sunnuntai 14. huhtikuuta 2024

Kävin kevättä tarkkailemassa, tuli aivan mahdottoman upea fiilis 🥰

Kevät on minulle kaikista antoisin vuodenaika, vaikkei sen kohtaaminen olekaan yhtä lempeää kaikille. Yritän keskittyä siihen sen mukaisesti, vaikka melkein kaikella muulla elämässä tuntuu olevan tähänkin aikaan vuodesta ihan posketon kiire. Elämä alkaa tuntua valjulta, jos ei omiin tärkeisiin asioihin pääse keskittymään riittävästi.

Tänään oli sumuista ja valoa oli niukasti, mutta lähdin tarkkailemaan ja seuraamaan kevään edistymistä. Tulipa hyvät fiilikset! Jokainen linnun ääni (ja niitähän riitti!) ja pienenkin lintuparven ylilento sykähdyttivät oloa ja kiitollisuus kukoisti. Kukoistaa muuten vieläkin 🌼.

Olen kiitollinen siitä, että minulla on mahdollisuus ottaa aikaa ja irrottautua seuraamaan luontoa. Olen kiitollinen siitä, että luonto on täällä lähellä. Ja tietenkin olen aivan mahdottoman kiitollinen siitä, että olen oppinut luontoa ja siitä nauttimista!


Tähän aikaan vuodesta luonnossa tapahtuu joka päivä aivan mielettömän paljon. Ihan jo retkituolissa istuessa, termosmukista kuumaa teetä tai kahvia hörppiessä pääsee nauttimaan aivan spektaakkelimaisista ilmiöistä ja esityksistä. Toki välillä on hieman viileää ❄. Hyvä vaatetus auttaa siinäkin.


Mitä tavaroita/vaatteita/asioita sinä tarvitset kevään parhaaseen luonnon tarkkailuhetkeen? Mitä sinulla on jo käytössä ja mitä hankintasuunnitelmissa?


Tuulihaukat ovat palanneet 💖🥰🌼.Ihanaa kevään jatkoa 💖🥰🤸‍♀️🌿🌼🎈🥳

17 kommenttia:

 1. No se oli sitten tuulihaukka, minkä mieki näin perjantaina! Katsasti pesäpönttöä. Ihanasti linnut nyt laulaa, sitä ääntä tulee joka suunnasta. Ihmiset värjöttelee ja odottaa "kunnon" kevättä mutta se on täällä jo!
  Mulla on kiikarit, jos ollaan autolla liikkeellä, mutta kun en voi niitä kantaa kaulalla niin koirien kans liikkuessa joudun tyytymään pelkkiin silmiini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, RH!

   Mahtava haukkahavainto!

   Oletko kokeillut mitään kevytkiikareita? Onko sellaisista mihinkään?

   Poista
  2. Mun niska ei kestä ees kaulakorua, se on niin kranttu. Migreenin pukkaa äkkiä.

   Poista
 2. Meillekin tuli västäräkit ja on kyllä ihanaa kuunnella palaavien lintujen laulua, varsinkin aikaisin aamulla. Ihanaa kun kesä tulee. Voi kun minä odotan hartaana noiden lumien sulamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Enkuli!

   Meillä lampi vapautui jäistä, ihan ajan kysymys se on teilläkin lumen sulamisen kanssa 👍.

   Poista
 3. Tutulta metsälenkiltä oli lumet ja ladut vihdoin ja viimein (tai ainakin toistaiseksi) sulaneet liki kokonaan ja oli niin ihana päästä sinne pitkästä, pitkästä aikaa.
  Välineeksi kevään tarkkailuun riitti sadevaatteiden lisäksi ihan vaan avoimet silmät ja korvat. Lintujen aikaansaama "meteli" oli ihan korviahuumaavaa ja lumen alta esiin tullut sammaleiden ja varpujen vihreys niin kaunista, että eipä sitä ihminen taas muuta tarvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Annukka!

   Pitäisi uskaltautua metsään tarkistamaan metsälenkkien tilanne. Polut ja ladut jököttävät jäisinä aina hamaan tappiin asti. Vaikka paljon kuljen omia teitäni, käytän melkoisesti myös ihmispolkuja. (Miten se kuulostaakaan näin luettuna niin kummalliselta? 😳)

   Poista
 4. Tarkkailen luontoa lähinnä "ruudun takaa", kiitos! ;)
  Hyvää alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Stansta!

   Ruudun takaa voi avautuakin vaikka mitä. Siinä mielessä nykyaika on kyllä kovin ihmeellistä (positiivisesti).

   Poista
 5. Upea lintu ja todella hyvä kuva. Ruskosuohaukka, hiirihaukka ja sääksi myös bongattu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sami!

   Kyllä kevät tuuppaa elämää taas näille pohjoisille kulmille 🥰

   Poista
 6. Tornfalk som vi säger, är en av mina favoriter. Härligt med våren och allt som händer i naturen nu,
  Hälsningar Lasse

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tack så väldigt mycket, Lasse!

   Vår vår har varit konstig. Nu har vi ingen snö i Hämeenlinna, med vädret är kallt. Ett par veckor sedan var det varmt, men mycket snö.

   Poista
 7. Mahtava haukkakuva!
  Minä olen kehno lintujen tunnistaja, mutta nautin niistä tunnistamattomista ja tuikitavallisista linnuista ja niiden laulusta. Usein ihan vaan luonnonkauneus riittää ilahduttamaan.

  Kivaa viikonjatkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, rouva Kepponen!

   Hitaasti minäkin olen oppinut noita lintuja tunnistamaan luontokuvauskauteni aikana. Vaan lintu kerrallaan 👍

   Ihan samaa mieltä olen siitä, että kokemus on tärkein, lajilla ei sinänsä ole niin isoa merkitystä. Toki se on mahtavaa silloin, kun sattuu sen lajinkin tunnistamaan, etenkin näin aikuisella iällä opitun perusteella.

   Poista

Kiitos kommentistasi!