perjantai 20. maaliskuuta 2020

Suosittelen: Eckerö ja Käringsund

Ennen Ahvenanmaan matkan suunnittelua Ahvenanmaa näyttäytyi meille tämän näköisenä, hieman ikäänkuin möykkynä:


Kartan leväyttäminen isommaksi paljasti nopeasti, kuinka kauniin sirpaleinen ja merilonkeroiden ympäröimä ja lohkoma se oikeasti onkaan:


Eckerö löytyy tuolta Ahvenanmaan läntisimmästä osasta. Eckeröön innostivat kuvat vanhasta Käringsundin kalastajakylästä ja sen ranta-aitoista. Toki meri rantoineen olivat mukana vakavana houkuttimena. Osa Saariston lapset -elokuvasta (jota en ole nähnyt) on kuulemma kuvattu juuri täällä.

Ranta-aittoja pääsi katselemaan monesta eri näkövinkkelistä ja aina kokonaisuus näytti erilaiselta, mutta entistäkin kauniimmalta.


Viimeisen kuvan taustalla näkyy Ahvenanmaan metsästys- ja kalastusmuseon rakennus. Sen pihamaastossa oli eri-ikäisiä veneitä ja muita kalastukseen liittyviä esineitä. Museo ei ole auki maaliskussa, mutta meitä se ei yhtään haitannut.

Jos pelkästään tämä kaikki olisi tehnyt minut tuiki onnelliseksi. Mutta tuosta ranta-aittojen takaa pääsi vapaasti vaeltamaan monipolviselle ja osin punaiselle rantakalliolle. Aivan mahtavat maisemat! Sinne olisi voinut pienemmällä tuulella jäädä pitemmäksikin aikaa :-)

Alkumatka kalliolle näytti vielä harmaalta, mutta pidemmällä rannalla näyttäytyi ahvenanmaalainen punainen kallio.
Tämä oli ensimmäinen kahdesta löytämästäni paikallisista  rantakalliomaisemista. Perinteiset punaiset silokalliot jäivät muutaman pienen tienvarsikallion varaan. Mutta ei haittaa, tänne kannatti tulla ja suosittelen tätä ehdottomasti! Jos on aikaa runsaasti, tuonne kannattaa lähteä vaikkapa ihan rantapiknikille.

Lähellä on myös hotelli ja taisipa golfaamaankin päästä ihan lähimain :-)

Eipä ollut ruuhkaa, mikä oli myös juuri sitä, mitä haimme. Kalliot ja aitat olivat vain meidän :-) Niitä pääsi kuvaamaan ja katsomaan ihan rauhassa siitä kulmasta, mikä kiinnosti.

Mahtavaa viikonloppua! Lähiluonnostakin löytynee rauhallisia, kansoittamattomia mielen virkistämispaikkoja, jos haluaa tuulettumaan neljän seinän sisältä jonnekin kauniin keskelle.

23 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos!
   Silmä iloitsi ja yritin vangita kauneudesta edes osan :-)

   Poista
 2. Maisemat ovat kauniit! Kyllä näitä kelpaa kuvailla.

  VastaaPoista
 3. Niin kaunista ja rauhallista! Paikat, joissa kuviin ei jatkuvasti tunge muita ihmisiä, valotolppia, liikennemerkkejä, autoja tai mainoksia, ovat kerrassaan mainioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka on tärkeä.
   Ajankohta on melkein vielä tärkeämpi.
   Ruuhkassa varsinaista kohdetta ei näe juuri nimeksikään.

   Poista
 4. Minä muistan saariston lapset -sarjan. En tienytkään, että sitä on kuvattu tuolla. Kauniit kuvat!

  VastaaPoista
 5. Me ajateltiin ensi viikolla lähteä Kemiön saaristoon meren rannalle, kun on luvattu lämpimiä päiviä, ollaan usein kesäisin siellä käyty katsomassa joutsenia, otettu kahvit ja eväät mukaan, nyt on ollut monta vuotta ettei oo käyty, matkan varrella Sauvossa on paikka josta voi ostaa maalais kananmunia edullisesti.
  Hyvää viikonloppua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kemiön saaristo kuulostaa mahdottoman hyvältä!
   Voisin lähteä minäkin :-)

   Poista
 6. Eckerö on lempipaikkojamme täällä Ahvenanmaalla. Kävimme siellä juuri muutama päivä sitten. Meillä oli eväät mukana ja kahvittelimme autossa kun tuuli teki ilmasta niin kylmän ettei ulkona tarjennut olla.
  Eckeröstä pääsee laivalla kahdessa tunnissa Ruotsin puolelle.Ja Eckerössä on tuo mahtava Posti-ja tullimuseon talo. Ehkä näittekin sen? Se on ihan tuon Käringsundetin lähellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ihmettele, että pidätte Eckeröstä :-)
   Sytytti meidät todella nopeasti.

   Emme oikein ole museoihmisiä, joten tuo posti- ja tullimuseo ei osunut silmiimme.

   Sen huomasimme reissumme aikana, että Ahvenanmaalla näyttää olevan erilaisia museoita ihan mahdottoman paljon! Tämä vinkiksi museoista kiinnostuneille :-)

   Poista
  2. En tiedä onko tuo Posti-ja tullimuseon talo talviaikaan auki, mutta se itse rakennus on häkellyttävä. Se muistuttaa kooltaan ja tyyliltään vaikkapa Helsingin Senaatintorin ympärillä olevia isoja kivirakennuksia, eli on aikamoinen vastakohta noille pikkuruisille ranta-aitoille ja venevajoille joita Eckerössä enimmäkseen näkee.

   Vielä lisään että Maarianhaminassa oleva Merenkulkumuseo sai Vuoden Museo-palkinnon keväällä 2016!

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Tässä on karua.
   Myöhemmin oli (tällä hetkellä lehdetöntä) lehtometsää, joka oli fiilikseltään aivan erilaista :-)

   Poista
 8. Kyllä on kaunista!
  Nuo kalliot ovat hienoja, siellä olisi kyllä kesällä kiva olla piknikillä!

  VastaaPoista
 9. Hienot kuvat, niin kauniin näköistä! Nuo rantakalliot on ihania, sinne olisi kiva levittää viltti ja syödä auringonpaisteessa eväitä:) Mukavaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Päde!

   Kun kelit lämpiävät ja korona väistyy, näille kallioille kannattaa suunnata :-)

   Poista
 10. Ihanan näköistä! Hienoja kuvia!

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)