maanantai 6. heinäkuuta 2015

Pyrstötiaisia?

Kävin Akaan Toijalassa Kangassaaressa - joka ei itse asiassa ole enää mikään saari, vaan ennemminkin niemi. Löysin itseni lintuparven keskeltä. Vikkelät ja levottomat pienet pitkäpyrstöiset linnut hyrähtelivät oksasta toiseen, mutta pysyivät ihan lähellä. Kamera (tai oikeammin kuvaaja) ei pysynyt leikissä mukana. Oksien ja lehtien lomassa kamera hämääntyi helposti eikä ymmärtänyt, mihin tarkentaa. Muutaman kuvan otin todistusaineistoksi käsitarkennuksella - ja aivan liian lyhyellä suljinajalla...

Tämä siedettävin versio on tumma vaaleaa taivasta vasten. Ja tietenkin alhaalta ylöspäin kuvattu...Minä veikkaisin pyrstötiaisia. Nokka pieni töpö, vartalo pyöreän oloinen ja silmän ympärillä punertava reuna... Monien väritys näytti siltä, että poikasia olivat vielä.

Tässä nyt vielä suhru versio, josta värit näkyvät kuitenkin paremmin.

20 kommenttia:

 1. Voi miten suloisia ovat! Pikkulintujen kuvaaminen on hermoja raastavaa puuhaa. Ne eivät totisesti pysy kauaan aloillaan. Olenkohan koskaan nähnyt pyrstötiaista luonnossa... en muista nähneeni =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne olivat häkellyttävän rohkeita ja minusta piittaamattomia :-) Tulivat välillä melkein käden ojennuksen päähän. Suloisia kuin mitkä - upea kokemus olla noiden lintujen keskellä :-)

   Poista
 2. Niitähän ne, taitavat olla poikasetkin liikkeellä ja ne todellakin hyörivät ympärillä eikä ole sekunttiakaan paikallaan. Hienos, että sait kuvat kuitenkin.

  VastaaPoista
 3. Noita pitkäpyrstöisiä kävi keväällä muutaman kerran meillä lintulaudallakin. Pyrstötiaseksi minä sen ajattelin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyrstötiainen se sitten on, niin monta vahvistusta tullut sille. Se on rakenteeltaan niin poikkeavan erilainen muista linnuista, että mitään muuta ei ensin tullut edes mieleeni.

   Tämä oli minun ensitreffini heidän kanssaan :-)

   Poista
 4. Kaksi vuotta sitten noihin viimeksi törmännyt. NE ovat niin ihania! Olitpa onnekas!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin todella onnekas... Hehkuin iloa vielä illallakin. Ja nytkin :-)

   Poista
 5. Voi miten söpöjä pikku pyrstiaisia! En oo nuoria yksilöitä nähnyt, mutta isoja joskus talvella. Kuin valkoisia pallukoita, joista sojottaa pitkä pyrstö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvella ovat varmaan vielä enemmän pörhöllään kylmien kelien suojaksi. Nyt niiden pieni koko verrattuna pitkään pyrstöön pisti aivan erityisesti silmään - sillä tavalla mukavasti ja ihastuttavasti :-)

   Poista
 6. Olen huono tunnistamaan lintuja, mutta samanlaisia kävi talvella meidän pensaissa. Silloin Ukkokullan kanssa päättelimme ne pyrstötiaisiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti ihan oikein päättelitte :-) Ei noita tuon kaltaisia lintuja kovin monia Suomesta löydy ainakaan, jos uskoo Luontoporttia.

   Poista
 7. Pyrstiksiä minustakin. Olen Hangossa onnistunut näkemään niitä.

  VastaaPoista
 8. Haaveissa, että joskus saisin nähdä näitä ihania lintuja livenä. Ne ovat jotenkin niin kauniita pallomaisen bodynsa ja pitkän pyrstönsä kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat kauniita, eka tapaaminen minullakin niiden kanssa :-)

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)