maanantai 25. heinäkuuta 2016

Sääksikeskukseen kuvaamaan

Huomenna iltapäivällä ajan aivan itse Kangasalle sääksikeskukseen. Menen piilokojuihin vuorokaudeksi kuvaamaan sääksiä, niin siis toivon. Ne vaan kun ne eivät tule ruokailemaan altaalle minun tahtoni mukaisesti, vaan saattavat valita jonkun muunkin ruokailupaikan. Joten huomenillalla, viimeistään keskiviikkoaamuna nähdään, miten sääkset suosivat minua.

Piilokojuvuorot piti varata jo tammikuun puolessa välissä, jos halusi olla varma varauksestaan. Peruutuspaikkoja voi metsästellä myöhemminkin, mutta siinä saa sitten ollakin tarkkana.

Piilokojukuvaaminen sopii mainiosti paranemisvaiheessa olevalle, vielä kipuilevalle jalalle. Siellä saa lepuuttaa jalkaa sopivassa asennossa ja silti on hyvällä kuvauspaikalla :-)

Odotukset eivät saa olla noilla reissuilla liian korkealla. Jos kuvauskaverit valittavat tämän tästä huonoa lintutilannetta, alkaa helposti pian itsekin suhtautua kaikkeen negatiivisesti. Luontoa ei kuitenkaan voi ohjailla ja piilokojuvarauksessa maksetaan kuvausmahdollisuudesta, ei varmasta kuvaustilaisuudesta. Kannattaa siis lähteä matkaan niukalla kesämökkifiiliksellä: Saattaa sataa ja olla kylmää, kukaan eikä mikään ole liikkeellä aikä kameraakaan voi ulkoiluttaa. Mukana kannattaa kuljettaa muutamaa retriittiin soveltuvaa varasuunnitelmaa ;-)

Helppo kirjoitella nyt näin. Saas nähdä, miten kantti kestää, jos reissu menee taivaan tuijotteluksi ;-) Täytyy varmaan sitten mennä kahvioon kupilliselle kahvia ja hillomunkille, keskustella mukavan kahvilaporukan kanssa, käydä jakamassa fiiliksensä vielä pupujen, kanojen ja kukkojenkin kanssa, kaivaa esiin hyvä kirja, niin eiköhän se siitä ;-)

Kesä on kesä kuitenkin. Ja loma on aina lomaa :-) (Ai että, mitä viisauksia jälkipolville... ;-))
20 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, Anne!
   Sääksikeskus on kuvauspaikkana mitä mahtavin :-)

   Poista
 2. Moikka. Mahtava kuva. Ihan kuin olisi pieni kirjolohi kynsissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Matti!

   Saattaa hyvinkin olla kirjolohi. Kalojen kanssa olen aika huono... ;-)

   Poista
 3. Moi. Upea kuva. Pitäisiköhän kokeilla tuota kuvaus muotoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sami!

   Pohtiolammella pääsee kuvaamaan 10 eurolla yleisötornista koko päiväksi. Noita vuoroja ei voi varata etukäteen, vaan täytyy mennä paikan päälle katsastamaan, josko siellä olisi vapaata. 10 euroa ei ole enää paha hinta tuollaisen kuvaustavan kokeilusta. Hinnastot löytyvät täältä: http://www.saaksisaatio.fi/index.php/saaksikeskuslinkki-paavalikossa/valokuvaus/valokuvausohjeet

   Poista
 4. Tervetuoa tänne meille päin! Koitetaan lähettää kyseiset linnut sinne sinulle kuvattavaksi jos täällä lentelevät :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ystävällisestä ohjauksesta ja avustuksesta :-)

   Poista
 5. Komea kuva! Hyvää kuvausreissua!

  VastaaPoista
 6. Mikähän firma noita piilokojuja vuokrailee? Jos vaikka joskus tulisi lähdettyä.
  Hieno on tuo kuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täältä:
   http://www.saaksisaatio.fi/index.php/saaksikeskuslinkki-paavalikossa/valokuvaus
   löydät lisätietoa :-)

   Poista
 7. Kojukuvaus on kärsivällisen kuvaajan juttu. Kaikki minulle nyt heti-mentaliteetti ei sovi.

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)