lauantai 15. joulukuuta 2018

Hyvän tekemisellä hyvää mieltä

Tänään taas (jo toisen kerran) kierrätettiin kodin ilostuttavia sisustustarvikkeita. Kaikkea verhoista ja pöytäliinoista lakanoihin, joulukoristeisiin ja lamppuihin asti. Kierrätys on yhdistetty paikalliseen poliittiseen porinaan, mutta olin edellisen viikonlopun tapaan siirtänyt paljon kierrätettävää toimistotilamme ulkopuolelle kävelykadulle, jolloin kynnys kierrätyksen hyödyntämiseen oli matalampi.

Myönnän, että vielä aamulla taistelin itseni kanssa siitä, pitäisikö tuonne kahvi-kierrätys-tapahtumaan mennä vai voisiko sen jättää vain väliin. Kiltteys voitti ja raahasin luuni paikalle ennen puoli yhtätoista. JP (puheenjohtajamme) tuli ystävällisesti paikalle avaamaan toimiston oven ja pääsin kahvin keittoon, toimiston imurointiin, tarjoiluastioiden pesuun ja täyttämiseen sekä kierrätystavaroiden esille laittamiseen.

Hetken näytti hiljaiselta, mutta eipä aikaakaan, kun ensimmäinen vakituisista kahvivieraistamme saapui paikalle. Yksinäinen puuhaaminen loppui siihen :-)

Olin varannut mukaani käsitöitä tylsistymisen varalle, mutta enpä ehtinyt käsitöitä edes aloittaa. Paikalle saapui väkeä tuvan täydeltä ja keskustelu pulppusi vilkkaana jutustelusta poliittiseen vääntöön asti. Keskustelun välissä kävin ulko-ovella huikkaamassa ulkona tavaroiden äärelle pysähtyneille ihmisille kierrätyksen periaatteista: ottakaa mukaan, jos jokin kiinnostaa.

Kävimme kiivastakin moniäänistä keskustelua, jossa säilyi kuitenkin rauha ja toisten erilaisten mielipiteiden kunnioittaminen. Lähdimme keskustelusta toivottavasti kaikki hieman viisaampina ja rikkaampina tahoillemme. Erilaisuus vaikuttaa mielestäni kunnolla vain, jos se ensin kirpaisee.

Ilahduttavaa oli nähdä, että kierrätystempauksemmekin tuotti tulosta. Joistakin ihmisistä näki, että tavarat olivat heille oikeasti tervetulleita. Yhdelle taloudellisen tilanteen vuoksi ja toiselle pelkän vaihtelun vuoksi. Pyyteettömyys oli kuitenkin tempauksen avainteema. Ja joulumieli.

Rauhaisaa joulun odotusta juuri sinulle!16 kommenttia:

 1. Tuohan on hauska systeemi. Ulos laitettuna ne varmasti pysäyttää ihmisiä huomattavasti tehokkaammin, kuin jos pitäisi uskaltautua ovesta sisään :) (terveisin arkajalka)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, touhusta tuli heti paljon enemmän matalan kynnyksen kierrätystä :-)

   Poista
 2. Upeaa työtä. Tuosta saa ihan varmasti hyvän mielen itselle ja muille. Nalle on tosi söpöliini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sami!

   Täytyy myöntää, että jokainen ilahtunut ilme ja ele sai oman hyvän mielen sykkimään :-)

   Olen ollut aikoinaan aika kova ostelemaan pehmoleluja lapsille, pojalle toki vähän kovempiakin leluja :-)

   Poista
 3. Toisten auttaminen on erittäin tärkeää ja vielä suuremman merkityksen se saa Jouluna.

  VastaaPoista
 4. Hieno idea tuo kierrätyspäivä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hitunen!

   Viime vuoden kierrätystempaus laukuilla oli yllättävän toimiva eikä yhtään minun ideani. Sen seurauksena tämäkin lähti liikkeelle :-)

   Poista
 5. Aikoinaan srk järjesti joulun alla lelukierrätystapahtuman. Se oli suurmenestys! Toisen perheen turhaksi jäänyt leikkikalu oli toisen perheen aarre. Itsekin vein ja sain vaikka mitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti upea tapahtuma ollut!

   Meillä on viimeisiä varastosta löytyneitä ylimääräleluja kuskattu hyvätekeväisyyskirppikselle. Toivottavasti saavat aikaan hyvää moneen suuntaan :-)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos, Anne!

   Hyvässä porukassa ideat jalostuvat ja hyvä tahto tiivistyy :-)

   Poista
 7. Kiva, että kierrätystempauksenne oli onnistunut. :) Hyvää joulun odotusta!

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)