lauantai 8. joulukuuta 2018

Valoa kohti :-)

Pihan ruokintapaikka on ollut edelleen ilahduttavan vilkkaassa käytössä. Oravat osuvat välillä omalle ruokintapaikalleen, välillä lintujen ruokintapaikalle. Närhet nauttivat niin pähkinöistä kuin talipalloistakin. Käpytikat vierailevat paikalla jotakuinkin yhtä säännöllisesti kuin fasaanitkin. Lisäksi paikalla vierailee paljon pienempiä lintuja. Niiden seuraaminen olohuoneen ikkunasta on melkoisen terapeuttista :-)

Lohduttavaa on myös se, että talvipäivän seisaus on lähellä: 22.12.2018 on vuoden pimein päivä ja sen jälkeen tie on pitkän aikaa vain parempaan. Tähän aikaan vuodesta aurinko hädin tuskin pääsee pilvettömänäkään päivänä valaisemaan pihaamme viereisen harjun ja läheisten puiden vuoksi. Liian paljon esteitä matalalla kulkevan auringon tiellä.

Tänä vuonna joulukin on todennäköisesti meillä hiljaisempi kuin aikoihin, sillä joulusta energiaa saava tytär on joulun aikaan Atlantin toisella puolella.

Meillä oli tänään jouluaiheinen kierrätystapahtuma, jossa tarjosimme muille huolella säilyttämiämme sisustus- ja jouluaiheisia tavaroita niistä kiinnostuneille. Tämä oli kunniallinen tapa luopua tavaroista, joista muuten ei olisi raaskinut luopua. Iloksemme saimme monta mukavaa vierasta jakamaan joulun ajan iloa kanssamme. Tavaraa jäi vielä, joten päätimme jatkaa samalla teemalla vielä viikon kuluttua.

Valo lisääntyy ihan kohta. Hiljakseen, mutta pimeyden lisääntyminen ainakin loppuu. Hyvillä fiiliksillä itsenäisyyspäivän valoisia tunnelmia vielä. Ihanaa viikonlopun jatkoa!

20 kommenttia:

 1. Niin lähellä tuo päivän pidentymisen alkaminen jo on. Ja minä kun haluaisin vielä nauttia näistä aikaisin hämärtyvistä päivistä! Olen varmaan aika outo. On niin ihanaa näin joulun alla kun kynttilät valaisevat ja tuovat lämpöä ja pehmentävät tunnelmaa.
  Oikein ihanaa toista adventtisunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on mainio lahja, joka Suomen olosuhteissa on melkein korvaamaton.
   Minäkin pidän teoriassa hämärästä, mutta käytännössä se väsyttää minua ihan liian paljon.

   Kynttilöistä pidän myöskin, toki kaikki muu valo siihen lisäksi tekee vain hyvää :-)

   Poista
 2. "Valoa kohti, valoon, mutta ensin pimeän läpi" lainaus runosta tuli mieleen tekstistäsi.

  VastaaPoista
 3. Kauniita kuvia. Kuukauden päästä päivä on jo pidentynyt ja pitenee vain kevättä kohti. Tämä pimeä vuodenaika päättyy ihan kohta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anu!

   Siihen luotan. Valon määrä kasvaa hitaasti, mutta jo tietoisuus siitä synnyttää toivoa ja positiivisuutta :-)

   Poista
 4. Kyllä tämä tästä taas kevättä kohti etenee. On se kevät aina ennenkin ennen pitkää tullut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa.
   Monesti syksy on tuntunut vain paljon painavammalta kuin nyt.
   Tänä syksynä ainakin minulla on ollut huomattavasti aiempaa helpompaa.

   Poista
 5. Mainio tapa luopua itselle turhaksi jääneistä tavaroista tuo kierrätystapahtuma. Täälläkin olisi tarvetta semmoiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli idea. Luopua ja antaa jollekin toiselle helppo mahdollisuus. Tykättiin kovasti luopumislistalle laittamistamme tavaroista. Emme muuten olisi malttaneet niistä luopuakaan. Ajatus uudesta hyvästä kodista innosti toimimaan ja luopumaan :-)

   Poista
 6. Lintujen seuraaminen onkin näinä joulunaluspäivinä parasta antia. Ja sinun kuvissasi valoa on paljon. Meillä ei pariin päivään ole valjennut laisinkaan, vaan vettä on tullut taivaan täydeltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitsen kuvat rankasti fiiliksen mukaan. Useimmiten fiilis vaatii valoa. Joskus myrskykin käy :-) Tylsiä päivä ei tarvitse ikuistaa, sillä ihania hetkiä riittää runsaasti kattamaan nämä iloisuusaukot ;-)

   Poista
 7. Vilskettä ruokinnalla riittää. Tänne meille saapui tällä viikolla keltasirkut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau!
   Keltasirkkuja ei täällä ole näkynytkään.
   Ihanaa kansallista vaihtelua ruokintapaikoilla :-)

   Poista
 8. Valoa kohti mennään. Ja vähän antaa myös tuo pieni lumi härmä maassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valoa kohti mennään, mutta ainakin meillä sade söi lumen ja valon melkein kokonaan. Kyllä se sieltä vielä saapuu takaisin :-)

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)