maanantai 17. syyskuuta 2018

Suppilovahvero- ja syksyn kiireaika

Ensimmäiset suppikset ovat jo kerättävissä. Niitä on tulossa niin paljon, ettei kenenkään tarvitse hätäillä ja kerätä pienimpiä sieniä pois. Kun viikon, pari odottelee, löytyy hyvän kokoisia sieniä vaikka kuinka paljon :-)


Tämä kuva on viime syksyltä, meilekin päivälleen vuosi sitten otettu. Nyt metsissä näyttää vielä paljon paremmalta :-)

Hirvikärpäsiä on edelleen niin paljon, etten ravaa lähteä ollenkaan normimetsiin. Viikon, parin kuluttua tilanne on toivottavasti parempi. Etsiskelin netistä tietoa hirvikärpästen esiintymisen laantumisesta, mutta mokomat kestävät väliaikaisesti jo 15 asteen pakkasen! Ja samalla alkoi hirvikärpäsaavehytinä - ihan kuin kropassa olisi niitä liikkeellä monen monta :-(

Onneksi hirvikärpäsvapaassa lähimetsässä on tulossa upea suppissato, joten vielä ei tarvitse tehdä isoja kompromisseja :-)

Töissä on ollut todella tiivis tahti. Yksi tyhy-päivä sekoitti heti paletin ja nyt pitää osata priorisoida todella tarkoin, mitä pitääkään tehdä ja milloin. Ilman etäpäiviä tämän kaiken kanssa menisi kuppí nurin alta aikayksikön. Nyt etäpäivät pelastavat armollisuudellaan ja on mahdollista miettiä toistuvasti myös isoa kokonaisuutta eikä pelkästään sammutella tulipaloja.

Uskomatonta, että on vasta maanantai... Hieno työpäivä silti tänään oli! Elämä vain kuormittaa monelta muultakin suunnalta ;-)

Upeaa viikon alkua :-)

16 kommenttia:

 1. Täälläki on tosiaan hirvikärpäsiä nyt, kun ei oo aikoihin ollu. Tosin kauriitakin on enemmän. Mutta hirviäiset ei jostain syystä mua niin häiritse, kun ne lähinnä vaan kävelee iholla eikä juuri edes pure. Raukat on hämmentyneitä, että mihin ne on joutunu ku ei oo yhtään oikean tuntuista...

  Hienoa viikkoa sullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on hyvät hermot ;-)

   Itsellä hipoo paniikkia, kun näkee koukkujalkojen hölkkäävän hihoissa ja rinnuksilla. Silloin alkaa jo hiuspohjakin kutisemaan, eikä se kutina taltu nopeasti...

   Poista
 2. Jokohan olis suppiloita metsässä, täytyy viikonlopulla käydä katsomassa, kun on ihan lähes hellettä luvattu, ainakin 20 tänne varsinais-suomeen.Bolgissani Tarjolla olisi ilmainen laivalippu jos kuka sattuu turussa tai ympäristössä asumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti teidän metsistänne löytyy paljon suppiksia ja mahdollisimman vähän hirvikärpäsiä :-)

   Poista
 3. Onneksi en ole vielä yhteenkään hirvikärpäseen törmännyt tänä syksynä. Katalia ötököitä kun kaivautuvat vaatteiden alle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaisia harvempia mäntymetsiköitä kannattaa ainakin vältellä. Mutta näyttää niitä löytyvän tiheämmissä kuusikoissakin...

   Paitsi kavalia, ne ovat myös nopeita. Melkoista ravia pitävät takille laskeuduttuaan :-(

   Poista
 4. Ja oikeesti ne hirvikärpäset purevat ja lujaa!
  Muistan kerran, kun tyttö oli vielä sellanen 9vuotias ja näitä kärpäsiä ei vielä silloin ollut niin paljoa, kuin nykyään.
  Mutta, kun kotiin tultiin sieltä metsästä ja juuri sen vuoksi lähdettiin pois, kun itikat söivät liikaa...
  Ja voi että, kun saatiin näitä kärpäsiä poistaa lapsen päästä niin monia ja monia ja verta tuli tihkuttamalla!IIIKK.. mua ei saa metsään, ennenkuin tiedän, ettei kärpäsiä oo!!

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)