keskiviikko 12. joulukuuta 2018

Matkan järjestämistä opettelemassa

Olen viime aikoina harjoitellut runsaasti matkojen järjestämistä. Kun ei tiedä juuri mitään siitä maasta, josta etsii matkakohdetta, joutuu tekemään ensin melkoisesti tausta- ja selvittelytyötä. En ole koskaan tykännyt kouluaikoina maantiedosta. Vähäisen matkusteluni olen aloittanut vasta keski-iässä. Tässä on ollut siis todella paljon uutta opittavaa :-)

Mutta niinhän se on kaikessa, että mitä enemmän johonkin aiheeseen perehtyy, sitä mielenkiintoisemmalta se alkaa tuntua. Silmäni on kehittynyt jo aika hyväksi näiden matkojen suunnittelun kanssa. Etenkin kun vertaa siihen, mistä aloitin. Esimerkiksi Venetsian matkallamme Venetsian opaskirjasta puuttui Lidon saaren kartta. Ja meidän hotellimme oli tietenkin juuri tuolla Lidon saarella. Pahaksi onneksi erikseen tulostamani saaren kartta jäi kuitenkin kotiin ja löysimme itsemme iltamyöhällä pimeältä Lidon saarelta ilman karttaa. Ulkona ei myöskään ollut yhtään ihmisiä, ei ketään, jolta olisi voinut kysyä neuvoa :-( Siinä oli hieman masentunut olo hetken aikaa.

Reissu reissulta olen oppinut matkojen suunnittelemista paremmin. Ja nyt kun olen suunnitellut matkoja tyttärellekin, olen oppinut myös dokumentoimaan suunnitelmiani entistä paremmin.

Olemme mieheni kanssa lähdössä lyhyelle talvilomalle helmikuun alussa. Paikka on jo valittu ja lentoliput ostettu. Olen kartoittanut kohteita, joissa olisi mukavaa käydä ja nyt on vuorossa hotellin / asunnon valinta. Millainen ja mistä? Vuokraamme matkan ajaksi auton, joten voimme käydä tutustumassa lomalla aika suureenkin alueeseen. Tästä on näillä näkymin tulossa paljon hauskempaa kuin arvasin toivoa :-)

Päivä lyhenee enää 10 päivän ajan. Kohta suunnataan kevääseen!


10 kommenttia:

 1. Matkojen suunnittelussa on oma stressinsä, mutta myös hauskuutensa. Itse tykkään enemmän omatoimilomista kuin pakettimatkoista, vaikka niissä enemmän työtä onkin... ja ehkä jopa osin sen takiakin! Viimeksi kävimme kihlajaismatkalla Madeiralla, kaikki ei mennyt ihan niinkuin etukäteen pähkäiltiin, mutta oli silti hieno reissu kun osasimme suhtautua suunnitelmanmuutoksiin seikkailuina eikä pelkästään takaiskuina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, mikä määrä aikaa olisi riittävästi aikaa matkan suunnitteluun, mutta riittävän rento aikajänne ja suunnitteluaika vähentävät stressiä kummasti, ehkä jopa aloittavat matkan nautinnon jo kauan ennen matkan alkamista :-)

   Ja mikäpä olisi ihanampaa kuin seikkailu? Seikkailuhan ei koskaan suju täsmälleen suunnitelmien mukaan ;-)

   Poista
 2. Tuttuja fiiliksiä! Minäkin suunnittelen reissuni useimmiten itse, ja aina välillä tulee vastaan kaikenlaisia jänniä tilanteita. Tekemällä onneksi oppii, jokainen reissu sujuu ongelmattomammin kuin edellinen ja kommellukset kasvattavat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan.
   Se mikä ei tapa, vahvistaa.
   Ainakin puoliturvallisilla lomamatkoilla :-)

   Poista
 3. Kyllä matkoja pitää vähän suunnitella. Jos ei ole samanlainen kuin serkkuni. Ostaa vaan lennot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä enemmän selvittelee ja vähän suunnitteleekin, sitä helpompaa on improvisoida tilanteen tullen ;-)
   Mutta kaikille ei tietenkään suunnittelu sovi, niin se vain on.

   Poista
 4. Ihan kivaa on järjestellä omaa matkaa, on tosi mielenkiintoista.Autonvuokraus on hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auton vuokraamalla laajentaa lomareviiriä heti huomattavan paljon isommaksi. Sitten alkaakin löytyä ihan erilaisia vierailukohteita kuin muutoin löytyisi.

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)