tiistai 16. kesäkuuta 2015

Janne-joutsen jouduttiin lopettamaan

"Aino ilman Jannea" -postaus (vanha) on ollut kommentoitua tavaraa koko vuoden ajan. Vuosi sitten Janne-joutsen haavoittui pahasti yhteenotossa laulujoutsenen kanssa. Nyt tapahtuma toistui juuri kun Janne oli suurinpiirtein toipunut edellisestä kamppailusta. Tällä kertaa taistelu oli liikaa ja Janne jouduttiin lopettamaan. Niin se luonto vain on armotonta. Jospa me ihmiset pystyisimme hieman armollisempaan?

18 kommenttia:

 1. Voi ei!! En ollut kuullut lainkaan tästä ennen kuin nyt. Piti lähteä samantien googlettamaan ja sieltähän sitä juttua sitten tosiaan löytyi. Voi kuinka tuli kurja olo, nyt Aino on siellä sitten yksikseen koko kesän :(

  VastaaPoista
 2. Joo... no... minusta Ainoksi ja Janneksi olis ollukin sopivampi laji laulujoutsenpari, kuin kyhmysellainen, joka on tuontitavaraa... saatan kyllä olla aika yksin mielipiteineni.

  Ainahan on surullista kun tunnettu eläin kuolee tai joudutaan lopettamaan. Mie pelkään, mitä tekee se uusi voimalinja, joka kulkee juuri niiden lähikaupungin parhaiden lintulammikoiden välistä. Siihen saattaa päättää päivänsä useampikin joutsen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Surullisinta tuossa oli se, että Janne toipui koko vuoden edellisen tappelun jäljiltä ja kun oli enimmäkseen palautunut, ne tuotiin takaisin samaan paikkaan kokemaan sama tilanne uudestaan. Tuntuu siltä, että jonkun olisi pitänyt ymmärtää paremmin...

   Poista
 3. Älä pahastu tästä, mutta minulla meni aivan konsepti sekaisin kun aukaisin blogisi. Äärettömän lyhyt mainosvideo jäi verkkokalvolle pyörimään, luulin jo tulleeni väärälle sivustolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä käydä asiaa läpi. En ole mainosvideoiden ystävä ja täytyy katsoa, mitä oikein on tapahtunut. En ole itse havainnut moista omassa blogissani, mutta joissakin muissa blogeissa kylläkin. Kiitos ilmoituksesta!

   Poista
 4. Voi harmi. ikäviä tuollaiset yhteen otot Sääliksi käy Ainoa kun kaveri kuoli :)

  VastaaPoista
 5. Kovin murheellista tällainen on.

  Hyvää juhannusta sinulle!

  VastaaPoista
 6. Voi, surullista!
  Ei kaikkea voi aina ymmärtää...
  Tulin toivotteleen sulle oikein hyvää Juhannuksen aikaa!

  VastaaPoista
 7. Olen surrun ja suren Jannea! Se oli luottavainen, elämänhaluinen..
  viisi munaa Ainolla!
  Lemmikkolintuja, kesyjä ja luonnon armoilla, eivät samassa asemassa kuin vapaat linnut - mitään ei välitetty uhkasta joka oli todennäköinen.
  Janne oli niin onnellisen oloinen kun vihdoin oli päässyt uimaan omalle lammelleen.
  Mitä todisteita edes on laulujoutsenen iskusta, sehän voisi olla jokin tai joku muu!? Miksi laulujoutsenia ei ole lammelle jos kerran voittivat reviiritaistelun!?
  Urhea Aino hautoo..koettaa elää normaalia elämää!
  Yksin. Suojaton. Aivan kauheaa tämä!
  Metsähallituksen kommenteista loistanut suorastaan helpotus jos enää ei tulisi melua joutsenista ja poikasista. Sanottiin että jos poikaset kuoriutuvat, eivät selviä hengissä!  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laulujoutsenet ottavat reviirin haltuunsa myöhemmin, jos niikseen on. Kun tulevat sukukypsiksi, eivät jätä neuvotteluja enää näin vähään. Ainon paikka lienee jatkossa jossain muualla.

   Poista
 8. jk. Koko ajan pelkäsin että jokin uhkaa noita lintuja, ei mitään valvontaa ja suojaa.. myös ihminen voisi tehdä pahaa!
  Kesyt lemmikit... taas koko talvi jossain ihmisen hoidossa.
  Janne oli uinut lammella vielä loukkaannuttuaan.. minusta tuntuu ettei välitetty yrittää enää hoitaa.
  Ei olisi lentotaitoa tarvinnutkaan. Sibeliuksen juhlavuosi!
  Janne oli elämänhaluinen!

  VastaaPoista
 9. jkk. Jos laulujoutsenet voittivat reviiritaistelun, miksi niitä ei ole näkynyt ja näy lammella eikä missään!

  Sitä suuremmalla syyllä oli aiheellista taistella viime syksyn poikasten puolesta, että selviävät: luultavasti Jannen ainoat poikaset jotka selvinneet ( toivottavasti!) - viimeiset ainakin ehkä!
  Missään muualla ei tälläisiä kohtaloita puistojoutsenilla.. rakastetut linnut ja todella kurja kohtalo!

  VastaaPoista
 10. Aino ui lammella ja tulee rantaan, ei enää haudo. on hylännyt pesän.. mahdollisesti munat on nokittu( lokit)...?
  Yksinäinen lintu, jotenkin vaikutti mielestäni apaattiselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävää, mutta munien menettäminen on ollut ehkä pienempi menetys kuin poikasten menetys. Minusta ei ole ollut edes joutsenlammella vierailijaksi tänä vuonna. Asetelma ei ole ollut hyvä.

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)