perjantai 19. huhtikuuta 2024

Kev√§t toi laulujoutsenet naapuriin ūü•į

Kevät tuli joutsenten kera. Lentelivät jo muutamaan kertaan lammen yli, kun lampi oli vielä jäässä. Nyt sinne oli hyvä laskeutua. Eilen oli viileää ja tänään kylmää. Lampi on selvästikin mainioistakin mainioin ravintola joutsenille.

Eilen kävin kuvaamassa hieman joutsenia, mutta ne keskittyivät nälkäisinä ruokailuun ja kuvaamiselle poseeraukseen ei oikeastaan jäänyt aikaa. Eilen aurinko paistoi kauniisti, mutta tänään on ollut pilvistä ja harmaata lumisateen alkamiseen asti. Kuvat siis eiliseltä.

Ihanien kev√§tilmi√∂iden lis√§ksi mieleni on askaroinut ihmisten (√§k√§isess√§ ja v√§linpit√§m√§tt√∂m√§ss√§) k√§yt√∂ksess√§. √Ąk√§ilij√∂it√§ on v√§h√§n (onneksi), mutta he ovat usein sit√§kin tarmokkaampia. Olen t√§ydellisess√§ arvotyhji√∂ss√§ n√§iden ihmisten kanssa. Heid√§n mielest√§√§n muita ihmisi√§ voi kohdella huonosti, koska heill√§ on paha mieli ja heit√§kin on joskus kohdeltu kaltoin. T√§m√§h√§n olisi aika loputon kierre, jos kaikki ajattelisivat ja toimisivat noin.


Samaan syssyyn haastan kaikki kohtelemaan kaikkia kanssakulkijoitaan arvostavasti. Jos kanssakulkija on aivan mahdottoman haasteellinen, arvostuksen osoittamisen voi aina sovittaa siihen yhteyteen sopivaksi. Yllättävän moni äkäisempikin ihminen pitää arvostavasta kohtelusta ja sopeuttaa omaa käytöstään sen mukaisesti. Toki omien taitojensa rajoissa, mutta kuitenkin.


Ihanaa (v√§liaikaisesti lumisen) kev√§√§n jatkoa ūüíĖ

23 kommenttia:

 1. Kauniit ruokailevat joutsenet sait kuvattua. Kiitos Susanna.
  Laitoit hyvän haasteen, johon meidän kaikkien on syytä osallistua. Jokainen ihminen haluaa tuntea olevansa arvostettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sirpa!

   Jokainen ihminen haluaa varmasti olla arvostettu, vaikka kaikki eivät olekaan ajatelleet asiaa niin pitkälle.

   Poista
 2. Kauniita ja majesteetillisiä joutsenia. Ihanaa miten ne pesivät aina samassa paikassa puolisolleen uskollisina.
  Meille tuli takatalvi ja 10 cm lunta lisää. Kaupat ovat lopettaneet lintujen ruokien myynnin ja ovat täynnä vappukrääsää. Lähden kierrokselle, josko johonkin ruokakauppaan olisi jäänyt vaikka pähkinöitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Enkuli!

   Ruokapula iski meidänkin ruokintapaikoillemme. Täytyy huomenna vielä tarkistaa tilanne, josko jostain vielä löytyisi jotain.

   Poista
 3. Kauniita kuvia joutsenista. Minä olen noiden äkäilevien ihmisten kanssa oppinut olemaan rauhallinen. Annan valittaa, mutta usein se valitus laimenee, kun rauhallisena osoitan kiinnostusta häntä kohtaan. Jokaisen meistä tulisi antaa arvostusta toiselle ihmiselle. Oli se ihminen minkälainen tahansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marja!

   Suurin osa ihmisistä äkäilee hetkittäin ja heille myös hetkittäinen hyvä kohtelu toimii hyvin. Sarjaäkäilijät ovat erikseen. Hekin tarvitsevat arvostavaa kohtelua, mutteivät ehkä arvosta siinä mitään ylimääräistä. Ei ehkä kannata pistää omaa sieluaan mukaan peliin heidän kanssaan.

   Poista
 4. Iloinen asia saada kevät toisensa jälkeen naapurikseen kauniita joutsenia.
  Jospa ainakin osa niistä äksyilevistä ihmisistä on tahattomia Mielensäpahoittajia. Siinäpä haastetta muuttaa heidän käytöstään, mutta aina kannattaa yrittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Between!

   Tahattomat mielensäpahoittajat ovat mielestäni hyvin vastaanottavia ymmärrykselle ja hyvälle kohtelulle. Sarjapahastujat ovat haastavampia ja heidän kanssaan en ole oppinut pärjäämään muuten kuin ystävällisellä vetäytymisellä. Itsestäänkin kannattaa pitää huolta.

