista
  5. Oi, tuttuja maisemia! Ovat kuulemma mejän vakimökkiin tehneet terassin tänä syksynä. Siihen seiskaan, mikä on ihan rannassa. Siellä me aina ollaan, kerran oltu nelosessa ku tuli sellanen extempore-reissu. Niin ja ekalla kerralla jossain kympissä, jolloin ihastuttiin paikkaan niin että ollaan toistakymmentä vuotta joka kesä käyty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin sen terassin! Kyllä siellä kannattaa käydä asustelemassa 🥰.

      Poista

Kiitos kommentistasi!