sunnuntai 30. lokakuuta 2022

Korona

Nyt kun työelämä pursuaa lähitilaisuuksia kaikkien menetettyjen vuosienkin edestä, minäkin päädyin Helsinki-viikon lopuksi testaamaan itseni kotitestillä. Kahdesta testistä molemmat olivat positiivisia.


Olen ollut niin varovainen jo ennen kuin Suomessa alettiin isommin varomaan koronavirusta. Erityisen varovainen olen tietenkin ollut ikääntyneiden vanhempieni vuoksi. Työelämässä putoaa kuitenkin tällä hetkellä monesta kelkasta, jos ei lähde lähitilaisuuksiin. Ja niissä on riskinsä.

Tällä hetkellä minulla on hieman lämpöä, päänsärkyä, hengitystieoireita ja melkoista väsymystä. Ensi viikkokin on ladattu lähitilaisuuksilla. Saapas nähdä, miten tämä yhtälö oikein pelittää. Todennäköisesti pystyisin hyvin hoitamaan oman osuuteni etänä, jos tauti pysyy tällaisena, mutta se saattaa hyvinkin olla jokin periaatekysymys, saako hommia hoitaa etänä vai ei. Saapas huomenna näkee, mitä kenkä tekee 👍.


Heräsin oireisiin tänään sienimetsässä, kun hengitysteissä tuntui kovin raskaalta ja aralta. Ennen testien tekemistä kotona ehdin levittää sienisaaliini hengittämään ruokailuhuoneen pöydälle. Punnitsin kotiin tuodun saaliin: reilut viisi kiloa. Punnitsin, että yksi litra painaa vajaat 300 grammaa. Eli tässä on noin 15 litraa suppilovahveroita.


Ystävälle kävin viemässä jo matkalla reilun litran. Sen lisääminen tähän ei juurikaan kuvaa muuksi muuttaisi.


Jaksamista ja varovaisuutta liikenteeseen! 🥰

18 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon. Se on nyt tosi tarttuvaa. 4 vk sairastumisesta enkä ole vieläkään kunnossa. Oksettaako?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 🤭.

   Kaikkia mahdollisia oireita on. Oksettaa vain joskus lääkkeiden ottamisen yhteydessä ja jälkeen. Liittyy kai siis jotenkin nielemiseen.

   Poista
 2. Voi harmi. Koronaa tuntuu olevan nyt vähän siellä sun täällä. Ihmettelen, koska se tavoittaa meidän perheen. Ihmeen kauan ollaan pysytty koronattomina.
  Onpa valtava sienisaalis. Onneksi ehdit sienimetsälle ennen voinnin totaalista huononemista. Paranemista sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Between!

   Ilman näitä lähitapaamisinnostuksia minäkin olisin varmasti selvinnyt ilman tartuntaa. Päättäjien prioriteetit näyttävät vain poikkeavan kovasti omistani. Heille tapaamiset ja lähikontaktikohtaamiset ovat tärkeintä. En tiedä yhtään, mihin terveys ja hyvinvointi sijoittuvat tällä arvojanalla 🤔.

   Sienisaalis oli komea, mutta nyt pitäisi löytää vielä energia niiden käsittelemiseen, etteivät päädy suoraan kierrätykseen.

   Poista
 3. Onpa ikävä, kun olet sairastunut... Koronaa on nyt tosi paljon liikkeellä ja juuri nuo läsnäoloa vaativat lähitilaisuudet ovat riskin paikkoja. Vähän ihmetyttää, miksi niiden nimeen nyt vannotaan, kun lopputuloksena on paljon sairauspoissaoloja töistä, mikä tuo aina lisäkustannuksia
  Minulla ei ole koronaa vielä ollut, eikä tarvitsisi tullakaan, kun olen "lievästi riskiryhmäläinen", jos niin voi ilmaista. Mutta eiköhän se pian ole täälläkin. Ei siihen kovin montaa aamuin illoin ruuhkabussissa "sillit suolassa" istumista ja/tai lähitilaisuutta tarvita.
  Mutta toivottavasti paranet pian 🤍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Satu!

   Meillä on kovin erilaisia tarpeita ja arvostuksia. Nähtävästi päättäjät ja tapahtumien järjestäjät uskovat lähikontaktiin hyvin suuresti. Osallistujien terveyden muutokset eivät jää heidän murehdittavakseen tapahtumien jälkeen.

   Poista
 4. Pikaista paranemista sinulle! Tartuntamäärät ovat ilmeisesti olleet viime aikoina lähellä kaikkien aikojen huippua elleivät ole jo siksi muodostuneet. Minäkin tässä odottelen hieman peloissani, että milloin tauti rantautuu meille koululaisten mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, rouva Kepponen!

   Lähikontaktien välttely ei taida enää olla koululaisten arkea, joten tartuntariski on ilmeinen.

   Toisaalta ainakin ensimmäisessä koronatestissään mies oli vielä puhtailla papereilla - ei koronaa. Toivottavasti trendi pitää ja pysyy 👍.

   Poista
 5. Pikaista paranemista, toivottavasti pääset pienillä oireilla!
  Ooh, mikä saalis sieniä. Olisikohan niin, että niitä alkaa vasta nyt löytyä, alkusyksy kun on ollut aika onneton sienten osalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Helmi!

   Selvästi näiden aika on vasta nyt. Samaan syssyyn totean, että sieniä on silti huomattavasti vähemmän kuin aikaisempina vuosina. Näiden sienten eteen tuli käveltyä tupla- tai triplamäärä askelia entiseen verrattuna.

   Poista
 6. Se on nyt tarttuvaista. Nyt rauhassa lepäilyä... ja paranemisia sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marja!

   Koko kropan kipeys vähentää rauhallista lepäilyä, mutta se täytyy nyt sitten tehdä osissa. Sen verran kerrallaan, kun kulloinkin pystyy 👍.

   Poista
 7. Myös minä olen tällä hetkellä koronassa, kotitestit tein jo viikonloppuna joista toinen oli positiivinen - eilen kävin sitten virallisessa testissä TK:ssa joka sekin on positiivinen. Vointini on jo parempi, ainoastaan hengitystieoireita jäljellä ja perjantaina pitäisi jo töihin vaan katsotaan jaksanko ... !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä Suvi!

   Mahtavaa, että oireesi ovat parempaan päin. Hidaskin nousu on parempi kuin mikä tahansa mahalasku. 👍

   Poista
 8. Minäkin olen säästynyt koronalta, ihme kyllä. Viikko sitten sain neljännen rokotteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Toivottavasti neljäs rokote antaa jatkossakin tuhdin suojan 👍.

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Kiitos, RH!

   Niin minäkin. Koronan lievät oireet ovat silti aika ikäviä. Ja paljon mukavampia kuin ne vakavat oireet 👍.

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)