torstai 16. huhtikuuta 2015

Kevättä telkissä :-)

Tolkuton räntäsade on loppunut, johan sitä kestikin... Maa on nyt ihan valkoisena. Isoja rättejä satoi taivaalta niin sakeasti, että harvoin niin valkoista verhoa näkee talvellakaan. Pianhan tuo onneksi sulaakin :-)

Telkillä on kevättä rinnassa, niinkuin kai kaikilla muillakin linnuilla ;-) Mutta kuvia telkistä...

Ensin laskeuduttiin järveen takaisin pienen pikapyrähdyksen jälkeen.Sitten mentiin vierekkäin ja nyökyteltiin kaulaa ojennellen. Koiras vetäisi päänsä välillä taakse niin, että se kosketti selkää ja sitten taas nyökyteltiin yhdessä.


Naaras jättäytyi hieman taaemmas ja kääntyi toiseen suuntaan, koiras kääntyi perässä.Koiras asettautui hieman hellempään asentoon ;-)


Ja naaras edesauttoi asiaa käymällä sukkeluksiin.Pienen tovin jälkeen naaras pääsi takaisin veden pinnalle ja yhteinen nyökyttelymatka jatkui - hieman märempänä :-) Se on kevättä se :-)


16 kommenttia:

 1. Jaa, ne tekee sen veden alla :)
  Mutta mahtaa koiraalla olla niskat jumissa siinä vaiheessa, kun naaraat on saanu tarpeekseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tai ainakin naaras on veden alla... ;-)

   No kyllähän tuollaisesta nyökyttelystä jumit tulee, kun koko kevään harrastaa ;-)

   Poista
 2. Hih, onpa hassun näköine tuo koitas. Sen pitää näyttää parastaan; iso ja komea olen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis tuo koirashan on kertakaikkisen ruma. Onneksi naaraskaan ei ole edestä katsottuna maailman suloisimmalla pään muodolla siunattu, joten vakka ja kansi ja silleen ;-)

   Koirastelkkähän jaksaa tuon uurastamisen :-)

   Poista
 3. Taisit olla oikea paparazzi... :) Mutta onneksi ei nuo telkät tainneet loksauttaa siipiäkään sun takia.
  Telkkä on ulkonäöltään kuin satulintu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hävettävän paljon olen toiminut lintupaparazzina... Eivät onneksi tuijottelusta hermostu, kunhan ei muuten ryhdy häiriköimään ;-)

   Edestä katsottuna telkän pää on kyllä aika kamalan näköinen minun mielestäni ;-) Upeat silmät sekä koiraalla että naaraalla :-)

   Poista
 4. Meidän kylällä on kamera telkänpöntössä ja nyt siellä on jo neljä kaunista munaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teilläpä ollaan aikaisessa meihin verrattuna!

   Hienoa tuollainen kamera, niin pääsee seuraamaan ilman, että on häiriöksi :-)

   Poista
 5. Henot kuvat! Itsekin sain kuvattua telkkien parittelun kaksi vuotta sitten (https://instagram.com/p/02_NRUmwvh/) ja naaras oli kyllä melkein kokonaan pinnan alla. Ja koko homma tapahtui niin nopeastti, että kun kuvasin lintuja sarjakuvauksella, niin ensimmäisessä kuvassa linnut vain olivat vierekkäin, tokassa ja kolmannessa koiras oli naaraan päällä ja neljännen kuvan kohdalla homma olikin jo ohi. Siitäkin tuli hyviä kuvia, kun koiras uiskenteli kyljellään toinen jalka koholla ja varpaat levällään.

  Menin tänään kuvaamaan naurulokkeja ja huomasin telkkäpariskunnan (ehkä ne samat linnut, joiden parittelun kuvasin) ja koiras yritti välillä pitää kaulaansa pitkänä ja yhdessä vaiheessa se roiski vettä ja taivutti päänsä selkää vasten ja naaras vain istui kiven päällä melko tylsistyneen näköisenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upean kuvan olet ottanut!

   Naaras näyttää aina jotenkin tosi tylsistyneeltä ;-)

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)