maanantai 6. huhtikuuta 2015

Liebster Award -haaste - check and done :-)

Anneli A Pihakuiskaajan puutarhasta tarjosi minulle haasteen, johon käyn nyt käsiksi :-)Kyseessä on Liebster Award -haaste. Haasteella tehdään tunnetuksi blogeja, joilla on alle tuhat lukijaa. Ensin vastataan haastajan keksimiin 11 kysymykseen, sitten keksitään 11 uutta kysymystä ja haastetaan (5-) 11 uutta bloggaajaa mukaan. Ensin siis Annelin kysymykset ja minun vastaukseni niihin :-)

1. Miksi ryhdyit bloggaajaksi?
Minulla on tarve ilmaista itseäni kirjoittamalla, on aina ollut. Bloggaaminen on onneksi vuorovaikutteisempaa kuin omiin salaisiin kirjoihin raapustelu :-) Ensimmäistä oikeaa blogiani (vaaliblogin jälkeen) aloin kirjoittaa Hämeen Sanomien silloin juuri perustettuun blogiin. Paikallista yhteiskunnallista ja vähemmän yhteiskunnallista höpinää ;-)

2. Oletko tutustunut uusiin ihmisiin blogisi kautta?
Olen tutustunut moniin uusiin, mukaviin ihmisiin. Suurin osa on 'vain' blogikamuja (ja mahdollisesti fb-kamuja), mutta vuorovaikutus on todella antoisaa, ei pelkkää anonyymiä virtuaalitouhua. Tillariina asuu tässä lähellä ja hänet näen silloin tällöin siitä syystä myös livenä :-)

3. Mitä kasvatat hyötypuutarhassasi?
Tällä hetkellä hyötypuutarhaa ei ole. Jollei sellaiseksi lasketa omena- ja luumupuita, marjapensaita, vadelmapuskia, raparperia ja viiniköynnöstä. Ja satunnaisia kesämansikoita, paprikoita ja kirsikkatomaatteja.

4. Minkä puun haluaisit puutarhaasi?
Yhtään puuta en varmasti haluaisi enää lisää, tilaa ei vain ole. Mutta jos voisin, istuttaisin käärmekuusen näkyvämmälle paikalle. Nyt se jää vuosi vuodelta leviävien hopeakuusien varjoon.

Hei, sittenkin! Haluaisin isoksi, komeaksi kasvavan pihlajan. Sellaisen, jossa tilhet sitten talvella vierailisivat. Nykyiset pihlajat ovat metsäpihlajia, eikä niiden sato ole tilhiä hurmaava ;-)

5. Harrastatko taimien vaihtoa?
Ennen harrastin, paljon :-) Keväinen taimien jako puutarhassa tuotti mahdottomasti varakappaleita ja vaikka niitä yritti kuinka mahduttaa pihan perälle maljakkokukkapuutarhaan, niitä olis silti aina muillekin jaettavaksi. Ja ihania vaihdokkeja olen saanut silloin, kun pihassa oli vielä vapaita paikkoja...

6. Oletko mukana paikkakuntasi puutarhatoiminnassa (esim. Martat, Puutarhayhdistys)?
En ole.

7. Mikä on mielestäsi paras puutarhalehti?
Viherpiha minulle tuli aikanaan vuosia. Se oli hyvä. Ulkomaalaisista lehdistä silloin ilmestyi sellainen lehti kuin 25 Beautiful Gardens - niistäkin pidin.

8. Mistä puutarhakirjoista olet nauttinut?
Kaikista ;-) Kirjahyllyssä on vieläkin paljon puutarhakirjoja, vaikka kuumeinen puutarhan kehittämisvaihe onkin vaihtunut elvyttävään ylläpitämiseen ja raivaamiseen ;-) Ruusukirjoja minulla on ehdottomasti eniten.

9. Onko sinulla koiraa/kissaa?
Meillä on tyttären koira, joka jäi tänne kotiin tyttären muuttaessa Rovaniemelle opiskelemaan. Nyt se on meidän kaikkien koira :-)

10. Onko sinulla puutarhassasi grillauspistettä?
On :-) Meillä grillauskausi alkaa aina viimeistään huhtikuussa ja jatkuu jopa lokakuuhun asti :-) Grilli on omassa pergolassaan, johon mahtuu myös grillaajan tuoli, grillattavat ruoat ja grillaajan viinilasi ;-)

11. Aiotko osallistua Avointen puutarhojen päivään 28.6.2015?
Oi en... Meillä on runsas ja hieman villi puutarha. Minä rakastan sitä, mutta ei siitä esiteltäväksi ole :-)

Kiitos Anneli ihanista kysymyksistä!

Sitten se helpoin osuus, eli minun kysymykseni:
 1. Mikä on sinulle varma kevään merkki?
 2. Mikä on keväässä kaikkein parasta?
 3. Mistä olet ylpeä?
 4. Mitä haluaisit oppia?
 5. Kuinka moneen uuteen ihmiseen olet tutustunut viimeisen vuoden aikana (noin suunnilleen...)
 6. Mikä on sinun mielestäsi naisen paras ikä?
 7. Entä miehen?
 8. Kuinka pitkä olet?
 9. Kuinka pitkä halusit nuorempana olla?
 10. Saat ottaa mukaasi päivän yllätysmatkalle 10 tavaraa: mitkä ne ovat (käsilaukku sisältöineen ON enemmän kuin yksi tavara ;-))
 11. Lempihymiösi?
Ja nyt sitten haastamaan...


11 kommenttia:

 1. Hauskoja kysymyksiä! Hyvin oivallettu. Ei ole helppoa keksiä kysymyksiäkään.... :) Hyviä vastauksia, mielelläni näkisin sieltä puutarhastasi kuvia, ellei niitä ole jo jossain ollut..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pelaguu :-)
   En ole enää muutamaan vuoteen tainnut ottaa yhtään kuvaa puutarhasta, mutta katsonpa, jospa vanhemmista kätköistä löytyisi jotain ;-)

   Poista
 2. Kiitos haasteesta! Laitetaanpa mietintämyssy päähän, kirjoittaminen ei ole nääs vahvuuteni =D

  VastaaPoista
 3. Hyvät vastaukset! Lintujen suosima pihlaja olisikin komea pihapuu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sussi!

   Rovaniemellä yhdellä hautausmaalla oli paljon komeita pihlajia (ei nyt ihan sama asia kuin meidän pihamme, mutta kuitenkin...) ja tammikuun pakkasissa siellä olikin paljon taviokuurnia ja tilhiä. Niitä pihlajia voisi olla jopa muutama :-)

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)