keskiviikko 7. maaliskuuta 2018

Puolensa ja puolensa...


Vihavuoden koskikara lauloi kauniisti. Siinä sielu lepäsi, kun sitä kuunteli :-)

Luonnossa on helppo löytää mieleensä huolettomia hetkiä, vaikkei luontoilu pelkkää positiivista sydämen tykytystä olekaan. Luonnossa on todella vähän tarkoituksellista pahaa. Ihmisten joukossa olen viime aikoina törmännyt ikäviin ilmiöihin enemmän kuin mieli sulattaa. Mielen heikkoutta, väittävät jotkut. Mutta niin vahva en haluaisi ollakaan, että ilkeily ei tuntuisi missään.

Vastapainoksi olen kokenut lujaa kannustusta työkavereilta. Hyvä työkaveri on kullan arvoinen. Arvostava ja välittävä työkaveri on vieläkin arvokkaampi.

Kiitän ihania työkavereitani mukana kulkemisesta. Samoin muita ystäviä ja tuttavia. Muskettisoturien moton mukaan: Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta <3 p="">
Arvostavaa talvisen viikon jatkoa!

18 kommenttia:

 1. Työnteko olisikin tosi monesti paljon mielekkäämpää, jos ei sitä rasittaisi ne moninaiset ikävätkin ihmissuhteet. Viikossa eräs henkilö sai minut ns. tyhjäksi kaikesta ilosta ja energiasta, jonka olin kerännyt talviloman aikana. Säheltää ja söheltaa jatkuvalla syötöllä, haluaa apua, siirtää omaehtoisesti töitään toisten niskaan, vaatii kuuntelevaa korvaa päivittäin, joskus useita kertoja päivässä! Kaikki on aina myöhässä ja/tai väärin tehtyjä. Vie toisen mielenrauhan useaksi päiväksi ja kuittaa kaiken vain sillä, että hän nyt vaan sattuu olemaan sellainen. Onneksi on sitten niitä toisenlaisiakin työkavereita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun ihmissuhdehaasteeni eivät nyt liity töihin. Me olemme menettäneet yhden äärettömän pidetyn ja arvostetun työkaverin. Ihan kuin sitä kunnioittaen ilmapiiri töissä on ystävällisen arvostava.

   Muutamat muut ihmiskontaktit sen sijaan kuluttavat, sillä olen huono kestämään ilkeilyä - muillekaan kuin itselleni. Nuo ihmiset syövät hyvää oloa pieninäkin annoksina (onneksi eivät ole työkavereita!).

   Poista
 2. Luonnossa onkin ihana liikkua ja kuvata. Unohtuu tai ainakin helpottuu monet murheet. Ihmisten kanssa on välillä vähän vaikeaa. Päivän paras hetki onkin usein ollut se kun on saanut kivan kuvan jostakin.
  Mukavaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi vain saada itsensä useammin tuonne ulos luontoon, kun tietää sen kuitenkin tekevän niin hyvää...

   Nyt kun päivä on pidentynyt ja etäpäivillä kotona on jo aikaisin, pitäisi muistaa lähteä ulos heti työpäivän jälkeen :-)

   Poista
 3. Hyvä työkaveri on kultaakin kalliimpi, minullakin on pari sellaista ja muutama tuollainen mitä Tillariina tuossa aiemmin kuvasi, takintyhjentäjä ja mielenpahoittaja.

  Oikein hyvää Naistenpäivää Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Saila!

   Tällä hetkellä töistä löytyy onneksi monen monta ihanaa, yhteistyöhaluista työkaveria. Täytyy olla kiitollinen :-)

   Poista
 4. Itsellä ei tuota työkokemusta paljoo ole mutta ymmärrän ja tiedän nuo asiat työharjoittelusta ja koulusta. Valitettavasti nämä ihmiset ovat niitä
  "hyviä" ihmisiä. Ainakin pomojen ja opettajien mielestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä minun henkilöhaasteeni liittyvät vapaa-aikaan. Sikäli helpompaa, ettei heidän kanssaan tarvitse olla nokakkain jatkuvasti. Sähköposti virtaa ikävän helposti tauottomasti, jos jonkun paha olo vaatii sitä. :-(

   Poista
 5. Ärr ja murr..Itselläni on hyvin ongelmallinen työtoveri. Kumma juttu se saa tehdä ihan mitä vaan. Saattaa nukkua työaikana eikä herrat tuumaa mitään. Hän on muutenkin hyvin,hyvin epäsosiaallinen henkilö. Itse antaisin välittömästi potkut. Ei minulla olisi varaa pitää tuollaista henkilöä töissä.

  Olemme muiden kanssa keskustelleet barrikaadeille nousemista. Annamme vaihtoehdon me vai hän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on myös kokemusta äärimmäisen haastavista työkavereista - ja pomoistakin - vaikkeivät haasteet nyt liitykään mitenkään töihin.

   On se vaan niin, että parempi haasteellinen ihminen 'kaverina' vapaa-ajalla kuin töissä ;-)

   Poista
 6. Luonto on kyllä niin ihana voimaantumispaikka♥ Siellä sitä äkkiä unohtuu työelämän murheet ja muut mieltä painavat asiat! Onneksi on niitä ihaniakin työkavereita♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonto on parasta :-)

   Ehkä se on niinkin, että itse olen haastava ja vaikea persoona, kun aina löytyy niitä, jotka kilahtavat kanssani aivan tolkuttomasti. On kuitenkin eri asia olla hankala tahattomasti kuin terrorisoida tahallaan. Sitä paitsi minä en tykkää muidenkaan kaltoinkohtelusta.

   Mutta iso kiitos tosiaan monelle ihanalle työkaverilleni <3

   Poista
 7. Olen samaa mieltä, että luonto on meille kaikille niin sellanen paikka, että siellä saa unohtaa kaikki murheet ja surut!
  Luonto rauhoittaa mieltä ja siellä on hyvä olla.
  Kiitos sulle ja hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Harakka!

   Varmaan huomenna täytyy taas lähteä rämpimään luontoon kuuntelemaan luontoa ja omia ajatuksiaan :-)

   Poista
 8. Luonnosta löytyy apu moneen murheeseen. Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
 9. Työpaikalla ollaan niin paljon elämästämme, että todella toivoisi sen olevan mukavaa, eikä kurjaa :( Toivottavasti tilanne ratkeaa parhain päin! Onneksi luonnosta saa lohtua ja voimaa. Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä huono juttu ei onneksi liity töihin. Ihania ihmisiä sieltä löytyy onneksi riittämiin :-)

   Mutta vapaa-ajallakin superäeät ihmiset osaavat melkeinpä haastaa riitaa sähköpostissa jopa monta kertaa päivässä. Pitäisiköhän ns. haastaville ihmisille antaa jokin ihan muu sähköpostiosoite? Sellainen, jonka tutkisi vain kerran viikossa?

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)