torstai 24. syyskuuta 2015

Amiraali ja suunta eteenpäin

Elämä on tarjonnut minulle lisää vihjeitä tulevaisuutta varten. Jotain pitää ymmärtääkseni elämässäni muuttaa ja ihan kunnolla. Keskusteltuani tästä vakavasti itseni kanssa olen nukkunut yöni jo huomattavasti paremmin. Ja valokuvauksen kipinäkin on syttynyt takaisin.

Elämä on tässä ja nyt. Haaveiden ja toiveiden siirtäminen jatkuvasti hamaan tulevaisuuteen ei enää tässä iässä ole perin järkevää. Nyt voisi jo aloittaa... ;-)

Aikaisemmat suunnitelmani tuottavat tulosta liian hitaasti, joten päätän muuttaa tämän alamäeksi kuvittelemani olotilan siirtymävaiheeksi jonkin uuden kiihdytyskaistalle. Nyt vain vaihtoehtoja listaamaan ja vauhdilla säpinäksi monella rintamalla yhtäaikaa.

Nokkosperhonen Amiraali oli kesän kuluttama, mutta vielä se sunnuntaina lenteli pellolla...


28 kommenttia:

 1. Jaa että sitku-elämästä nytku-elämään? :) Hieno homma!

  VastaaPoista
 2. Kaunis kuva nokkosperhosesta. Sekin varmaan miettii tosissaan tulevaisuuttaan, mutta vähän toisesta syystä, enää ei ole montaa lämmintä päivää jäljellä. Itsellänikin oli välillä motivaatio kuvaukseen hukassa. Motivaation takaisin saaminen vaati pientä breikkiä ja miettimistä. Huomasin, että suoritin liikaa kun vaadin itseltäni tuloksia viikosta toiseen. Nyt kuvaan taas vain silloin kun huvittaa, enkä sen vuoksi että pakko saada kuvia blogiin. Motivaatio kuvata ja kehittää itseä kuvaajana on taas kova.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amiraalihan se kuitenkin oli - tyhmä minä... Mutta kiitos!

   Kuvaaminen on kiinnostanut, mutta vanhat tutut kuvauskohteet eivät. Saapas sitten nähdä, mitä kenkä sanoo ;-)

   Poista
 3. Mietin että mitä ihmettä onkaan tapahtunut.. Tuntuu surullisestakin.. Mutta mitä se sitten onkaan, on hyvä että olet käsitellyt asian itsesi kanssa. En vaadi kertomaan nyt tässä tapahtuneista.. Mutta on hienoa jos olet aika pian löytänyt itsesi kanssa sen oikean polun ja uskallat lähteä siihen. Edellinen kirjoitti aika hyvin, pitäisiköhän.. ja olenkin kyllä, pysähtynyt miettimään, kuvaanko nykyään vain blogiin. Kaiken tekemisenkin yhteydessä ajattelee että näin kirjoitan blogiin, huoh, onkohan se ihan tyhmää.. No aika näyttää ja aika aikaansa kutakin. Iloa päiviisi! Löydä taas voima kuvaamisesta ja luonnon ihmettelemisestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on kyse pitkästä tapahtumaketjusta. Ihan irrallisia asioita, mutta minä linkitän ne mielessäni yhteen.

   Eilen sain tietää, että entinen työkaveri oli kuollut yllättäen 41-vuotiaana, oikein perusterve ihminen. Kuin piste iin päälle se pysäytti miettimään.

   Jo ennen sitä olen nukkunut pitkään huonosti ja nähnyt toistuvia ikävänlaatuisia unia. Tyytymättömyys omaan ammatilliseen elämään on ollut vahvana siellä taustalla.

   Olen myös vastustellut jumittumista tiettyyn lokeroon valikuvaamisen kanssa. Kaipaan uusia haasteita ja tiedäpä vielä aika tarkkaan, minkälaisia haasteita, Niiden kimppuun siis...

   Poista
 4. Maailmasi näyttää taas paljon valoisammalta, hyvä niin.
  Perhonen on kyllä niin värinsä menettänyt ja kärsineen näköinen, että hyvinkin voi erehtyä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu... Riittävän kauan katselin eri perhosten kuvia ja näinhän siinä kävi - amiraalista tuli nokkosperhonen ihan tahtomattaan ;-)

   Poista
 5. Hyvän kuvan olet onnistunut saamaan.

  VastaaPoista
 6. Tsemppiä suunnanmuutokselle, kyllä se siitä lähtee taas rullaamaan.

  VastaaPoista
 7. Elämä ei todellakaan ole kuin silkkiä vaan. Siihen kuuluvat ylä- ja alamäet. Hyviin asioihin kannattaa tarttua. Luontokuvaus on jatkuvaa tilanteisiin tarttumista Siinä myös luo itselleen tilaisuuksia lähtemällä ovesta ulos kuvaamaan. Hyvä luontokuvat eivät synny odottamalla kotona että joku mielenkiintoinen kuvattava ilmestyisi olkkariin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua kipotuttaa ihmisten kuvaaminen. Halu ihmisten kuvaamiseen on syttynyt hitaasti, mutta jästipäisesti. Sitä täytynee siis koettaa :-)

   Poista
 8. Minulla on ollut mielessä ihan samanlaisia pohdintoja. Kohti tulevaa!

  VastaaPoista
 9. Niinpä, hienoa, että olet löytänyt uuden "alun"! Haaveiden toteutumisen eteen on joskus tehtävä töitä - ja sitten huomaa, että näinhän sen piti mennäkin. Minullakin on pian uutta edessä, yksi vuosien haave toteutumassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Ja hienoa, että sinulla on uutta edessäsi!
   Minä pyrin kohtaamaan uusia innostuksen kohteita uteliaana ja täpinöissäni :-)

   Poista
 10. Kaunis amiraali! Itse haaveilen vuorotteluvapaasta tms, jotta voisin maalata ja tehdä grafiikkaa enemmän...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuorotteluvapaa on minullakin yksi back-up -suunnitelmista ikäänkuin aikalisäksi, jos muut keinot eivät toimi. Nyt täytyisi vain jaksaa pysyä aktiivisena :-)

   Poista
 11. Sitten vain täyttä höyryä kohti uusia seikkailuja :)
  Ei ihme että syksyn ollessa näin pitkällä amiraalinkin univormu on kulunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vauhtia viritellään ;-)

   Terhakasta lentoa oli kaikesta huolimatta...

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)