keskiviikko 19. syyskuuta 2018

Syksy saa - tänäkin vuonna :-)

Vaahterat ovat värittyneet joltain osin. Ja (ainakin täällä) todella dramaattisin värein. Kävinkin koiralenkillä värikkäiden vaahteroiden luona keräämässä lehtiä :-)

Yhden kollaasin sain syvättyä (kuvankäsittelyä, jossa tausta poistetaan). Kyllä siinä kului aikaa - huoh...


Syväämisen hyvä puoli on ehdottoman puhtaan valkoinen tausta. Huonona puolena on iso työmäärä ja hieman vaihteleva kuvan laatu.

Ensi viikolla lähden ihan omalle syyslomalle. Minä olen töissä kuntasektorilla ja mies yksityisellä. Minulla on siis huomattavasti enemmän lomaa kuin hänellä, joten siksi näitä omia lomia.

Vaahterat, joista kävin näitä lehtiä poimimassa, olivat vielä enimmäkseen vihreitä. Kurkottelin puiden värikkäisiin kohtiin ja sain saaliikseni aarteita :-) Nämä lehdet olivat painumassa kirjan välissä vuorokauden ja värit säilyivät hyvinä. Muutama päivä aikaisemmin keräämäni lehdet olivat jo haalistuneita, en eds yrittänyt kuvata niitä.

Ihanaa syksyisen viikon jatkoa!

P.S. Mistä muuten huomaa, että työtä on paljon ja aika kuluu hitaasti? Ainakin siitä, että toivottelee kollegalle palaverin päätteeksi hyvää viikonloppua jo tiistaina aamupäivällä :-)

15 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Nämä vaahterat olivat mäen päällä ja kovasti värikkäitä. Meidän jo edesmennyt vaahteramme oli täällä kuopassa harjun kupeessa. Se ei paljon värejä väläytellyt.

   Poista
 2. Kyllä on vaahteran lehdet parhaita syksyn värien edustajia.

  VastaaPoista
 3. Nyt on tosiaan hienot värit, eikä oo ainakaan täällä niin paljon sitä mustatäpläisyyttä, mitä on parina syksynä ollu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähemmän on meilläkin esiintynyt sitä mustatäpläisyyttä, vaikka sitäkin riittää.

   Poista
 4. Hetki sitten huomasin työhuoneen ikkunasta katsoessani, että vaahterat ovat värittyneet lähinnä latvoistaan. Toivottavasti saamme vielä lisää syysvärejä.
  Mukavaa lomaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama havainto täällä. Monet vaahterat ovat värikkäitä vain latvuksesta, poikkeuksena nämä mäen päällä kasvavat vaahterat.

   Poista
 5. Syvääminen on jäänyt opettelematta.
  Hyvää lomaa!

  VastaaPoista
 6. Hienosti syvätty. Uskon, että on vaatinut aikaa ja vaivaa.

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)