maanantai 16. maaliskuuta 2020

Elämme suurten muutosten aikaa

Jos oli talvi keleiltään omituinen, jos talvi ollenkaan eteläisessä Suomessa, ei vuoden omituisuus loppunut ollenkaan siihen. Tämä ei ole enää mikään uutinen. Päivittäin tulee tarkistettua, missä milloinkin mennään. Mitkä ovat tämän päivän suositukset ja rajoitukset.

Onneksi ihminen on sopeutuva otus ja pienen kipuilun jälkeen löytyy tavallisesti uusi rytmi, jonka kanssa vaikeuksista selviydytään. Nyt jos koskaan kavereiden ja tuntemattomienkin hyvät ideat ja ehdotukset uusista rajoituksista selviytymiseen ovat todella arvokkaita. Juuri nyt muiden ideoita kannattaa kopioida, lainata ja muokata mielin määrin oman elämänsä piristämiseksi.

Meillä töissä on suositeltu kaikkien mahdollisten kokousten pitämistä verkossa, jos se mitenkään on mahdollista. Minulla on pari työpajaa ja 'klinikkaa', joita en aio perua. Niiden järjestäminen netin välityksellä vaatii hieman hiomista ja uutta puserrusta, mutta sepäs tuntuukin yllättäen ihan kiinnostavalta haasteelta. Nyt on hyvä syy tuotteistaa etätyöpaja ja virtuaaliklinikka kiinnostavasti ja toimivasti. Tuskin maltan odottaa - vaikka olenkin lomalla :-)

Poika opiskelee juuri toista ammattia itselleen. Koulut suljetaan ja siirrytään etäopetukseen. Tytärtä koskettaa ehkä eniten kuntosalien mahdollinen sulkeminen. Jos niin käy, käymme kärräämässä hänelle kotikuntosalivälineitä hänen vanhasta huoneestaan. Se helpottanee tilannetta edes hieman.

Vielä loppuun kuva täsmälleen kuuden vuoden takaa. Kuva on otettu 16.3.2014 Katumajärven rannalta Hämeenlinnassa. Silloin oli lunta melkoisesti enemmän kuin nyt (ei ollenkaan). 

Mahtavaa maaliskuun viikon jatkoa!




8 kommenttia:

  1. Niinpä, outo on ollut talveton talvi ja nyt tämä kaikki "koronapeli". Koulut siirtyvät etäopetukseen pääosin, enkä ole vielä varma, jääkö minullekaan oppilaita, vaikka erityisiä opetankin. Mielenkiintoista on siirtää osa opetuksesta verkkoon, vaikka kirjatkin kotiin kannetaan ja niistä tehtäviä tehdään. Vanhempien vastuu on kuitenkin suuri, että lasten tulee kotona opiskeltua. Sinun oppilaasi ovat varmasti niin motivoituneita, että heillä tuskin on etäopiskelusta ongelmaa. Tsemppiä ja voimia tuleviin viikkoihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pelisäännöt näyttävät uusiutuvan lähes päivittäin.
      Vapaa kellunta lienee parhaita tapoja selvitä näistä muuttuvista olosuhteista.
      Päivä kerrallaan oma selviytymispolku mahdollisilla nautintohetkillä kuorrutettuna.
      Elämä kantaa :-)

      Tsemppiä sinullekin!

      Poista
  2. Mutta juuri kuvanottovuotta edeltävän vuoden talvi oli vähäluminen ja lyhyin olikse nyt seittemänkymmenen vuoden mittaushistoriassa. Ainakin täälläpäin.
    Nautitaan siitä, mille ei voi mitään - tai siis koronasta tuskin voi nauttia, mutta siitä, ettei tarvi mennä minnekään ihmistungoksiin! Tai ei saa mennä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, vaihtelua on ollut aina.
      Täytyy myöntää, että käytin hieman valikoivaa otetta tuon vertailukuvan valitsemisen kanssa.

      Juuri niin: jokaisesta päivästä kannattaa irroitella hyvät asiat ja nauttia niistä.
      Tulevaisuuteen voimme vaikuttaa vain heikosti, mutta omaan mielialaamme juuri tässä hetkessä aika paljonkin :-)

      Poista
  3. Erikoinen vuosi tosiaankin. Kuntosalikäyntien väliinjättäminen on meidänkin teinityttärelle ollut kova paikka. Poika taasen on armeijassa ja lomajärjestelyt menivät uusiksi.

    VastaaPoista
  4. Vuosi on alkanut merkillisesti. Lumeton talvi, no, jäät ovat olleet välillä mahtavassa luistelukunnossa, nyt tämä maailmanlaajuinen korona, joka koettelee kovin käsin joidenkin terveyttä, monen taloutta (oma puoliso joutuu kahden viikon lomautukselle) ja henkilökohtaisesti muistisairaan anopin ongelmat, jotka on todettu muutaman kuukauden sisällä. Toivottavasti koko vuosi ei tuo pelkästään huonoja uutisia. Aurinko kuitenkin paistaa ja päivät pitenevät, linnutkin sirkuttavat. Kiitetään tämän päivän ilonaiheista. Halauksin! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä aika on haastavaa muutenkin, mutta tuollaiset henkilökohtaiset lisät tähän kaiken päälle ovat kova juttu.
      Sitkeyttä ja sisukkuutta teille. Nillähän Suomessa on perinteisesti pärjätty.

      Kaikkeen hyvään kannattaa uppoutua tilanteen tullen, vaikkei se ikävää tilannetta poistakaan.
      Toivottavasti se kuitenkin vahvistaa ja elvyttääz.

      Voimia teille!

      Poista

Kiitos kommentistasi!