maanantai 27. heinäkuuta 2015

Kotona jälleen :-)

En ole tavallisesti ollut kesälomatouhuaja. Tämä kesä on siinä mielessä poikkeus. Viikon kotiloman jälkeen vietettiin viikko lomalla Konnevedellä, pian sen jälkeen  Pohtiolammelle Kangasalle sääksiä kuvaamaan. Ja vielä heti perään Rovaniemelle ihan yksin. Nyt on muutama päivä 'vapaata' ennen kuin koittaa seuraava Pohtiolammen reissu :-)

Juuri kun olen päässyt vaemman käden kipsistäni eroon, tyttäreni joutui ottamaan kipsin oikeaan käteensä. Kyllä tämän perheen naiset osaa ;-)

Tänään saavuin Rovaniemeltä takaisin kotiin... (kännykkäräpsy koneen ikkunasta laskeuduttaessa).


Eilen vierailin Ranuan eläinpuistossa. Upea reissu, vaikka eläintarhat herättävätkin aina melko ristiriitaisia tunteita.


Isäntäjääkarhu otti kovasti rennosti. Elopaino näytti rajoittavan liikkumista. Kovin vaivalloisesti nousi pystyyn ja liikkui mäkisessä maastossa...

4 kommenttia:

 1. No kylläpä teidän perheessä nyt kädet hajoilee! Ottakaahan iisisti. :)

  Ranualla on käsittääkseni hyvät tilat eläimille ja vain meidän ilmastoon sopivia lajeja, mutta voi tuota jääkarhureppanaa... Se on yksi niistä lajeista, jotka sopeutuu kaikkein huonoiten eläintarhoihin, koska luonnossa niillä ei ole säännöllistä reviiriä, vaan ne liikkuvat jatkuvasti kymmenien kilometrien matkoja. Sääli, että tämän lajin tulevaisuus taitaa olla elää eläintarhoissa, kun niiden elinalueet vain supistuu :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä koittelee selvästi meidän perheen naisia... Kyllä nyt opitaan varovaisiksi.

   Monilla eläimillä oli Ranualla ihan mukavasti tilaa, mutta ahtaastikin eläviä löytyi. Elävimpänä esimerkkinä mieleen jäi kärppä, joka joutui touhuissaan juoksemaan muutaman metrin pätkää edestakaisin. Toki sillä oli sisällä vielä lisätilaa, mutta selvästi seinät 'kaatuilivat' sen päälle. Isoja reviirejä tarvitsevia eläimiä on kovin vaikeaa saada sopimaan kai mihinkään tarhaan?

   Poista
 2. Vuosi sitten keväällä tuli käytyä pitkästä aikaa Ranuan eläinpuistossa.
  Todellakin ottakaa iisimmi, että kädet pysyy terveinä ;)

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)