   Poista
 5. Ihanat joutsenkuvat! Itsekin eilen kuvailin joutsenpariskuntaa, kun oltiin ekaa kertaa rantasaunalla kevätkunnostuspuuhissa.
  √Ąk√§ilij√§t ovat harmillisia energiasy√∂pp√∂j√§, mutta kuten sanoit, useimmat heist√§ pit√§v√§t siit√§, ett√§ heit√§ kuunnellaan ja arvostetaan. Ei kuitenkaan tarvitse menn√§ mukaan siihen √§k√§ilyyn tai vastata samalla mitalla. Positiivisella asenteella voi vaikuttaa heihinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hitunen!

   Arvostavaa kohtelua kannattaa mielestäni aina kokeilla - jo ihan oman omantuntonsakin vuoksi. Kohtelias perääntyminen on minulla se seuraava askel, jos vuorovaikutus ei toimi. Yritän olla syyllistämättä itseäni siitä, että toinen osapuoli ei koe yhteistä tilannettamme kohtuulliseksi.

   Poista
 6. Ihania joutsenkuvia, varsinkin tuo viimeinen, josss n√§kyy tuo joutsenen kaulan kaariūü•į Nyt en ehk√§ ihan heti saa kiinni, mink√§laisia ovat √§k√§ilij√§-ihmiset, mutta v√§linpit√§m√§tt√∂m√§t kyll√§ tunnistan. Itse taasen en jaksa ihmisi√§, varsinkaan eri virastoissa ja instansseissa, jotka ovat olevinaan empaattisia ja yst√§v√§llisi√§, mutta mik√§√§n ei kuitenkaan ole mahdollista. Siis mit√§√§n efforttia toisen auttamiselle ei kuitenkaan l√∂ydy. Ja sitten toivottavat viimeiseksi Hyv√§√§ viikonloppua tai Hyv√§√§ kev√§√§nodotusta tai Hyv√§√§ P√§√§si√§ist√§ tai mit√§ milloinkin. Minulla ei mene jakeluun taasen t√§m√§ ristiriitaisuus, kun en koe mit√§√§n yst√§v√§llist√§ t√§llaisessa k√§yt√∂ksess√§; teenn√§isyytt√§ vain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Irkku!

   √Ąk√§ilij√§t voivat minun n√§k√∂kulmastani olla vihaisia tai katkeria ihmisi√§. Heill√§ on puskuriin kertynyt pahaa mielt√§ ja √§k√§isyytt√§ runsaasti ja siihen ei muutama hymy tai yst√§v√§llinen sana auta yht√§√§n mit√§√§n.

   √Ąk√§ilij√§n kohdatessani huomaan √§k√§isyyden pursuavan paljon muustakin kuin minusta. Ehk√§ olin se viimeinen pisara? Tai sitten paha tuuli oli vallalla jo ennen kohtaamistamme ja se vain jatkui.

   √Ąk√§ilij√§ voi olla my√∂s sarjamielens√§pahoittaja. Aina l√∂ytyy uusi syy mielens√§ pahoittamiseen. Aina l√∂ytyy joku uusi syyllinen. Maailma on paha ja itsest√§ ei voi l√∂yty√§ mit√§√§n vikaa.

   N√§iden kanssa toimimisen koen haastavaksi ja joskus my√∂s provosoivaksi. Pyrin silloin ohittamaan tunteet ja keskittym√§√§n arvostamiseen. Se on v√§lill√§ hirmuisen haastavaa. Ja aina ihan mahdottoman kehitt√§v√§√§ ūüíĖ

   Poista
  2. Min√§ muistan yhden kommentin aikoinaan ty√∂kaveriltani, jota j√§in ihmettelem√§√§n mist√§ kumpusi. H√§n tuli t√∂ihin ja sanoin huomenta ja toinen vastasi, ett√§ heti puoli kahdeksalta aamulla jaksaa hymyill√§. Tarkoitti siis minua ja j√§in miettim√§√§n, ett√§ √§rsyttik√∂ h√§nt√§ hyv√§ tuuleni vai √§rsyttik√∂ h√§nt√§ tulla t√∂ihin. Itse pidin ty√∂st√§ni ja muutenkin olin se huumoria vet√§v√§ ty√∂ntekij√§, joten voihan se olla, ett√§ jotakin √§rsytti, kun olin hyv√§ntuulinen ja iloinen.ūü§∑‍♀️

   Poista
 7. Joutsenet! <3 Kevään riemukkaat airuet. Tässä ei ole kunnon vesistöjä ihan liki, mutta tuosta vähän matkan päästä ne usein lentää ohi, keväistä iloa tööttäillen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ūüíĖ V√§litalvi vesitti tai oikeammin lumitti kaiken kev√§√§n edistymisen. Odotellaan ja toivotaan parasta.

   Poista
 8. Nyt onkin linnut olleet ihmeissään näiden kelien takia. Nyt parin päivän aikana on onneksi lumet saaneet kyytiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinp√§! Onneksi maa on taas isoin paikoin n√§kyviss√§ ja muuttolinnut p√§√§sev√§t taas edes hieman huokaisemaan (vaikken tied√§k√§√§n, huokailevatko linnut koskaan ūü§Ē).

   Poista

Kiitos kommentistasi!