tiistai 21. heinäkuuta 2015

Haikarat herättelivät ;-)

Vuorokausi piilokojussa on lomailtu... Ai että tykkäsin :-)

Piilokojun kuvausaukot eivät sulkeudu, mutta niissä on öttiäisiä estävät verkot. Yöllä (ja vielä aamullakin) oli siis viileää. Onneksi uusi makuupussi lämmitti ihanasti ja siinä mahtui kääntämään kylkeäkin. Oli kuin olisi talon ja teltan sekamuodossa yöpynyt :-)

Piilokojussa oli kerrossänky. Minun kojussani alasängyn tila oli matala. Ei sovi äkkiherääjälle, saa nopeasti tikkuja päähänsä noustessaan. Minunlaiselleni hitaasti heräilijälle matalasta tilasta ei ollut mitään haittaa.

Illalla tuli kuvattua viimeiseen asti. Sitten niukat iltapesut (naama vain pesulapuilla) ja nukkumaan. Uniaikaa jäi teoreettisesti reilut viisi tuntia. Tunti väheni siitä, että uni tuli pätkittäin uudessa ympäristössä - siis hitaasti. Toinen tunti tuli lisää siitä, että päätin, ettei objektiivini valovoima riitä kuitenkaan aamun ensimmäisiin kuviin ja siirsin aamulla kelloa tunnin eteenpäin herättämään. Jäljelle jää siis se sama reilut viisi tuntia unta.

Vaan ne suloiset ihanat haikarat, joita oli kerääntynyt sinne mahdottoman paljon, herättelivät 'sulohuudoillaan' pitkin yötä. Ensimmäisen riekaisun tullen pelästyin todella, tuli niin puskista se väkivaltainen herätys ;-) Sen jälkeen enää nauratti. Eihän sitä voi sanoa häiritsemiseksi, jos harmaahaikara herättelee - vai voiko?

Haikarat olivat saaneet rikottua varsinaisen kala-altaan ('varasto') verkon ja löytäneet upeat ruoka-apajat. Sinne saapuivat sitten juhlimaan nähtävästi kaikki lentomatkan päässä olleet haikarat. Eivätkä aivan hiljaa... ;-)

Vielä tänään haikarat oikein parveilivat paikalla, ennen kuin verkot saatiin korjattua. Kalat ovat sääksien ruokinta-altaaseen menossa olevia kaloja eikä niitä ole viime kesän katovouden jälkeen yhtään liikaa. Anteeksi siis vain haikarat...

Tämä yksilö lennähti aamupäivällä puuhun patsastelemaan :-)


12 kommenttia:

 1. Upea haikara! Täällä kun niitä harvemmin näkee... :D Lisää kuvia odotellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Useimmat haikarat vain lentelivät ohitse kalajuhlille, mutta tämä jäi poseeraamaan onneksi puuhun joksikin aikaa :-)

   Poista
 2. Mielenkiintoinen yö ja varsinkin herätys :)
  Haikara on kaunis .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoinen reissu kaiken kaikkiaan. Otin koko vuorokauden elämyslomana, jolloin pitkien aikojen tapahtumattomuudet eivät alkaneet ottamaan pattiin. Oli ihan omaa aikaa luonnon keskellä - pääsi katselemaan ja kuuntelemaan vaikka mitä :-)

   On se haikara vaan niin kaunis :-)

   Poista
 3. En olisi arvannut, että siellä nukutaankin! :) Mä kuvittelin, että päiväreissu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on noin vuorokausi aikaa ja saa ihan itse päättää, miten sen ajan käyttää. Kun piilokojuissa on noita sänkyjäkin, en ryhtynyt ajelemaan edestakaisin ja mahdollisesti menettämään jotain herkullisia tapahtumia. Kuvaustornista olen ajellut aikaisemmin yöksi kotiin.

   Piilokojun avain tulee noutaa ja maksaa klo 17:30 jälkeen (silloin alkaa kuvausvuorokausi) kuitenkin ennen kahvilan sulkeutumista (klo 19). Seuraavana päivänä kahvila aukeaa klo 11, kuvausvuorokausi päättyy klo 17.

   Poista
 4. Oho! Mulla jäisi kyllä nukkumatta... Upea haikara ja kuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tarvitsen yöllä unta, ei onnistu läpi valvominen kovin helposti...

   Haikara on kyllä upean siro...

   Poista
 5. Voi, mikä seikkailu.. Varmasti mieliinpainuva kuvausreisu. Eihän tuollaisessa paikassa malta nukkua. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli todella mieleenpainuva reissu :-) Sää suosi ja ensin läsnäoloaan pantanneet sääksetkin aktivoituivat lopulta iltapäivällä.

   Tiettyyn aikaan illasta ja aamusta tarvittaisiin jo todella valovoimainen objektiivi kuvaamiseen. Joudun (onneksi) tasoittamaan tuota kuvausrupeamaa jo senkin vuoksi. Sääkset eivät käy syömässä enää pimeällä, kosteikkotorniin voisi tietty mennä katselemaan lintuja sen verran kuin niitä näkyisi... Nukkuminen oli kaltaiselleni unikeolle ainoa riittävän houkuttava vaihtoehto ;-)

   Poista
 6. Ei se haittaa jos yhden yön unet jää vähiin kun on tuollaista katseltavaa ja kuvattavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on kyllä totta :-)

   Mielelläni heräilen jopa haikaran huuteluun, jos sen kuuleminen heräämistä edellyttää :-)

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)