perjantai 19. huhtikuuta 2024

Kevät toi laulujoutsenet naapuriin 🥰

Kevät tuli joutsenten kera. Lentelivät jo muutamaan kertaan lammen yli, kun lampi oli vielä jäässä. Nyt sinne oli hyvä laskeutua. Eilen oli viileää ja tänään kylmää. Lampi on selvästikin mainioistakin mainioin ravintola joutsenille.

Eilen kävin kuvaamassa hieman joutsenia, mutta ne keskittyivät nälkäisinä ruokailuun ja kuvaamiselle poseeraukseen ei oikeastaan jäänyt aikaa. Eilen aurinko paistoi kauniisti, mutta tänään on ollut pilvistä ja harmaata lumisateen alkamiseen asti. Kuvat siis eiliseltä.





Ihanien kevätilmiöiden lisäksi mieleni on askaroinut ihmisten (äkäisessä ja välinpitämättömässä) käytöksessä. Äkäilijöitä on vähän (onneksi), mutta he ovat usein sitäkin tarmokkaampia. Olen täydellisessä arvotyhjiössä näiden ihmisten kanssa. Heidän mielestään muita ihmisiä voi kohdella huonosti, koska heillä on paha mieli ja heitäkin on joskus kohdeltu kaltoin. Tämähän olisi aika loputon kierre, jos kaikki ajattelisivat ja toimisivat noin.


Samaan syssyyn haastan kaikki kohtelemaan kaikkia kanssakulkijoitaan arvostavasti. Jos kanssakulkija on aivan mahdottoman haasteellinen, arvostuksen osoittamisen voi aina sovittaa siihen yhteyteen sopivaksi. Yllättävän moni äkäisempikin ihminen pitää arvostavasta kohtelusta ja sopeuttaa omaa käytöstään sen mukaisesti. Toki omien taitojensa rajoissa, mutta kuitenkin.


Ihanaa (väliaikaisesti lumisen) kevään jatkoa 💖

23 kommenttia:

  1. Kauniit ruokailevat joutsenet sait kuvattua. Kiitos Susanna.
    Laitoit hyvän haasteen, johon meidän kaikkien on syytä osallistua. Jokainen ihminen haluaa tuntea olevansa arvostettu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sirpa!

      Jokainen ihminen haluaa varmasti olla arvostettu, vaikka kaikki eivät olekaan ajatelleet asiaa niin pitkälle.

      Poista
  2. Kauniita ja majesteetillisiä joutsenia. Ihanaa miten ne pesivät aina samassa paikassa puolisolleen uskollisina.
    Meille tuli takatalvi ja 10 cm lunta lisää. Kaupat ovat lopettaneet lintujen ruokien myynnin ja ovat täynnä vappukrääsää. Lähden kierrokselle, josko johonkin ruokakauppaan olisi jäänyt vaikka pähkinöitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Enkuli!

      Ruokapula iski meidänkin ruokintapaikoillemme. Täytyy huomenna vielä tarkistaa tilanne, josko jostain vielä löytyisi jotain.

      Poista
  3. Kauniita kuvia joutsenista. Minä olen noiden äkäilevien ihmisten kanssa oppinut olemaan rauhallinen. Annan valittaa, mutta usein se valitus laimenee, kun rauhallisena osoitan kiinnostusta häntä kohtaan. Jokaisen meistä tulisi antaa arvostusta toiselle ihmiselle. Oli se ihminen minkälainen tahansa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marja!

      Suurin osa ihmisistä äkäilee hetkittäin ja heille myös hetkittäinen hyvä kohtelu toimii hyvin. Sarjaäkäilijät ovat erikseen. Hekin tarvitsevat arvostavaa kohtelua, mutteivät ehkä arvosta siinä mitään ylimääräistä. Ei ehkä kannata pistää omaa sieluaan mukaan peliin heidän kanssaan.

      Poista
  4. Iloinen asia saada kevät toisensa jälkeen naapurikseen kauniita joutsenia.
    Jospa ainakin osa niistä äksyilevistä ihmisistä on tahattomia Mielensäpahoittajia. Siinäpä haastetta muuttaa heidän käytöstään, mutta aina kannattaa yrittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Between!

      Tahattomat mielensäpahoittajat ovat mielestäni hyvin vastaanottavia ymmärrykselle ja hyvälle kohtelulle. Sarjapahastujat ovat haastavampia ja heidän kanssaan en ole oppinut pärjäämään muuten kuin ystävällisellä vetäytymisellä. Itsestäänkin kannattaa pitää huolta.

