torstai 25. kesäkuuta 2015

Nuolihaukka korentojahdissa

Kurkien lisäksi lintutornilla oli eilen muutakin säpinää. Nuolihaukka syöksähteli vauhdilla tornin ohi useaankin kertaan. Sen kuvaaminen ei ole helppoa terveilläkään käsillä, saati sitten tämän kipsatun pötkylän kanssa, joka ei millään asetu sellaiseen hyvään tukiasentoon. Onneksi nuolis jaksoi kurvailla ohi useamman kerran, joten muutaman kuvan kerran pääsin kömpelönäkin mukaan.

Nuolihaukkahan on pieni haukka, pituus Luontoportin mukaan 29-35 cm. Täsmälleen sama pituus kuin mikä löytyy samalta sivustolta kesykyyhkyn kohdalta. Nuolihaukka on vain vauhdikkaampi :-) Nuolihaukan ravintoa ovat ainakin korennot, joiden perässä se syöksyileekin hurjaa vauhtia. Luontoportin mukaan se syö myös pikkulintuja. Eilen se kuitenkin tyytyi korentoihin.

Korennot eivät liiku kylmässä ja varjoisassa, joten nuolihaukkakin pysyy silloin aloillaan tai vain vaihtaa paikkaa parempaan. Syöksyily alkaa taas kun aurinko alkaa päästä pilven takaa esiin lämmittämään.31 kommenttia:

 1. Hieno kuva! Kiitos myös tietoiskusta, on hieman tuntemattomampi haukka minulle.

  VastaaPoista
 2. Hieno kuva! Oliko aurinko jo matalalla kun vatsakin on noin hyvin valaistu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Häivähdys!

   Klo 18:24 on kuvan ottamisaika. Eli ei nyt ihan iltamyöhää vielä. Nuolihaukka kurvaili ja kääntyili monipuolisesti korentojen perässä ja oli milloin minkäkinlaisessa poseerausasennossa :-)

   Poista
 3. Wow miten hieno! En ole tainnut koskaan edes nähdä nuolihaukkaa, tai sitten olen nähnyt mutta en ole tunnistanut =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuolihaukka voi kaukaa näyttää hyvin joltain muultakin ainakin minun silmissäni, mutta läheltä se menee ohi nopeasti eikä sitten välttämättä ehdi edes huomata sitä tarkemmin. Asiaa auttaa paljon, jos sattuu olemaan lintutornilla, jossa joku osaavampi kertoo heti, kun nuolihaukka on näkyvissä ;-)

   Poista
 4. Hieno kuva. Olet sinnikäs kun kipsi kanssa kuvailee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Rantakasvi :-)

   Pakkohan sitä on yrittää, kun se ilo tulee sieltä kuvaamisen kautta :-)

   Poista
 5. Hienot kuvat. Nyt on nuolihaukkojen kuvaamiseen paras aika. Nopea se on liikkeissään, mutta onneksi pyörii siinä lähistöllä korentojen perässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuula!

   Meillä on tornilla muutama ongelmallinen puu, joka peittää usein juuri kriittisen osan näkyvyydestä. Saisi salama iskeä siihen, niin saataisiin näkyvyyttä ;-) Muu karsimiskeino ei luonnonsuojelualueella taida tulla oikein kysymykseen...

   Poista
 6. Oi sinä oot saanut hienot kuvat, miekin saan tosi hyvin selvän, vaikka joudun paljon suurentamaan. Kun sit jotkut kuvat suurennettuna ihan sotkeutuu yhdeksi mytyksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anni!

   Kyse on siitäkin, että malttaa jättää kuvan riittävän isoksi, kun sen julkaisee. Silloin se kestää suurentamista paremmin. Kiva, että kuvat näkyivät :-)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos, Harakka :-)

   Tuo toinen kuva on vähän suhru, mutta siinä näkyy saalis niin herkullisesti, että julkaisin sen silti.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos!

   Ja kiitos nuolihaukalle, että jaksoi käydä useampaan kertaan käsipuolen luona kuvattavana ;-)

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Kiitos :-)

   Ensimmäinen on ihan hyvä, toinen lähinnä saalisdokumentti.

   Poista
 10. Saitpas kuvatuksi lentävän linnun vaikka käsi on kipsissä. Lentävä otus kun ei ole terveilläkään käsillä niitä helpoimpia kohteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on tullut harjoiteltua - muuten ei kannattaisi lähteä kuvaamaan ollenkaan ;-)

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)