tiistai 14. huhtikuuta 2015

Laulujoutsen ärhäkkäänä

Joutsenpari on asettumassa viimekesäiselle pesälleen. Viime kesänä ne olivat vielä hautoessaankin kovin sopuisia kurkien kanssa. Kurjet saivat kävellä siinä ihan vieressä ilman minkäänlaisia vihamielisyyden ilmaisuja. Nyt pesä on vasta kunnostuvaiheessa ja kurjet olivat kohtuullisen kaukana siitä, kun toisella joutsenista paloi käämit ja se hurjasti huutaen lensi kohti kurkia. Kävi ärhentelemässä niin vieressä, että kurjet päättivät poistua takavasemmalle.

Kuvia siis joutsenesta, siitä ärhäkkäästä. Kaunis luonnon luoma sekin :-)15 kommenttia:

 1. On kyllä aikamoinen sähikäs!
  Mutta eka kuva on niiiiin todella hieno!
  Mun piti monta kertaa se suurentaa, ja katsoa uudelleen ja uudelleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Harakka :-)

   Puolustuskannalla on kovasti tällä hetkellä...

   Poista
 2. Uljaan näköisiä! Hienot kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lensi aika lähelle, kuvia ei tarvinnut juurikaan rajailla :-)

   Poista
 3. Laulujoutsenet osaavat olla ärhäkköjä. Luin muutamia viikkoa sitten, että Helsingin Vanhankaupunginlahdella laulujoutsen olisi tappanut kyhmyjoutsenen. Kyhmyjoutsen on isompi kuin laulujoutsen, mutta laulujoutsen on aggressiivisempi.

  Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen myös kuullut, että kun laulujoutsen ja kyhmyjoutsen ottavat yhteen, laulujoutsen yleensä pärjää paremmin. Toisaalta tuolla lintujärvellä en ole nähnyt laulujoutsenia vielä fyysisesti kenenkään kimpussa. Lentämällä, takaa-ajamalla ja huutamalla on aina tähän mennessä selvitty. Laulujoutsen siirtt usein mieluummin takavasemmalle kuin ryhtyy 'turhaan' tappeluun. Periksihän se ei kuitenkaan tiukan paikan tullen anna.

   Olen ajatellut, että kyhmyjoutsenet käyvät helpommin fyysisiksi. Ilta-Sanomissa ( http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1428905845510.html) oli juuri juttua tappelevista espoolaisjoutsenista. Kyhmiksiä molemmat ja kovasti fyysistä tappelua oli.

   Poista
 4. Laulujoutsenet kyllä pitää reviiristään kiinni. Kurki taitaa olla vähän sopuisampi. Molemmat mun lempilintujani, pitkäkaulat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laulujoutsen ei tosiaan neuvottele reviiristään ;-) Kurjet tyytyvät huutamaan ja lentämään lähelle. Joku sanoi, että kurjet kunnioittavat reviirin omistajia, eikä taisteluja synny.

   Poista
 5. Pitkäkaula puolustaa terhakkaasti reviiriään. Joutsenet ovat lisääntyneet paljon viime vuosina, lisää tappeluita on odotettavissa.

  VastaaPoista
 6. Sä olet uskomaton kuvaaja. Upeasti sait joutsenten kärhämän tallennettua.

  VastaaPoista
 7. No nyt on kyllä komeat kuvat!
  Laulujoutsenesta saisi muuten varmaan aika hyvän Sisu-maskotin.

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)