      Poista
  5. Ihanat joutsenkuvat! Itsekin eilen kuvailin joutsenpariskuntaa, kun oltiin ekaa kertaa rantasaunalla kevätkunnostuspuuhissa.
    Äkäilijät ovat harmillisia energiasyöppöjä, mutta kuten sanoit, useimmat heistä pitävät siitä, että heitä kuunnellaan ja arvostetaan. Ei kuitenkaan tarvitse mennä mukaan siihen äkäilyyn tai vastata samalla mitalla. Positiivisella asenteella voi vaikuttaa heihinkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Hitunen!

      Arvostavaa kohtelua kannattaa mielestäni aina kokeilla - jo ihan oman omantuntonsakin vuoksi. Kohtelias perääntyminen on minulla se seuraava askel, jos vuorovaikutus ei toimi. Yritän olla syyllistämättä itseäni siitä, että toinen osapuoli ei koe yhteistä tilannettamme kohtuulliseksi.

      Poista
  6. Ihania joutsenkuvia, varsinkin tuo viimeinen, josss näkyy tuo joutsenen kaulan kaari🥰 Nyt en ehkä ihan heti saa kiinni, minkälaisia ovat äkäilijä-ihmiset, mutta välinpitämättömät kyllä tunnistan. Itse taasen en jaksa ihmisiä, varsinkaan eri virastoissa ja instansseissa, jotka ovat olevinaan empaattisia ja ystävällisiä, mutta mikään ei kuitenkaan ole mahdollista. Siis mitään efforttia toisen auttamiselle ei kuitenkaan löydy. Ja sitten toivottavat viimeiseksi Hyvää viikonloppua tai Hyvää keväänodotusta tai Hyvää Pääsiäistä tai mitä milloinkin. Minulla ei mene jakeluun taasen tämä ristiriitaisuus, kun en koe mitään ystävällistä tällaisessa käytöksessä; teennäisyyttä vain.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Irkku!

      Äkäilijät voivat minun näkökulmastani olla vihaisia tai katkeria ihmisiä. Heillä on puskuriin kertynyt pahaa mieltä ja äkäisyyttä runsaasti ja siihen ei muutama hymy tai ystävällinen sana auta yhtään mitään.

      Äkäilijän kohdatessani huomaan äkäisyyden pursuavan paljon muustakin kuin minusta. Ehkä olin se viimeinen pisara? Tai sitten paha tuuli oli vallalla jo ennen kohtaamistamme ja se vain jatkui.

      Äkäilijä voi olla myös sarjamielensäpahoittaja. Aina löytyy uusi syy mielensä pahoittamiseen. Aina löytyy joku uusi syyllinen. Maailma on paha ja itsestä ei voi löytyä mitään vikaa.

      Näiden kanssa toimimisen koen haastavaksi ja joskus myös provosoivaksi. Pyrin silloin ohittamaan tunteet ja keskittymään arvostamiseen. Se on välillä hirmuisen haastavaa. Ja aina ihan mahdottoman kehittävää 💖

      Poista
    2. Minä muistan yhden kommentin aikoinaan työkaveriltani, jota jäin ihmettelemään mistä kumpusi. Hän tuli töihin ja sanoin huomenta ja toinen vastasi, että heti puoli kahdeksalta aamulla jaksaa hymyillä. Tarkoitti siis minua ja jäin miettimään, että ärsyttikö häntä hyvä tuuleni vai ärsyttikö häntä tulla töihin. Itse pidin työstäni ja muutenkin olin se huumoria vetävä työntekijä, joten voihan se olla, että jotakin ärsytti, kun olin hyväntuulinen ja iloinen.🤷‍♀️

      Poista
  7. Joutsenet! <3 Kevään riemukkaat airuet. Tässä ei ole kunnon vesistöjä ihan liki, mutta tuosta vähän matkan päästä ne usein lentää ohi, keväistä iloa tööttäillen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 💖 Välitalvi vesitti tai oikeammin lumitti kaiken kevään edistymisen. Odotellaan ja toivotaan parasta.

      Poista
  8. Nyt onkin linnut olleet ihmeissään näiden kelien takia. Nyt parin päivän aikana on onneksi lumet saaneet kyytiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Onneksi maa on taas isoin paikoin näkyvissä ja muuttolinnut pääsevät taas edes hieman huokaisemaan (vaikken tiedäkään, huokailevatko linnut koskaan 🤔).

      Poista

Kiitos kommentistasi!