lauantai 31. maaliskuuta 2018

Arvontapalkinto ja kukkien ulkoilutusta :-)

Viikarivartti-blogin Varpuslinnun arvonnasta voitin lipun ensi viikonlopun messuille Turkuun. Samalla käynnillä pääsee kaksille messuille: Piha & puutarha sekä Mökki & meri -messuille. Messulipun mukana tuli kauniin kortin lisäksi vielä kiinanasterin siemeniä ja suloisia lammastarroja! Iso kiitos vielä, Varpuslintu!


Aurinko paistoi tänäänkin todella maireasti. Poskeni nappaavat näillä keleillä väriä liiankin helposti, joten runsas ulkoilu aurinkoisessa paikassa ei ole ulkonäön kannalta kovin mairittelevaa minulle. Yritän pitää sen mielessäni, sillä joka kevät useiden vuosien ajan olen onnistunut hankkimaan muusta kropastani poikkeavan värisen naaman. Paikoittainen couperosa tekee vielä sen, että osa kasvoista ei ota väriä millään samaan aikaan, kun muu osa kerää väriä vaikkapa naapureillekin jaettavaksi. Tuhdimmalla meikkikerroksellakaan ei vielä syksylläkään saa kasvojen värieroa tasattua riittävästi. Kätevintä on siis aurinkovoiteen lisäksi ennen kaikkea vältellä aurinkoisia paikkoja.

Aurinkolasit muuten vain pahentavat tilannetta. Aurinkolasien linssit heijastavat auringon säteet poskille, johon tulee sillä tavoin moninkertainen säteilyannos normaaliin verrattuna. Lisäksi aurinkolasien raunan kohdalle jää terävääkin terävämpi raja :-(

Leikkokukkani (tulppaanit) pääsivät tänään pihakierrokselle. En kuljettanut niitä ympäriinä esitelläkseni paikkoja, vaan löytääkseni sopivan kuvauspaikan luonnonvalosta. Kävelin pihalla siis kamera kaulassani ja tulppaanit maljakossa. Osan aikaa raahasin mukanani vielä jakkaraa saadakseni kukat paremmalle kuvauskorkeudelle.

Isosta kuvamäärästä rajasin turhia kuvia pois armottomasti. Loppukäsittelyyn valitsin viisi kuvaa, joista nyt käsittelin kaksi. Tulppaanien kanssa aina joku lehti taittuu vähemmän kauniisti. Jos ruttuinen lehti osuu keskelle kuvaa, kuva oli siinä. Jos se jää kuvan reunalle, rajauksella kuvasta saa helposti ihan siistin :-)Leppoisaa pääsiäisen jatkoa!

21 kommenttia:

 1. Hyvää pääsiäistä Susanna. Ihanan värisiä kukkia.

  VastaaPoista
 2. Voi miten kiva voitto, onnea♥ Kyllä tosiaan jaksoi aurinko paistaa, aurinkolasit on pakko olla päässä kun vielä aurinko oikein valkoisesta hangesta heijastuu..Kauniit tulppaanit! Ihanaa pääsiäisen jatkoa♥

  VastaaPoista
 3. Onnea voitosta! Hyvä palkinto. Pääsiäinen on ollut ihastuttavan valoisa. Mukavaa ensimmäistä pääsiäispäivää!

  VastaaPoista
 4. Hyvää pääsiäistä! Kiva voitto

  VastaaPoista
 5. Onnea arpajaisvoitosta! Kiva palkinto.
  Oikein leppoisaa pääsiäisen jatkoa sinulle <3

  VastaaPoista
 6. Aurinkolasit painaa, hiki valuu ja huurruttaa linssit, mutta ilman laseja en pärjää. Eilen oli varmaan kevään valoisin päivä, aurinkoa täysin selkeältä taivaalta ja puhdas lumi heijasti vielä lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavan valoisia päiviä oli täälläkin eiliseen asti. Kadut olivat jo sulia ja kuivia, sivuteillä tilanne oli lumisempi.

   Tänään taivas sylkee tuppuraista lunta ja kadut ovat taas peittyneet lumen alle... Onneksi ei ole matkoja suunnitteilla tälle päivälle :-)

   Poista
 7. Kauniit kuvat ja ihanan väriset tulppaanit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kuvakehrääjä :-)

   Mies ihan itse valitsi tuon väriset tulppaanit minulle, kun olin ostoslistaan kirjoittanut, että "tulppaaneja Susannalle" :-)

   Poista
 8. Onnea voitosta! Ihana palkinto ja kauniit tulppaanit! Aurinkoista huhtikuuta!

  VastaaPoista
 9. Aurinkoisia päiviä sinulle. Upeat tulppaanit.

  VastaaPoista
 10. Kauniit tulppaanit, kannattikin etsiä hyvää kuvauspaikkaa. Valokuvausharrastukseni on vasta alkumetreillä, mutta kukkasista pitää yrittää saada kuvia päivänvalossa, nämä talvipäivät ja sisävalot ovat niin hankalia kuvaamiseen. Selailin pikkuisen blogiasi ja jäinkin lukijaksi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, tervetuloa!

   Ihana blogi sinulla. Liityin sinne lukijaksi samoin tein :-)

   Poista
 11. https://mirandamiep.blogspot.com/
  Beautiful image the building You chose well for the theme.
  Your blog is very nice,Thanks for sharing good blog.
  สมัคร HolidayPalace

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)