perjantai 27. maaliskuuta 2020

Todellista lähiluontoa: laulujoutsenet!

Etätöissä lounastauolla lämmitin ruokaani mikrossa, kun niinikään etätöitä tekevä mieheni huomasi joutsenet talomme viereisellä lammella. Ryteiköksi kasvanut lampi siivottiin viime kesänä leikkurilla ja lammen pinta on taas pelkkää vettä. Ehkä siksi laulujoutsenet päätyivät tänään aamupäivällä laskeutumaan lampeen lepäämään ja aterioimaan.

Me huomasimme linnut vasta puolen päivän jälkeen. Ne olivat kuulemma saapuneet kuitenkin paikalle jo aamupäivällä. Kävin ensitöikseni pihalla nappaamassa joutsenista pari kuvaa. Kun näin mieheni kiiruhtavan tien toiselle puolelle lammen viereen joutsenia kuvaamaan, hipsin oitis minäkin perässä. Siinä se lounastauko sitten hurahti ;-)

Lounas sujahti naamariin toisella kädellä samalla kun valmistauduin seuraavaan etäkokoukseen. Etäkokouksen jälkeen rynnistin katsastamaan tilanteen lammella: joutsenet olivat vieläkin siellä. En olisi uskonut. Lampi sijaitsee kahden tien risteyksessä eikä ole mikään rauhallisuuden tyyssija. Mutta hyvin se näytti joutsenille kelpaavan.

Työpäivä päättyi suunniteltua aikaisemmin. Jäin hektisen viikon päätteeksi seuraamaan ja kuvaamaan joutsenparia puiden katveeseen. Arat laulujoutsenet sulattivat sen, että jäin seuraamaan niitä puiden taakse.

Eläköön ihana lähiluonto!








22 kommenttia:

  1. Voi, miten upeita kuvia ihanasta linnusta! ...ja miten onnekasta, että odottivat sinua kokouksen jälkeenkin.

    VastaaPoista
  2. Kyllä kannatti ruokatunti uhrata kun sait noin upeita kuvia :)
    Mukavaa vikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
  3. Hieno hetki kesken työpäivän. :)

    VastaaPoista
  4. No voi juku, miten upeita kuvia saitkin ruokatunnilla otettua...ihan todella upeita!

    VastaaPoista
  5. Upeat kuvat, iloa etätöistäkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sirkku!
      Vaikka tämä on äärimmäisen harvinainen tapahtuma täällä kotona, toimistolla tätä ei pääsisi koskaan kokemaan.
      Silti on kivaa sitten siinä vaiheessa, kun pääsee taas välillä toimistollekin :-)

      Poista
  6. Ihanat joutsenet, hieno lähiluonto sulla! Voi vaan ikkunasta katsella joutsenia. Tuollaiset lampienraivaukset lisää asumisviihtyvyyttä ja virkistysarvoa, mutta näköjään se tuottaa myös luonnoneläimille iloa. Paitsi niille, jotka rakastaa ryteiköitä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, RH!

      Tämä ei siis ole mitään arkea, mutta tuo lampi tuossa ihan vieressä on erityisen upea nyt, kun se on reilun parinkymmenen vuoden jälkeen jälleen siistitty kunnolla.

      Me asumme ihan kaupunkialueella, joten ryteiköt eivät ole näillä main mikään vetovoima. Etenkään, jos ne kasvavat ja leviävät pikkuhiljaa aikaisemmin siisteinä olleille alueille. Lammen pinta oli noin 90-prosenttisesti peittynyt pintakasvillisuudesta ennen siivoamista. Kun ostimme talon vuonna kallio ja luola, lampi oli juuri myös siistitty upeaksi. Se oli yksi syistä, miksi valitsimme juuri tämän paikan kodiksemme :-)

      Poista
  7. Wau, mitä kuvia!
    Minäkin olen niin kiitollinen lähiluonnosta ja sitä meillä Suomessa onneksi riittää.
    Kuvauksellista viikonloppua Sinulle! Koetetaan pysyä terveinä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Piipe!

      Lähiluontoa riittää moneen makuun. Siellä saa ladata akkuja ja silti voi pysyä sopivasti eristyksissä :-)
      Terveyttä sinullekin!

      Poista
  8. Kiitos! Käsittämättömän upeita kuvia. Onnittelut hienoista otoksista ja kiva kun jaot ne kanssamme.

    VastaaPoista
  9. Lähiluonto on aina hieno asia ja nyt erityisen tärkeä. Ei ihme, että lounastauko kului kuvaamisen merkeissä. Tuskin joka päivä joutsenia kodin vieressä näkee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reilun 25 vuoden aikana (jonka olemme tässä asuneet) joutsenet ovat käyneet lammella vain muutamia yksittäisiä kertoja ja nekin ovat jääneet hyvin lyhyiksi pysähdyksiksi, maksimissaan ehkä pariksi tunniksi.

      Vaan nyt on lammen ympärillä ollut kuhinaa ja kuvaajia ;-)

      Poista

Kiitos kommentistasi!