tiistai 25. syyskuuta 2018

Se hetki, kun kaikki heittäytyvät oravanpyörään...

Syksyn vauhti on käsittämätön. Ei niinkään luonnossa, mutta työelämässä. Tällaisella vauhdilla ei tehdä innovaatioita eikä muutenkaan mitään uutta. Uuden keksiminen tarvitsee aikaa miettimiseen, pohtimiseen ja luomiseen. Mutta se siitä (taas kerran) ;-)


Uuden keksiminen tarvitsee myös kykyä hyväksyä sen, ettei voi tietää tai osata kaikkea. Usein isojen päätösten kanssa junnataan juupas - eipäs -väittelyissä sen sijaan, että kuunneltaisiin kunnolla muita ja laajennettaisiin omaa ymmärrystä. Tuloksena on silloin korkeintaan kompromissi, ei koskaan omaa arvoaan kasvattanut innovaatio.

Millä ihmeellä ihminen oppisi kuuntelemaan aidosti ja hakemaan isoja kokonaisvoittoja nopeiden pikavoittojen sijaan? Miten ihmeessä saisimme fiksut ihmiset keskittymään tavoitteisiin vastustajan voittamisen sijaan?


9 kommenttia:

 1. Mistä löytyisi niin viisas joka kertoisi keinon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja jos löytyisi joku riittävän viisas, mistä löytyisi se, joka ryhtyisi tekemään jotain?

   Poista
 2. Nykypäivä on hurjaa touhua. Kaikki pitäisi tapahtua heti tai olisi pitänyt tapahtua jo. En kyllä tiedä hyvää keinoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun heti pitää tehdä, ei laatu voi olla priimaa. Saati sitten siinä mitään uutta keksitä. Määrän optimointi ei kanna yksinään pitkälle :-(

   Poista
 3. Omassa työssä törmään lähestulkoon samaan ongelmaan. Ei ole voitu asialle yhtään mitään. Menty tyyliin kärsi ja unhoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on onneksi esimies, joka jotakuinkin luottaa minun arviointiini siitä, mitä pystyn tekemään ja mihin kannattaa toimintaa painottaa. Ei kai se asiantuntijoiden johtaminen voi onnistua tuottavasti, jos esimiehet eivät luota omiin alaisiinsa.

   Poista
 4. On tämä maailman meno kyllä mennyt melkoisen kahoksi monessa asiassa..aina vaan pitäisi syntyä tulosta ja monesti ihan tyhjillä resusseilla:( Kaunista syksyn aikaa sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Päde!

   Tuottavuudessa kannattaa miettiä aina määrän lisäksi laatua ja kehittymistä. Kiire pilaa tyypillisesti nuo kaksi jälkimmäistä :-(

   Poista
 5. The blog are the best that is extremely useful to keep.
  I can share the ideas of the future as this is really what I was looking for,
  I am very comfortable and pleased to come here. Thank you very much!
  หนังใหม่

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)