lauantai 29. syyskuuta 2018

Syyslomaa Saarenmaalla

Nautiskelen syyslomastani Saarenmaalla Kuressaaressa, Tai siellä on tukikohtani, josta sitten poukkoilen Saarenmaalle sinne ja tänne, Yövyn täällä neljä yötä. Käytännössä se tarkoittaa kahden matkapäivän lisäksi kolmea perilläolopäivää.

En edes ajatellut tarkemmin, kuinka monta tuntia tänne tuleminen kestää, kun varasin matkan. Matkustuspäivänä ehtii harvemmin tekemään perillä mitään erityistä, joten en koskaan suunnittele niiden varalle mitään. Loppujen lopuksi matka kotoa tänne kesti lähes 12 tuntia. Toki aikataulutin matkan väljästi, sillä en yhtään ole kotonani kiireen tunnun kanssa, jos sen vain voi taklata etuäteen.

Navigaattori ei löytänyt Viron karttoja - olisi pitänyt tarkistaa etukäteen, mutta minä en paljonkaan ulkomailla matkaile, autoilemisesta puhumattakaan. Kännykkäkin pisti haisevan vastalauseen ihan kaikelle. Ei suostunuy yhdessä vaiheessa enää soittamaan, lähettämään tekstiviestejä, navigoimaan eikä edes sammuttamaan virtaa. Silloin olin vasta matkalla Tallinnasta Kuressaareen. Monen mutkan kautta tilanteesta selvittiin ja pääsin perille ;-)

Kännykkä on tehnyt oharit pariin otteeseen tuon ensimmäisen protestin jälkeenkin. Sittemmin minulla onkin ollut mukana myös paperikartta, mikä on tuonut paljon rentoutta ja itsevarmuutta tuntemattomilla teillä matkustamiseen ;-)

Valokuvia on tulossa myöhemmin, kun saan ne kotona muutettua raakakuvista katseltaviksi kuviksi. Tähän hetkeen yksi kännykkäkuva Säärestä. Sääre on Saarenmaan ihan eteläisintä osaa. Kannatan sinne menemistä kaikilla keleillä. Ehkä aivan erityisesti huonoilla ja myrskyisillä keleillä. Siellä näkee ja tuntee luonnon voiman :-)


Jokainen luontokokemus on ollut taas kerran aivan älyttömän voimaannuttava :-)

Upeaa viikonloppua teille kaikille <3 p="">

29 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, Anne!
   Toistaiseksi ilman kolhuja :-) (Jos ei yhtä mustelmaa lasketa...)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, Sami!

   Aivan mahtavia tutkimusretkiä tähän asti :-)

   Poista
 3. Toivottavasti on ollut paljon kivaa kuvattavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut kuvattavaa, kiitos!
   Otan raakakuvia, joten pääsen katsastelemaan satoa vasta kotiin palattuani :-)

   Poista
 4. Onneksi pääsit lopulta perille. Tuonne Saarenmaalle on suunnitelmissa vielä joskus matkata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tulla tänne!
   En tiedä, kuinka ruuhkaista täällä on kesällä, todennäköisesti juuri sopivaa ihmisten keskellä olemisesta tykkäävälle.
   Luontokuvaamiseen nyt on kivasti tilaa, ei tarvitse odotella pitkiä aikoja, että saisi maiseman tyhjäksi ihmisistä :-)

   Kauniiden maisemien lisäksi löytyy kylpylöitä vaikka kuinka paljon. Ja parhaat luontonähtävyydet on opastettu todella hyvin.

   Poista
 5. Rauhoittavan näköinen paikka <3 - upea kuva !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Suvi!

   Päivää aikaisemmin samassa paikassa ripsutteli vettä ja taivas oli täynnä tummia pilviä. Luonto osoitti mahtinsa isolla kädellä. Todella vaikuttavaa sekin :-)

   Poista
 6. Hui sentään, miten rohkee oot! Nuin vain ilman navigaattoria vierailla mailla. Mutta kyllä varmasti kannatti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan minulla navigaattori, siinä ei vain ollut karttoja ;-)

   Viro on onneksi alueeltaan melko pieni maa, eikä isompia kaupunkeja ole montaa. Jo niiden avulla pääsee suunnistamaan kohtuullisen hyvin.

