lauantai 12. marraskuuta 2022

Sukkatehdas käynnistyy ja onnea isille! 💖

Tänään kävin ensimmäisen kerran metsässä kahteen viikkoon! Sää oli kaunis. Vaikka aurinko jää melkoisen matalalle, kuusimetsän keskellekin osui auringon pilkahduksia. Tuuli oli reipas, sen lähinnä kuuli, metsän pohjaan asti tuuli ei yltänyt.

Kävelin rauhallisesti kuntoni mukaisesti. Enää ei löytynyt suppilovahveroita riesaksi asti, mutta välillä vähemmän ja välillä enemmän. Metsässä liikkuminen oli kuitenkin päivän tärkein juttu. Suppikset olivat ihan kiva lisä päivän agendaan.

Kaksi kaunista kantarelliakin löytyi. Täytyy käyttää ne jonkin ruoan jatkeeksi.


Toinen mieltäni ilahduttava seikka on se, että sukkatehtaani on vihdoin kesän jäljiltä käynnistynyt. Koronaviikko pysäytti täysin juuri käyntiin lähteneen puuhastelun. Olo oli vain aivan liian väsynyt mihinkään ylimääräiseen.

Nyt sain kuitenkin ruskeat valepalmikkosukat valmiiksi, samoin pojan sukat makoilevat odottamassa päättelyä vaille valmiina. Puikoilla heiluu tällä hetkellä tyttären korallinpunaiset sukat. Hetken sain etsiä, ennen kuin oikean värinen lanka löytyi.


Seuraavat sukat teen entiselle työkaverilleni Marialle. Lanka on hankittu jo ajat sitten. Tekemistä vaille valmis projekti siis 👍.


Yskä riivaa vieläkin oikein kunnolla. Toisinaan pystyn hyvinkin viettämään muutaman tunnin vain muutaman yskäisyn kanssa. Sitten tulee se mahdoton ryöpytys, joka ei pysähdy yskänlääkkeelläkään. Vähän hetkeksi rauhoittuu ja sitten puskee taas päälle. Tuntuu, ettei saa yskimisen välillä hengitettyä sisään, mutta ei se vain ilman hengittelyäkään pelitä. Olen siis riemuisaa seuraa nukkumaanmenoaikaan. Pidän hereillä varmaankin naapuritkin, miehestäni puhumattakaan. Tänään kävin lyhyesti kaupassa maskin kanssa - reissu jäi lyhyeksi pakottavan yskän rähinän vuoksi. Ensi viikolla pitäisi käydä toimistolla. Toivon, että matkat ja perillä oleminen sujuvat kunnialla.


Toivottelen oikein hyvää huomista isänpäivää kaikille! Meidän lapsillamme on ainakin ihan mahdottoman hyvä ja välittävä isä. Se on helpottanut äidinkin hommia 💖.

8 kommenttia:

  1. Hyvä kuulla että olet parempaan päin. Kokeile pikkulusikallista hunajaa yskään. -e-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana neuvo, kiitos!

      Hunaja-allergikkona joudun jättämään tämän varmasti muille oikein toimivan neuvon väliin 😞.

      Poista
  2. Mie käytin kans hunajaa koronayskään. Siihen uupumukseen ei sitten ollutkaan lääkettä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hunaja-allergikkona en uskalla koskea hunajaan (onnekseni en siitä tykkääkään). Uni auttaa uupumukseen aina vähäksi aikaa, mutta yskä kontrolloi nukkumistakin aika tarkasti - liikaa ei tule rennosti nukuttua 😞.

      Taidan huomenna nöyrtyä ja varata ajan lääkärille. Jokin reseptilääke varmaan jostain löytyy, jonka avulla pääsee nukkumaan jota kuinkin rauhassa ja ajamaan turvallisesti kotoa toimistolle ja takaisin.

      Poista
  3. Mukava kuulla, että olet jo toipumassa. Yskään kannattaa todellakin hankkia jotain tuhdimpaa lääkettä. Apteekin käsikauppayskänlääkkeet eivät taida auttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Between!

      Yskänärsytykseen olen löytänyt kohtuullisia käsikauppalääkkeitä, mutta muutenhan ne ovat vain turvautumista johonkin olemassa olevaan oljenkorteen.

      Poista
  4. Selvästikin olet jo toipumaan päin, kun sukkatehdas on käynnissä ja metsälenkkikin tehty.

    Minua vaivasi koronassa viime keväänä paha yskä. Yskänlääkkeistä ei ollut mainittavaa apua. Viimeisenä käytin lääkärin määrää Erdopectiä. En tiedä, että auttoiko se vai alkoiko tauti muuten vaan hiipumaan. Toivottavasti yskä hellittää pian.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, rouva Kepponen!

      Minun lääkärissä käynnillä uhkailuni tuotti tulosta - viime yönä yskin vain muutaman kerran ja nukuin melkein koko yön! Kyllä oli aamulla taivaallisen hyvä olla 🥰. Tänään päivälläkin yskimistä on ollut todella paljon vähemmän kuin aikaisemmin. Muutama tunti saattaa hyvinkin kulua vain muutamalla yskäisyllä (toki sen jälkeen köhitään sitten taas kunnolla).

      Valoisammalta näyttää juuri nyt 😍.

      Poista

Kiitos kommentistasi!