tiistai 13. maaliskuuta 2018

Valmista ja melkein valmista ;-)

Sukka-arvonnan palkinnot lähtivät eilen vihdoin ja viimein postin kuljetettavaksi. Oli kiireitä niin työn kuin vapaa-ajan sitoumustenkin puolesta, ja tämä homma jäi jonottamaan prioriteettilistalle ;-)Toimistoselkä on iskenyt minuunkin. Taas. Aina muutaman vuoden välein tähän päädytään. Pienestä jumista tulee isompi jumi ja niin edelleen. Selkä on ollut jo aika heikossa hapessa, kunnes esittelin viime viikolla erästä energisoivaa fasilitointimenetelmää verkostollemme. Menetelmä oli fyysinen ja minä kilpailuviettinen. Yksi asia johti toiseen ja löysin itseni pöydän alta epäsopivasta asennosta. Olin siis siellä yksin ja päätynyt sinne syöksymällä vapaana olevalle tuolille matalalta ja kovaa...

Silloin tuntui vain vähän kipeältä. Seuraavana päivänä paljastuivat mustelmat (vain pari kappaletta!). Viikonloppuna liikaa töitä tehneet tai vastusta vastaanottaneet lihakset tekivät protestin. Yhdessä selkäjumin kanssa tilanteesta tuli kipeä.

Nyt yhdistelmästä on tullut hallitsevan kipeä. Jos syön enemmän kipulääkkeitä, mahalaukkuni ei tykkää. Jos en, selkäni ja kylkeni eivät tykkää. Yritän kovasti pitää liikettä kropassani, jotta jumi ei enää yltyisi. Mutta juuri nyt tekee kipeää.

Taidan konsultoida työterveyttä sen lisäksi, että teen kaiken sen, minkä toimistorottana tiedän vuosikymmenten perusteella toimivaksi tällaisissa tilanteissa. Olisi vain pitänyt reagoida enemmän ja aiemmin. Ja jättää fyysiset kilpailut aivan muille ;-) Milloinkohan sitä oppisi? :-)


8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Sanopa muuta :-(
   Mutta kun kyse on lihaskivuista, niistä pääsee aina ennemmin tai myöhemmin eroon :-)

   Poista
 2. Pientä on vasta ollut. Onneksi. Sekin on tullut työharjoittelussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että olet säästynyt. Niin pitää ollakin vielä sinun isässäsi.

   Poista
 3. Auts! Toivottavasti saat selkäsi kuntoon. Paranemista, Susanna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lääkäri kirjoitti reseptit tehokkaammille lääkkeille. Onneksi. Ilman lääkkeitä tämä ei nyt tällä kertaa parane. Usko, että nyt alkaa helpotus :-) Täytyy vain muistaa itsekin liikkua ja liikutella selkää.

   Poista
 4. Olen hyvin onnellinen . Olen säästynyt selkäkivuilta. No muita sitten on ihan tarpeeksi.

  VastaaPoista
 5. Keski-iässä ja myöhemmin tietää elävänsä, kun kipua tuntuu edes jossain ;-) Hyvä, että selkä on säästynyt :-)

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)