   Tuo kännykän yhteistyöstä irtisanoutuminen oli ikävää ja siitä jäi paljon hampaankoloon. Ehkä se menee jopa vaihtoon...

   Mutta juu: On kannattanut! Voitettu haaste on sankariteko, joka ei ainakaan itseltä unohdu. Ja sankariteoistahan saa tunnetusti lisää supervoimia ;-)

   Toki tässä auttaa sekin, että olen seikkaillut uusissa ja minulle tuntemattomissa paikoissa paljon jo kotimaassa. Aion muuten lähteä viimeistään keväällä taas johonkin uuteen paikkaan onneani kokeilemaan. Täällä Virossa on ainakin todella monta paikkaa, jota olen miettinyt seuraavaksi matkakohteeksi :-)

   Poista
 7. Rauhoittavaa ja antoisaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Piipe!

   Minkä aamun ja päivän seikkailut virittävät ja kiihdyttävät, illat rauhoittavat ja tasoittavat. Illalla on sitten aikaa olla yhteydessä perheenkin kanssa :-)

   Poista
 8. Hyviä lomapäiviä kauniilla Saarenmaalla!
  Hieno kuva merimaisemista!

  VastaaPoista
 9. Ihailen rohkeuttasi myös! Itsestäni ei ole 25 km kauemmas kotoa autolla. Muiden kyydeillä kylläkin! Jännä huomata miten erilaista luonto voi olla, eikä tarvi mennä edes hirveän kauas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HUomasin, että olit käynyt Hangon Tulliniemessä - se onkin upea paikka ja luonto todellakin aivan erilaista kuin Hämeessä :-)

   Tänne asti ei kannatakaan lähteä lyhyen tovin vuoksi, vaan pitkähkön matka-ajan vuoksi täällä kannattaa viettää aikaa hieman enemmän.

   Hinnaltaan tämä peittoaa samanpituisen kotimaan matkan mennen tullen, ikävä todeta. Ensisijainen tavoitteeni oli lomailla Suomessa, mutta perusteellisen vertailun tuloksena tämä oli kotimaan matkoja huomattavasti kustannustehokkaampi vaihtoehto.

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Ensimmäinen kertani täällä. Tuskin kuitenkaan viimeinen, vaikka maailma on täynnä paikkoja, joissa haluan vielä käydä ennen satavuotissyntymäpäiviäni :-)

   Poista
 11. Me encanta e mar Susanna. Preciosa foto
  Me quedo por aquí.
  Buen domingo.
  Besos

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you, Laura!

   See shows the power of nature in seconds :-)
   Lovely new beginning week!

   Poista
 12. Mielenkiintoinen lomakohde. Raporttia odotellen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-)
   Raporttia tulee, mutta monta paikkaa jäi väliin.
   Silti olin kovasti innoissani (ennemmin tai myöhemmin) jokaisessa retkikohteessani :-)

   Poista
 13. Virossa on niin upeita maisemia paikka paikoin, ett voisi luulla olevan jossain kauempanakin etelässä :) Ystäväni oli kesällä miehen kanssa Virossa road tripilla ja aivan huikeita maisemia sieltä tuli kuvissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virossa on satsattu luontokohteisiin oikein tosissaan. Kansallispuistojen ala koko maan pinta-alasta on melkoinen. Nyt tuli hapuiltua vasta Saarenmaata, monen monta muuta paikkaa on vielä vierailulistalla.

   Välimatkat ovat siellä lyhyitä verrattuna meidän kotimaisiin välimatkoihimme. Ja luonto tosiaan ihan erilainen kuin kotona :-)

   Poista
 14. Ah, Saarenmaa on ihana! <3 Olen käynyt vain kesäkuussa - mutta olen varma, että se on todella vierailemisen arvoinen mihin tahansa aikaan ja millä tahansa kelillä. ;D

  VastaaPoista
 15. The blog are the best that is extremely useful to keep.
  I can share the ideas of the future as this is really what I was looking for,
  I am very comfortable and pleased to come here. Thank you very much!
  หนังใหม่

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)