lauantai 18. heinäkuuta 2015

Mäntyniemen laiturilla

Konneveden rannalla on mökki, jonka nimi on Mäntyniemi. Mökin isäntä on toiminut Urho Kekkosen haavipoikana Kekkosen kalastaessa paikallisella Siikakoskella 80-luvun alussa. Siitäköhän nimi? Siitä ei tullut keskusteltua.

Mäntyniemessä vietimme kuitenkin mökkielämää viikon verran. Jo mökin laiturilta oli mahtavat lintunäkymät. Laiturilta käsin havaitsimme ainakin kurkia, laulujoutsenia, isokoskeloita, telkkiä, kalatiiroja, västäräkkejä, pääskyjä, kuikan, harmaahaikaran, peipon (kuulohavainto), kuusitiaisen (kuulohavainto) ja talitiaisen (kuulohavainto). Loma oli siis kovin linturikas :-)

Kuvien lataamisen kanssa on valtavasti haasteita. Siksi kuvia enemmän vasta myöhemmin...


13 kommenttia:

 1. Mikäs suurperhe siinä uiskentelee, hauska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi iso isokoskelopoikue liikuskeli lähellä, kuvia nappasin tietenkin aina kun vain mahdollista ;-)

   Poista
 2. Oi, teillä on ollut ihana mökkiloma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökkiloma oli tosi onnistunut, ilmatkin olivat huomattavasti parempia kuin mitä alunperin luvattiin :-)

   Poista
 3. Vähän aikaa sitten tuli telkkarista ohjelma "Kekkosen kanssa kalassa" ja siinä taidettiin olla juuri tuolla suunnalla ja näytettiin tätä Konneveden mökkiä. Kekkonenhan kävi usein Keski-Suomessa kalassa, kun hänellä oli täällä hyviä ystäviä ja henkilääkäri ja luottomies Rikhard Sotamaa. Näiden miesten junailulla saatiin muuten Peurunkakin (kuntokylpylä ja kuntoutuslaitos) Laukaaseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siikakoskella (lähellä mökkiämme) onkin Kekkosen muistolaatta. Se on ollut Kekkosen vakiokalastuspaikkoja 80-luvun puolelle asti.

   Poista
 4. Konnevesi...ei mitään tietoa missä? Googlettaa täytyy! Joo, minäkin katsoin sellaisen Kekkosen kalastusohjelman. Kuulemma piti muiden heitellä kaloja takaisin veteen ja ainakin isoimmat, että Kekkonen ei vetänyt hernettä nenään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Konneveden kunta on noin 60 km Jyväskylästä koilliseen (?). Konneveden vesistö on siinä vieressä - Keski-Suomea siis.

   Poista
 5. Ohoh, minä haluisin itselleni tuollaisen lintumökin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin :-)
   Oltiin vuokralla viikko ja hyvä niinkin :-)

   Poista
  2. Niin minäkin :-)
   Oltiin vuokralla viikko ja hyvä niinkin :-)

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)